Проблем с лаптоп Asus M51Sseries

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с лаптоп Asus M51Sseries

Мнениеот plamen_at » Чет 16 окт 2008 9:03

Колеги имам много неприятен проблем с лаптопа, както си броузвам в интернет и ми блокора компа. пише ми (not responding) и блокира, не мога да затворя програмата само мога да я минимизирам, таск менажер не помага оправя се след 2/3 мин. Няма значение с какъв браузер съм, с Windows Vista 32bit съм и наколко пъти съм го преинсталирал и пак същото, мисля че имам проблем с хардуера, как да разбера?
Ако някой може да ми даде съвет ще съм му благодарен.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с лаптоп Asus M51Sseries

Мнениеот rosen79 » Чет 16 окт 2008 9:19

plamen_at написа:Колеги имам много неприятен проблем с лаптопа, както си броузвам в интернет и ми блокора компа. пише ми (not responding) и блокира, не мога да затворя програмата само мога да я минимизирам, таск менажер не помага оправя се след 2/3 мин. Няма значение с какъв браузер съм, с Windows Vista 32bit съм и наколко пъти съм го преинсталирал и пак същото, мисля че имам проблем с хардуера, как да разбера?

Колко му е рам паметта?

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Чет 16 окт 2008 13:09

Инсталирай си Process explorer и ползвай него вместо Task manager. Когато се появи проблема пак стартирай Process explorer и виж кой процес тормози компа.
Може и вирус да е или няква друга гад. Каква АВ програм ползваш? Сканирал ли си за spyware и други гадини?

Може да пробваш да инсталираш HijackThis и да я пуснеш да сканира. Тя си създава лог файл, който може да пуснеш тук да го погледнем. Ако има нещо нередно ще си го покаже.

Питай Google за горните две програмки и пиши какво се случва.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 16 окт 2008 18:06

Виста-та ServicePack 1 ли е? На един и същ сайт ли ти забива или на случайни?

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем с лаптоп Asus M51Sseries

Мнениеот plamen_at » Чет 16 окт 2008 19:15

rosen79 написа:
plamen_at написа:Колеги имам много неприятен проблем с лаптопа, както си броузвам в интернет и ми блокора компа. пише ми (not responding) и блокира, не мога да затворя програмата само мога да я минимизирам, таск менажер не помага оправя се след 2/3 мин. Няма значение с какъв браузер съм, с Windows Vista 32bit съм и наколко пъти съм го преинсталирал и пак същото, мисля че имам проблем с хардуера, как да разбера?

Колко му е рам паметта?

4Gb

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Чет 16 окт 2008 19:18

kamo написа:Инсталирай си Process explorer и ползвай него вместо Task manager. Когато се появи проблема пак стартирай Process explorer и виж кой процес тормози компа.
Може и вирус да е или няква друга гад. Каква АВ програм ползваш? Сканирал ли си за spyware и други гадини?

Може да пробваш да инсталираш HijackThis и да я пуснеш да сканира. Тя си създава лог файл, който може да пуснеш тук да го погледнем. Ако има нещо нередно ще си го покаже.

Питай Google за горните две програмки и пиши какво се случва.

Вирус не може да е защото ми го прави и чисто нов инсталиран Win, ползвам Nod32, ще пробвам програмките и ще пиша.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 16 окт 2008 19:21

Колега, Vista задължително трябва да е SP1, това на първо четен, а на второ - слагай 64bit версия, поне да имаш полза от тези 4ГБ РАМ, а и по мои наблюдения, работи доста по-добре от 32 битовия си събрат ...

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Чет 16 окт 2008 19:21

musura написа:Виста-та ServicePack 1 ли е? На един и същ сайт ли ти забива или на случайни?

Пробвах с наколко Висти, сега съм с Home Premium мисля SP1, на случайни ми забива ама по някога забиват и др. програми ама по-рядко.

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Чет 16 окт 2008 19:22

musura написа:Колега, Vista задължително трябва да е SP1, това на първо четен, а на второ - слагай 64bit версия, поне да имаш полза от тези 4ГБ РАМ, а и по мои наблюдения, работи доста по-добре от 32 битовия си събрат ...

Имам драйвери само за 32-битова Виста.

Потребителски аватар
kamo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamo » Чет 16 окт 2008 20:14

Смени НОД-а. Не ми се влиза в дискусии за това коя АВ програма и коя не, но препоръчвам Аваст или БитДифендър. Смятам че има по-добра успеваемост. Ако ти се занимава пусни си някъв онлайн скенер - Панда например или Касперски.

Слушай Мусура какво казва и си сложи сървис пака, ако не си го направил.

Пиши като подкараш process explorer. Обърни внимание процесите DPCs и Interrupts колко ЦПУ ресурс точат.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 16 окт 2008 21:00

plamen_at написа:
musura написа:Колега, Vista задължително трябва да е SP1, това на първо четен, а на второ - слагай 64bit версия, поне да имаш полза от тези 4ГБ РАМ, а и по мои наблюдения, работи доста по-добре от 32 битовия си събрат ...

На оригиналния диск има драйвери и за 64 битова, проверено е, отделно и от сайта на Асус можеш да си свалиш предварително драйверите, ако наистина ги нямаш и после да инсталираш.

Но най-добре посети сервиза на Асус - виж тук - звънкаш на куриер, идват, взимат го и след 2-3 дни ти го връщат изправен или поне със сигурност ще го тестват ;)

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Пон 20 окт 2008 19:17

musura написа:
plamen_at написа:

На оригиналния диск има драйвери и за 64 битова, проверено е, отделно и от сайта на Асус можеш да си свалиш предварително драйверите, ако наистина ги нямаш и после да инсталираш.

Но най-добре посети сервиза на Асус - виж тук - звънкаш на куриер, идват, взимат го и след 2-3 дни ти го връщат изправен или поне със сигурност ще го тестват ;)

На диска с драйверите има надпис : This disk supports Windows Vista 32-bit only
А в сайта на Асус като задам моя модел лаптоп и ми дава да избирам операционна система и ми дава : DOS и Vista 32bit и затва си мислех че няма драйвери за Vista 64bit
Мерси за инфото за сервизите на Асус.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 20 окт 2008 23:22

plamen_at написа:На диска с драйверите има надпис : This disk supports Windows Vista 32-bit only
А в сайта на Асус като задам моя модел лаптоп и ми дава да избирам операционна система и ми дава : DOS и Vista 32bit и затва си мислех че няма драйвери за Vista 64bit

Повярвай ми, има ;) Достатъчно е да поразгледаш самия диск, в папките на отделните драйвери има подпапки x86 и x64 :wink: Но наистина провери сервизите, понеже не е нормално с каквато и да ОС да ти прави такива номера ;)

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Пон 20 окт 2008 23:37

Преинстал на експлолера с който работиш и всичко е ок :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 21 окт 2008 0:35

Rad3v написа:Преинстал на експлолера с който работиш и всичко е ок :)

Четеш ли? Кой от всичките експлорери да преинсталне?

plamen_at написа:Няма значение с какъв браузер съм

Предполага се, че колегата е пробвал поне с Firefox :idea: и ако проблема беше в IE, нямаше да го има същия и в другия броузър :idea:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”