Колеги имам много неприятен проблем с лаптопа, както си броузвам в интернет и ми блокора компа. пише ми (not responding) и блокира, не мога да затворя програмата само мога да я минимизирам, таск менажер не помага оправя се след 2/3 мин. Няма значение с какъв браузер съм, с Windows Vista 32bit съм и наколко пъти съм го преинсталирал и пак същото, мисля че имам проблем с хардуера, как да разбера?
Ако някой може да ми даде съвет ще съм му благодарен.
Проблем с лаптоп Asus M51Sseries
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с лаптоп Asus M51Sseries
plamen_at написа:Колеги имам много неприятен проблем с лаптопа, както си броузвам в интернет и ми блокора компа. пише ми (not responding) и блокира, не мога да затворя програмата само мога да я минимизирам, таск менажер не помага оправя се след 2/3 мин. Няма значение с какъв браузер съм, с Windows Vista 32bit съм и наколко пъти съм го преинсталирал и пак същото, мисля че имам проблем с хардуера, как да разбера?
Колко му е рам паметта?
- kamo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Инсталирай си Process explorer и ползвай него вместо Task manager. Когато се появи проблема пак стартирай Process explorer и виж кой процес тормози компа.
Може и вирус да е или няква друга гад. Каква АВ програм ползваш? Сканирал ли си за spyware и други гадини?
Може да пробваш да инсталираш HijackThis и да я пуснеш да сканира. Тя си създава лог файл, който може да пуснеш тук да го погледнем. Ако има нещо нередно ще си го покаже.
Питай Google за горните две програмки и пиши какво се случва.
Може и вирус да е или няква друга гад. Каква АВ програм ползваш? Сканирал ли си за spyware и други гадини?
Може да пробваш да инсталираш HijackThis и да я пуснеш да сканира. Тя си създава лог файл, който може да пуснеш тук да го погледнем. Ако има нещо нередно ще си го покаже.
- plamen_at
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем с лаптоп Asus M51Sseries
rosen79 написа:plamen_at написа:Колеги имам много неприятен проблем с лаптопа, както си броузвам в интернет и ми блокора компа. пише ми (not responding) и блокира, не мога да затворя програмата само мога да я минимизирам, таск менажер не помага оправя се след 2/3 мин. Няма значение с какъв браузер съм, с Windows Vista 32bit съм и наколко пъти съм го преинсталирал и пак същото, мисля че имам проблем с хардуера, как да разбера?
Колко му е рам паметта?
4Gb
- plamen_at
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kamo написа:Инсталирай си Process explorer и ползвай него вместо Task manager. Когато се появи проблема пак стартирай Process explorer и виж кой процес тормози компа.
Вирус не може да е защото ми го прави и чисто нов инсталиран Win, ползвам Nod32, ще пробвам програмките и ще пиша.
- kamo
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Смени НОД-а. Не ми се влиза в дискусии за това коя АВ програма и коя не, но препоръчвам Аваст или БитДифендър. Смятам че има по-добра успеваемост. Ако ти се занимава пусни си някъв онлайн скенер - Панда например или Касперски.
Слушай Мусура какво казва и си сложи сървис пака, ако не си го направил.
Пиши като подкараш process explorer. Обърни внимание процесите DPCs и Interrupts колко ЦПУ ресурс точат.
Слушай Мусура какво казва и си сложи сървис пака, ако не си го направил.
Пиши като подкараш process explorer. Обърни внимание процесите DPCs и Interrupts колко ЦПУ ресурс точат.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
plamen_at написа:musura написа:Колега, Vista задължително трябва да е SP1, това на първо четен, а на второ - слагай 64bit версия, поне да имаш полза от тези 4ГБ РАМ, а и по мои наблюдения, работи доста по-добре от 32 битовия си събрат ...
Имам драйвери само за 32-битова Виста.
На оригиналния диск има драйвери и за 64 битова, проверено е, отделно и от сайта на Асус можеш да си свалиш предварително драйверите, ако наистина ги нямаш и после да инсталираш.
Но най-добре посети сервиза на Асус - виж тук - звънкаш на куриер, идват, взимат го и след 2-3 дни ти го връщат изправен или поне със сигурност ще го тестват

- plamen_at
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:plamen_at написа:musura написа:Колега, Vista задължително трябва да е SP1, това на първо четен, а на второ - слагай 64bit версия, поне да имаш полза от тези 4ГБ РАМ, а и по мои наблюдения, работи доста по-добре от 32 битовия си събрат ...
Имам драйвери само за 32-битова Виста.
На оригиналния диск има драйвери и за 64 битова, проверено е, отделно и от сайта на Асус можеш да си свалиш предварително драйверите, ако наистина ги нямаш и после да инсталираш.
Но най-добре посети сервиза на Асус - виж тук - звънкаш на куриер, идват, взимат го и след 2-3 дни ти го връщат изправен или поне със сигурност ще го тестват
На диска с драйверите има надпис : This disk supports Windows Vista 32-bit only
А в сайта на Асус като задам моя модел лаптоп и ми дава да избирам операционна система и ми дава : DOS и Vista 32bit и затва си мислех че няма драйвери за Vista 64bit
Мерси за инфото за сервизите на Асус.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
plamen_at написа:На диска с драйверите има надпис : This disk supports Windows Vista 32-bit only
А в сайта на Асус като задам моя модел лаптоп и ми дава да избирам операционна система и ми дава : DOS и Vista 32bit и затва си мислех че няма драйвери за Vista 64bit
Повярвай ми, има

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”