dundurma написа:здравейте колеги.преди да ме анатемосате,че не чета или нещо такова,изчетах всичко по темата,но не намерих решение...........колата е пасат94г1.8моно абс мотор,лампата на абс свети,но когато завали изгасва и абс заработва.ходих на диагностика и ми казаха,че проблема е в самия абс(блока)има ли отремонтирване,ако изобщо това е проблема,приемам всякакви съвети и предложения![]()
ходих на диагностика и ми казаха,че към задна дясна не постъпвала имформация и за това не работил,но пак казвам намокри ли се пътя,а не вътре се оправяkirhadj написа:Причините може да са много....
1. Проверяваш датчицити, дали реагират правилно;
2. проверяваш връзките, куплонзите между датчика и ABS-а (компютъра);
3. Проверяваш дали всички маси на компютъра излизат.
Това е най-общо казано, иначе процедурата е много пипкава и изисква много време. Понякога грешката отчетена при диагностика може да скрати тази процедура. Както каза колегата по горе може да е и от датчиците или прекъснал кабел....
passattt написа:...........май буталцето за задна дясна не работело.......
Колега, да не ти се е скъсал прахоуловителя - само тогава буталото не се движи?
dundurma написа:колеги отново се връщам към темата...............след около 50 км каране.лампата за абс изгасна и вече няколко дена абс работи.възможно ли е от самото масло да е замърсено и да става запушване някъде и ако да как да го сменя с прочистване и какво масло да сложа![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dundurma написа:колеги отново се връщам към темата...............след около 50 км каране.лампата за абс изгасна и вече няколко дена абс работи.възможно ли е от самото масло да е замърсено и да става запушване някъде и ако да как да го сменя с прочистване и какво масло да сложа![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot], mironski и 61 госта