Формула 1, сезон 2008

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
сава
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот сава » Нед 12 окт 2008 11:47

myrshavija написа:На старта Кими тръгна по-добре от Черньо и излезе първи. Черньо нещо са спече и реши НА ВСЯКА ЦЕНА да си върне първата позиция и реши, че мое да спре 100м по-късно от всички останали, ама се оказа, че не може - блокира гумите и продължи направо - заради него няколко коли излязоха от трасето за да не го блъснат, между тях двете на Ферари.
Доста селска постъпка според мен.
А за сблъсъка на Хамилтън и Маса бяха виновни и двамата - Маса беше по-назад, но го оправдавам донякъде, защото беше изтикан в тревата, а там не може много да се завива и спира и в момента, вкойто стъпи с две гуми на пистата Хамилтън се опита да мине през него сякаш други коли наоколо няма.
изгледаи го още няколко пъти и тогава го изкоментираи пак п.п двамата се състезаваха

Потребителски аватар
valeto 150hp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valeto 150hp » Нед 12 окт 2008 11:48

Алонсо :yeaha: :bowdown

Потребителски аватар
varbanoff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varbanoff » Нед 12 окт 2008 13:55

сава написа:
myrshavija написа:На старта Кими тръгна по-добре от Черньо и излезе първи. Черньо нещо са спече и реши НА ВСЯКА ЦЕНА да си върне първата позиция и реши, че мое да спре 100м по-късно от всички останали, ама се оказа, че не може - блокира гумите и продължи направо - заради него няколко коли излязоха от трасето за да не го блъснат, между тях двете на Ферари.
А за сблъсъка на Хамилтън и Маса бяха виновни и двамата - Маса беше по-назад, но го оправдавам донякъде, защото беше изтикан в тревата, а там не може много да се завива и спира и в момента, вкойто стъпи с две гуми на пистата Хамилтън се опита да мине през него сякаш други коли наоколо няма.
изгледаи го още няколко пъти и тогава го изкоментираи пак п.п двамата се състезаваха
Сега гледах началото,освен че Маса п...а Хамилтън друго невидях :smackbum.И защо наказват и двамата,а не само Маса :screwy

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 12 окт 2008 14:24

varbanoff написа:Сега гледах началото,освен че Маса п...а Хамилтън друго невидях :smackbum.И защо наказват и двамата,а не само Маса :screwy

Колега, Хамилтън изхвърли няколко човека на първия завой! Просто трябва да е благодарен че ги няма Ралф Шумахер или Сато, да видим тогава дали щяха да го оставят така да си прави каквото иска на пистата :idea:

Идеята е, че при всякакви изпреварвания, трябва да оставяш място за опонента, а точно Хамилтън и двата пъти изхвърли останалите извън пистата. Какво е очаквал, може би да му дадат медал след състезанието?

Спечелилият пол-позишън Люис Хамилтън тръгна много лошо и в първите метри започна да изостава от Кими Райконен. Плътно зад тях гума до гума бяха Кубица, Алонсо и Ковалайнен. На първия десен завой Хамилтън влезе изключително агресивно от вътрешната част и притисна "Айсмен". Гумите на Люис блокираха и той изпусна спирането във завоя. Това принуди Хамилтън, Райконен, Ковалайнен и половината от стартовата решетка да напуснат пистата и да минат през зоната за сигурност. Тази маневра на Люис позволи на Кубица да се мушне пред тях и заедно с Алонсо двамата поведоха колоната.

Във 2 об. всички погледи бяха съсредоточени върху Маса и Хамилтън. Маса бе нестабилен и британецът опита атака и изпревари Фелипе на спирането за 10-ти завой в борбата за 5-та позиция. Отново много агресивна атака на Хамилтън, която принуди Маса да излезе извън пистата през бордюрите. Бразилецът се блъсна в Люис и колата на Макларън се завъртя.

Тука да виждаш място за Маса на пистата?:
Изображение

Фелипе Маса написа:Хамилтън натисна спирачките много късно, аз също и след това бях малко отвън в първата част на завоя. После той хвана моята вътрешна линия и ме изтласка към тревата. Следващият завой обаче беше ляв. Тогава се докоснахме и според мен беше състезателен инцидент. Въпреки това и двамата бяхме наказани с преминаване през бокса. Не е лесно съдиите да те чуят след като състезанието е свършило. Със сигурност обаче не го направих нарочно. Бях с двете гуми в чакъла. Не можех да спра и бях в чакъла, защото той ме избута там", казва Маса.

Люис Хамилтън написа:Винаги гледаш назад и си казваш, че си могъл да направиш нещо друго - направих грешка и си платих за това. Такива неща стават, трябва просто да вдигнеш глава и да продължиш напред.

източник

Последна промяна от musura на Нед 12 окт 2008 14:32, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 12 окт 2008 14:30

varbanoff написа:
сава написа:
Сега гледах началото,освен че Маса п...а Хамилтън друго невидях :smackbum.И защо наказват и двамата,а не само Маса :screwy
ти да не си гледал друго състезание? :roll: пусни това в Япония /Japan/ :lol: :lol:

Потребителски аватар
mladvampirTDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mladvampirTDI » Нед 12 окт 2008 14:30

Владо, за старта си прав, че Хамилтън влезе доста неразумно, но при инцидента с Маса - този трябваше не влизане в бокса, а директна дисквалификация. Опита стил шумахер - да отстраним конкурента, че по-лесно, отколкото да го победим. Абе гадна работа. Ако инцидента беше с обратен знак съм сигурен, че Хамилтън щеше здраво да го отнесе от стюардите.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 12 окт 2008 14:37

mladvampirTDI написа:Владо, за старта си прав, че Хамилтън влезе доста неразумно, но при инцидента с Маса - този трябваше не влизане в бокса, а директна дисквалификация.

Аз лично не съм съгласен ;) Но всеки вижда нещата през собствената си призма. Точно на този завой нямаше място да минат два болида (както е видно и от снимката, която пуснах по-горе). Хамилтън прекалено самоуверено се хвърля в битките, като разчита, че останалите пилоти на пистата са длъжни да го пазят. Още от преди няколко състезания абсолютно всички останали пилоти го критикуват точно заради неразумните му маневри. След като е толкова по-бърз, можеше да изчака за по-сигурно изпреварване, обаче не, беше толкова надъхан, че беше решил още втората или третата обиколка да се върне на чело на колоната. Аз бих казал, че ако не беше изхвърлил Кими на старта, може би щеше да има друг резултат за Ферари... ама е безсмислено да гадаем как щяха да се развият събитията.
Следващият път се надявам, когато Хамилтън подходи по същия начин, независимо към кой пилот, да го ударят по такъв начин, че да не може да продължи. Просто не е спортсменско по този арогантен начин да стоиш на пистата...

Ето и мнението на Кими за старта:
"Направих добър старт и още на правата успях да изпреваря Хамилтън. На спирането за първия завой и двамата пилоти на Маклрън ме удариха и за малко не ме изхвърлиха от трасето. За щастие успях да се върна само с малки повреди по предницата на болида, но загубих много позиции"

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 12 окт 2008 14:49

musura написа:
mladvampirTDI написа:Владо, за старта си прав, че Хамилтън влезе доста неразумно, но при инцидента с Маса - този трябваше не влизане в бокса, а директна дисквалификация.

Следващият път се надявам, когато Хамилтън подходи по същия начин, независимо към кой пилот, да го ударят по такъв начин, че да не може да продължи. Просто не е спортсменско по този арогантен начин да стоиш на пистата...

следващия път му пожелавам да засече Култард mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Нед 12 окт 2008 15:06

аз пък му пожелавам да взима купата вече :011: :011: :011:

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 12 окт 2008 15:32

Изображение

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Нед 12 окт 2008 16:23

valeto 150hp написа:Алонсо :yeaha: :bowdown
:kef: :kef: :kef: :banana

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Нед 12 окт 2008 16:35

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 12 окт 2008 16:57

kaiser666 написа:Изображение
:lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Sunny
Дезертьор
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sunny » Нед 12 окт 2008 17:36

ostavime написа:http://zamunda.net/details.php?id=143537&hit=1

Дайте някой друг линк, че замунда нещо не се отваря от няколко дни при нас! (до сега търсих, ама тц)

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Нед 12 окт 2008 17:38

Sunny написа:
ostavime написа:http://zamunda.net/details.php?id=143537&hit=1

Дайте някой друг линк, че замунда нещо не се отваря от няколко дни при нас! (до сега търсих, ама тц)

Кои сте Вие? :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”