Термостат.
- nmnvento
- Автомобил:
- Двигател:
Термостат.
Колеги това лято Вентото ми не можеше да вдигне температура повече от 85градуса,а си представям зимата какво парно ще имам.Мисълта ми е дали трябва да сменя термостата с друг(на други градуси)?Още през април парното не беше това което трябва да е зимно време.Какво ще ме посъветвате? Благодаря ви предварително!!!
- nmnvento
- Автомобил:
- Двигател:
Разхода ми е среден 8л./100км.(75к.с. 1800куб.см.) ,а за парното е не че го няма а е слабо.Духа топло,но не е това което трябва да е.rexpitbul написа:Ако двигателя не може да достигне работната си температура е за смяна термостата !!! След като не ти загрява колата както трябва и разхода ти ще е в повечко !!! И нормално като двигателя не е загрял да го няма и парното !!!
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
!!!
Ако е термостат,значи е останал в отворено полужение и сигурно лчтото когато си в движение особено извън града дори достига до +10гр. а ако се наложи да спреш изведнъж--------ще изкипи и постоянно варира температурата!!!!!!!----в града...
НАЛИ?
НАЛИ?
-
javor_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ixidor написа://Сори за тъпоумната намеса
А къде/как се мери реалната температура?![]()
На радиатора...?
Ами на датчика се мери, не на радиатора.
Сега колегата joker е изключително прав, обаче защо няма парно
Колега, направи един експеримент: На студен мотор сутрин го запали и изчакай 5 мин. Пипни маркучите от радиатора и термостата. Ако са дори и ЛЕКО топли начи ясна е работата. Термостата е вечно отворен и пропуска.
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
!!!
А някой сетили се да провеи клапата за студен-топъл въздух дали се затваря,добре(дали спира определения поток)
Скоро четох в търсачката за случай,без студен въздух- сиреч само топло духа!!!!

Скоро четох в търсачката за случай,без студен въздух- сиреч само топло духа!!!!
- nmnvento
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Термостат.
Колеги,а защо Вентото ми загрява толкова бавно-трябва да измина 7-8км. за да вдигне 70градуса.Двигателя ми е 75к.с. 1800куб.см.Защо загрява толкова бавно?Не знам зимата какво чудо ще е докато загрее до работна температура на двигателя,а и горенето ще се вдигне на студен двигател.Дали да не сложа пред радиатора нещо за по-бързо загряване
?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”