изгледаи го още няколко пъти и тогава го изкоментираи пак п.п двамата се състезавахаmyrshavija написа:На старта Кими тръгна по-добре от Черньо и излезе първи. Черньо нещо са спече и реши НА ВСЯКА ЦЕНА да си върне първата позиция и реши, че мое да спре 100м по-късно от всички останали, ама се оказа, че не може - блокира гумите и продължи направо - заради него няколко коли излязоха от трасето за да не го блъснат, между тях двете на Ферари.
Доста селска постъпка според мен.
А за сблъсъка на Хамилтън и Маса бяха виновни и двамата - Маса беше по-назад, но го оправдавам донякъде, защото беше изтикан в тревата, а там не може много да се завива и спира и в момента, вкойто стъпи с две гуми на пистата Хамилтън се опита да мине през него сякаш други коли наоколо няма.
Формула 1, сезон 2008
- сава
- Автомобил:
- Двигател:
- valeto 150hp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- varbanoff
- Автомобил:
- Двигател:
Сега гледах началото,освен че Маса п...а Хамилтън друго невидяхсава написа:изгледаи го още няколко пъти и тогава го изкоментираи пак п.п двамата се състезавахаmyrshavija написа:На старта Кими тръгна по-добре от Черньо и излезе първи. Черньо нещо са спече и реши НА ВСЯКА ЦЕНА да си върне първата позиция и реши, че мое да спре 100м по-късно от всички останали, ама се оказа, че не може - блокира гумите и продължи направо - заради него няколко коли излязоха от трасето за да не го блъснат, между тях двете на Ферари.
А за сблъсъка на Хамилтън и Маса бяха виновни и двамата - Маса беше по-назад, но го оправдавам донякъде, защото беше изтикан в тревата, а там не може много да се завива и спира и в момента, вкойто стъпи с две гуми на пистата Хамилтън се опита да мине през него сякаш други коли наоколо няма.

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
varbanoff написа:Сега гледах началото,освен че Маса п...а Хамилтън друго невидях.И защо наказват и двамата,а не само Маса
Колега, Хамилтън изхвърли няколко човека на първия завой! Просто трябва да е благодарен че ги няма Ралф Шумахер или Сато, да видим тогава дали щяха да го оставят така да си прави каквото иска на пистата

Идеята е, че при всякакви изпреварвания, трябва да оставяш място за опонента, а точно Хамилтън и двата пъти изхвърли останалите извън пистата. Какво е очаквал, може би да му дадат медал след състезанието?
Спечелилият пол-позишън Люис Хамилтън тръгна много лошо и в първите метри започна да изостава от Кими Райконен. Плътно зад тях гума до гума бяха Кубица, Алонсо и Ковалайнен. На първия десен завой Хамилтън влезе изключително агресивно от вътрешната част и притисна "Айсмен". Гумите на Люис блокираха и той изпусна спирането във завоя. Това принуди Хамилтън, Райконен, Ковалайнен и половината от стартовата решетка да напуснат пистата и да минат през зоната за сигурност. Тази маневра на Люис позволи на Кубица да се мушне пред тях и заедно с Алонсо двамата поведоха колоната.
Във 2 об. всички погледи бяха съсредоточени върху Маса и Хамилтън. Маса бе нестабилен и британецът опита атака и изпревари Фелипе на спирането за 10-ти завой в борбата за 5-та позиция. Отново много агресивна атака на Хамилтън, която принуди Маса да излезе извън пистата през бордюрите. Бразилецът се блъсна в Люис и колата на Макларън се завъртя.
Тука да виждаш място за Маса на пистата?:

Фелипе Маса написа:Хамилтън натисна спирачките много късно, аз също и след това бях малко отвън в първата част на завоя. После той хвана моята вътрешна линия и ме изтласка към тревата. Следващият завой обаче беше ляв. Тогава се докоснахме и според мен беше състезателен инцидент. Въпреки това и двамата бяхме наказани с преминаване през бокса. Не е лесно съдиите да те чуят след като състезанието е свършило. Със сигурност обаче не го направих нарочно. Бях с двете гуми в чакъла. Не можех да спра и бях в чакъла, защото той ме избута там", казва Маса.
Люис Хамилтън написа:Винаги гледаш назад и си казваш, че си могъл да направиш нещо друго - направих грешка и си платих за това. Такива неща стават, трябва просто да вдигнеш глава и да продължиш напред.
източник
Последна промяна от musura на Нед 12 окт 2008 14:32, променено общо 2 пъти.
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
ти да не си гледал друго състезание?varbanoff написа:Сега гледах началото,освен че Маса п...а Хамилтън друго невидяхсава написа:изгледаи го още няколко пъти и тогава го изкоментираи пак п.п двамата се състезавахаmyrshavija написа:На старта Кими тръгна по-добре от Черньо и излезе първи. Черньо нещо са спече и реши НА ВСЯКА ЦЕНА да си върне първата позиция и реши, че мое да спре 100м по-късно от всички останали, ама се оказа, че не може - блокира гумите и продължи направо - заради него няколко коли излязоха от трасето за да не го блъснат, между тях двете на Ферари.
А за сблъсъка на Хамилтън и Маса бяха виновни и двамата - Маса беше по-назад, но го оправдавам донякъде, защото беше изтикан в тревата, а там не може много да се завива и спира и в момента, вкойто стъпи с две гуми на пистата Хамилтън се опита да мине през него сякаш други коли наоколо няма..И защо наказват и двамата,а не само Маса

- mladvampirTDI
- Автомобил:
- Двигател:
Владо, за старта си прав, че Хамилтън влезе доста неразумно, но при инцидента с Маса - този трябваше не влизане в бокса, а директна дисквалификация. Опита стил шумахер - да отстраним конкурента, че по-лесно, отколкото да го победим. Абе гадна работа. Ако инцидента беше с обратен знак съм сигурен, че Хамилтън щеше здраво да го отнесе от стюардите.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
mladvampirTDI написа:Владо, за старта си прав, че Хамилтън влезе доста неразумно, но при инцидента с Маса - този трябваше не влизане в бокса, а директна дисквалификация.
Аз лично не съм съгласен

Следващият път се надявам, когато Хамилтън подходи по същия начин, независимо към кой пилот, да го ударят по такъв начин, че да не може да продължи. Просто не е спортсменско по този арогантен начин да стоиш на пистата...
Ето и мнението на Кими за старта:
"Направих добър старт и още на правата успях да изпреваря Хамилтън. На спирането за първия завой и двамата пилоти на Маклрън ме удариха и за малко не ме изхвърлиха от трасето. За щастие успях да се върна само с малки повреди по предницата на болида, но загубих много позиции"
- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:mladvampirTDI написа:Владо, за старта си прав, че Хамилтън влезе доста неразумно, но при инцидента с Маса - този трябваше не влизане в бокса, а директна дисквалификация.
Следващият път се надявам, когато Хамилтън подходи по същия начин, независимо към кой пилот, да го ударят по такъв начин, че да не може да продължи. Просто не е спортсменско по този арогантен начин да стоиш на пистата...
следващия път му пожелавам да засече Култард

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”