абс за пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
dundurma
Автомобил:
Двигател:

абс за пасат

Мнениеот dundurma » Пон 13 окт 2008 15:27

здравейте колеги.преди да ме анатемосате,че не чета или нещо такова,изчетах всичко по темата,но не намерих решение...........колата е пасат94г1.8моно абс мотор,лампата на абс свети,но когато завали изгасва и абс заработва.ходих на диагностика и ми казаха,че проблема е в самия абс(блока)има ли отремонтирване,ако изобщо това е проблема,приемам всякакви съвети и предложения : vw fen love.vw

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 13 окт 2008 15:45

Ако ти се занимава, може да се отремонтира, но по добре си потърси някой втора ръка.

dundurma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dundurma » Пон 13 окт 2008 17:14

kirhadj написа:Ако ти се занимава, може да се отремонтира, но по добре си потърси някой втора ръка.
благодаря за отговора,но защо се оправя когато се намокри :stll think:

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

абс

Мнениеот nepreklonniq » Пон 13 окт 2008 17:52

колега,провери си датчиците на четирите колела!виж дали са свързани и дали изобщо са там.на мен ми се беше случило да се прекъсне кабела към единия и така ми светеше постоянно.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: абс за пасат

Мнениеот zfa159 » Пон 13 окт 2008 20:56

dundurma написа:здравейте колеги.преди да ме анатемосате,че не чета или нещо такова,изчетах всичко по темата,но не намерих решение...........колата е пасат94г1.8моно абс мотор,лампата на абс свети,но когато завали изгасва и абс заработва.ходих на диагностика и ми казаха,че проблема е в самия абс(блока)има ли отремонтирване,ако изобщо това е проблема,приемам всякакви съвети и предложения : vw fen love.vw

Добре де а какво общо има това,че е заваляло с това да заработи отведнъж контролера? :shock
По принцип той се намира под задната седалка - на сухо и топло....там няма откъде да се намокри а и нормалната логика е да се намокри и тогава да спре да работи.
Като го гледаха на диарностика какви грешки изплю?
Някоя за някой датчик,за помпата нещо,за клапаните нещо или какво?
Или въобще не успяха да се свържат да го четат?
Най-добре помоли някой колега с АБС да ти даде блока си и да видите как се държат колите ви с разменени блокове.
Едва ли проблема е в блока....няма логика да се оправи като завали.
Аз си мислех,че имам проблем в контролера за Ел.стъклата и си го размених с блока на един познат - оказа,се че проблема ми въобще не е там а в едно ключе на дясната врата (кофти спойка)...а бях тръгнал да си купувам нов блок.Все някой колега има такъв блок из Бургас (пусто моя ми трябва понеже си карам колата всеки ден иначе да ти го пратя да пробваш).
Успех!

Последна промяна от zfa159 на Пон 13 окт 2008 20:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пон 13 окт 2008 20:57

Причините може да са много....
1. Проверяваш датчицити, дали реагират правилно;
2. проверяваш връзките, куплонзите между датчика и ABS-а (компютъра);
3. Проверяваш дали всички маси на компютъра излизат.

Това е най-общо казано, иначе процедурата е много пипкава и изисква много време. Понякога грешката отчетена при диагностика може да скрати тази процедура. Както каза колегата по горе може да е и от датчиците или прекъснал кабел....

dundurma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dundurma » Вто 14 окт 2008 14:40

kirhadj написа:Причините може да са много....
1. Проверяваш датчицити, дали реагират правилно;
2. проверяваш връзките, куплонзите между датчика и ABS-а (компютъра);
3. Проверяваш дали всички маси на компютъра излизат.

Това е най-общо казано, иначе процедурата е много пипкава и изисква много време. Понякога грешката отчетена при диагностика може да скрати тази процедура. Както каза колегата по горе може да е и от датчиците или прекъснал кабел....
ходих на диагностика и ми казаха,че към задна дясна не постъпвала имформация и за това не работил,но пак казвам намокри ли се пътя,а не вътре се оправя :!: :!: .а колко може да се купи блок за абс...........май буталцето за задна дясна не работело........има ли оправия.ако може по-подробно.......лаик съм

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Вто 14 окт 2008 14:50

Аз имах подобен проблем. Кабелът на заден десен датчик се оказа напукан и прекъснат. Като завали се намокря, получава се някакво съпротивление, което лъже компютъра и ABS - а заработва. Просто смених въпросния датчик и нещата се оправиха. Имах проблем и с преден ляв, но там се оказа връзката в куплунга на датчика - кабелът се беше извадил малко.
За информация - предните датчици са самостоятелни, с куплунг на тях, в който се вкарва кабела. Задните вървят заедно с кабелите и са по-скъпи.

passattt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passattt » Вто 14 окт 2008 18:20

...........май буталцето за задна дясна не работело.......

Колега, да не ти се е скъсал прахоуловителя - само тогава буталото не се движи?

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 14 окт 2008 18:34

passattt написа:...........май буталцето за задна дясна не работело.......

Колега, да не ти се е скъсал прахоуловителя - само тогава буталото не се движи?

То,че е така така е ама буталото и да не се движи това не е причина да не работи АБС-а а по-скоро да не спира въпросното колело.
Колегата вероятно има в предвид датчика,ама това трябва да е отчетено като конкретна грешка в комп-а при диарностика - проблем с еди кой си датчик. Щом така стои въпроса проблема е в кабела или в датчика (има една много добра тема на radotom за ремонт на датчик и за кабелите - може да се зачетеш в нея) а не в електронния блок.
Успех с ремонта!

dundurma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dundurma » Сря 15 окт 2008 9:23

благодаря на всички,ако има нещо ще пиша............с нашите майстори тука,май по-евтино ще ми излезе да дойда до софия при ваското :rocketwhore :beer :drunk :drive

dundurma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dundurma » Нед 19 окт 2008 16:32

колеги отново се връщам към темата...............след около 50 км каране.лампата за абс изгасна и вече няколко дена абс работи.възможно ли е от самото масло да е замърсено и да става запушване някъде и ако да как да го сменя с прочистване и какво масло да сложа :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Сря 22 окт 2008 23:25

dundurma написа:колеги отново се връщам към темата...............след около 50 км каране.лампата за абс изгасна и вече няколко дена абс работи.възможно ли е от самото масло да е замърсено и да става запушване някъде и ако да как да го сменя с прочистване и какво масло да сложа :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Чукай на дърво всичко да е наред, но ме съмнява да се е самоуправил. Провери ли състоянието на кабела на задният датчик, който при диагностиката не е дал сигнал? Течността не можах да разбера защо я намесваш тук, АБС системата е ел.
:wink: Иначе няма лошо да смениш спирачната течност, особенно ако не е сменяна 2-3 години.

Потребителски аватар
zfa159
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 23 окт 2008 7:08

dundurma написа:колеги отново се връщам към темата...............след около 50 км каране.лампата за абс изгасна и вече няколко дена абс работи.възможно ли е от самото масло да е замърсено и да става запушване някъде и ако да как да го сменя с прочистване и какво масло да сложа :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Те в повечето сервизи знаят каква да сложат.Аз съм с една англииска на Делфи и съм доволен.
Смяната най-лесно става в сервиз,където имат машинка....закачат я отгоре на казанчето за течност,пускат я (или помпат ако не е електрическа),развиват цифките за обезвъздушаване и след 10 минути си готов.
На мен това ми струваше 15лв за труд и там колкото течност събра.За АБС-ите е много препоръчително да се сменя течността понеже иначе ремонтите са мнооого пари.Иначе варианта да се е "самооправил" е почти невъзможен - временно може и да работи ама....знае ли човек.При мен даваше проблеми като ми бяха мръсни датчиците...имаше метални стружки по тях - откъде - незнам.Изчистих ги,смених и амортисьорите (понеже колелата подскачаха доста на всяка дупка) и сега няма грижи...не е давал проблем вече около 5000км а преди пишеше грешка всеки ден.
Успех!

dundurma
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dundurma » Чет 23 окт 2008 7:54

:bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Върни се в “Passat”