Такса център

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 16 окт 2008 21:17

canyoubounce написа:Адси приятен разговор си водите тука :да:
Ама ще може ли малко инфо за таксата в Париж колежке моля.
Благодаря!

Не е такса! В четни дни се движат коли, чийто номера завършват на четно чесло, а в нечетни обратно!
Доколкото помня беше така :roll:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 16 окт 2008 21:20

Sara_Bold написа:
canyoubounce написа:Адси приятен разговор си водите тука :да:
Ама ще може ли малко инфо за таксата в Париж колежке моля.
Благодаря!

Не е такса! В четни дни се движат коли, чийто номера завършват на четно чесло, а в нечетни обратно!
Доколкото помня беше така :roll:

Предполагам моя номер не е ни такъв ни такъв а? :( а глобите дали са сериозни :lol:
Между другото, е доста спокоен трафика в Париж, а и самият град не е много голям.Абе приятно е за каране :)
Са ми стана интересно какви са таксите по другите европейски страни.
Колегата каза за Гърция нещо ама не разбрах :oops:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 16 окт 2008 21:22

В Атина пробно беше въведена ситемата четни-нечетни но мисля не беше успешна.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 16 окт 2008 21:24

Четни и нечетни номера а?
Знаете ли какво се постигна с тоя пиниз в Атина? Удвояване и утрояване на автомобилната собственост на глава от населението.
При положение, че нямам намерение да слизам от колата дали няма да си купя втора как мислите?
Направят ли го у нас хората ще си купят по още един 15-20 годишен дарак и ко излиза от целата схема?

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Чет 16 окт 2008 21:26

groznika написа:Четни и нечетни номера а?
Знаете ли какво се постигна с тоя пиниз в Атина? Удвояване и утрояване на автомобилната собственост на глава от населението.
При положение, че нямам намерение да слизам от колата дали няма да си купя втора как мислите?
Направят ли го у нас хората ще си купят по още един 15-20 годишен дарак и ко излиза от целата схема?

Това имах предвид под купуване на брички.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 16 окт 2008 21:26

Сигурно и в Атина поради тази причина са го спряли.

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Чет 16 окт 2008 21:33

canyoubounce написа:Сигурно и в Атина поради тази причина са го спряли.

Каква равносметка трябва да си направим ние?
Не всяка приложена практика на запад е печеливша. Също така дори печелившите не са на 100% приложими у нас по простата причина, че са адаптирани към конкретен град/страна с определена инфраструктура и тн.
Редно е да се ИЗМИСЛИ и приложи уникален подход в БГ, а не да се сочи с пръст колко било хубаво във Франция, как било подредено в Мадрид и какъв бил цвета на ХАсвалта в Токио...
Разбираемо е, че са необходими радикални мерки, но без развиване на инфраструктурата, стопиране на презаселването и инвестиране в алтернативен транспорт няма да стане.
С налагането на такси, глоби, забрани и др. единственото което ще се случи е, че някой ще се нагуши допълнително с паричките на хората, а проблемът няма да се реши защо нито вие, нито аз ще слезем от колите си...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 16 окт 2008 21:40

Далече съм от мисълта да гледаме как е на запад и да копираме.Много съм съгласен с тебе.Ама нали трябва тука някой да седне и да измисли как аджеба да оправиме тоя трафик и кво да правиме с тоя народ в тоя град.Ама няма кой да го измисли това и им е по лесно да гледат как е на запад :(

Потребителски аватар
amikus
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ре

Мнениеот amikus » Чет 16 окт 2008 23:49

У греция си карат с номера написани на картон,нали се сещате че всеки ден аз съм с различен номер това все пак е по-добре от таксата аз като живея до ндк да ходя пеш ли?

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Пет 17 окт 2008 5:30

Въпреки, че съм живял в центъра на София си мисля че таксите могат да помогнат малко /защо не го затворят тотално :idea: /.
Казвам това защото не съм сигурен дали е правилен подход тва с таксите - навсякъде в САЩ влизаш без такси в центъра на града -
Маями, Ню Йорк, Лос Анжелис, Чикаго и много други градове където съм бил с колата плащаш скъпо за паркинг но имаш достъп без такса.
Аз давам своя глас за промени с глоби в големи размери в законовата система + алтернативен транспорт и нови паркинги - това специално за София и София център. Напълно е възможно това което казвам стига да има хора с желание да го изпълнят :roll:

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пет 17 окт 2008 9:24

Ако центъра се затвори дори частично (както вече сме ставали свидетели), това се отразява на движението в целия град. Задръстванията в централната периферия стават непробиваеми.
Редно е да се съберат експерти и консултанти, да се разгледа цялата пътна схема на града, да се изгради дългосрочен план за развитие, да се забрани застрояването и разрастването да спре. Поетапно да се развият основните пътни артерии, електронно да се контролират светофарите спрямо натоварването, да се осигурят нормални подземни и надземни многоетажни паркинги, да се разшири обхвата на метрото, новосъздаващата се общинска полиция да се заеме с ръчно контролиране на трафика в пиковите часове, да се сложат информационни табла на големите булеварди указващи състоянието на трасето и трафика, да се направят най-сетне адекватни и РАБОТЕЩИ зелени вълни, да се упражни адекватна политика за поддръжка и обновление на автомобилния парк и чак тогава да се слагат забрани, такси и затваряния на центъра. Не е редно при всеки гостуващ политически сопол в София да става ад под небето за да може някой си да си изсули задника от аерогарата до центъра безпрепятствено.

Като цяло проблема с трафика както на столицата така и на другите големи градове е многопластов. Решението не може да дойде след брилянтен сън на някоя от "умните" глави в управлението... Мерките и бюджета трябва да се планират съвместно на общинско и на държавно ниво. В момента сме свидетели как едните подливат вода на другите и нищо хубаво не се случва... Ако си спомняте трябваше лятото да протече ремонт и на цариградско. Е, не се случи поради това, че Сергейкио и ББ предпочетоха да си дърпат пишките един друг...

До какви изводи стигаме:
За да има адекватно планиране и управление на ресурсите трябва да има и адекватни управници. Приоритет на същите люде трябва де е не как да се дръпнат повече парици от данакопладците, а как да се употребят правилно същите тези пари така, че нормалният гражданин да види смисъла от цялата работа и да знае за какво плаща!
Докато държавата не започне да работи за народа нищо няма да се оправи тук. В момента вие и аз плащаме всякакви данъци и такси на държавата само защото така трябва, а тези милиони отиват за някакви "държавни" дела зад граница или един Бог знае къде другаде. Тези пари са наши и ТРЯБВА да се реинвестират обратно при нас, а не да гледаме склерозирали червени бабички как пикаят по скъпи червени хотели с пари от бюджетния излишък (просто един от многото примери)...

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 17 окт 2008 9:29

ха Грозен,те се си се реинвестират бре.
обаче мисля недостатъчно за това което се иска да се постигне,въпреки големите усилия,които видимо се полагат :wink:

Потребителски аватар
BastunSelski
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BastunSelski » Пет 17 окт 2008 9:38

Kaizer Soze написа:...

Кайзере е па нали си кайзер къв комуняга Трайчо Костов???Това би трябвало да е Св.Наум(ако греша ме поправи),но тогава Лозенец откога стана център?
А иначе ако въведат тази такса е малко като бебе да го храниш с боб и наденица(огромна) и студена бира.Демек София не е дорасла за такова нещо.
Няма гр.транспорт,метро,таксита ментета,нагласата на българина за далаверКа и разбира се огромната корупция и т.н.
БТВ-под Витоша имам предвид ъгъла на Васил Коларов и Витоша :lol: :lol: :lol:
А и си ходя от нас до майната си(Окръжна болница) с тролея и 2-3 пъти в месеца може и с колата,ама после ме боли дървената глава:idea:

П.С.Rado за nadia23 ли става за въпрос?Ако е да,то нещо си се объркал :lol: :lol: :lol:
Приятен петък на всички и все някога се надявам хубавия ни град да се превърне в европейска столица,а не в кочина.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Пет 17 окт 2008 13:27

аз пък от колата не слизам
имам си и с четен и с нечетен
кво щат да правят глупендерите :lol:

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF