При подаване на газ оборотите падат, защо?
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
При подаване на газ оборотите падат, защо?
На празен ход когато подам газ оборотите първо падат и след това се вдигат. Така при тръгване или при гариране доста често се случва колата да угасне. Прави го и на бензин и на газ (газов инжекцион на 3 месеца). Няма значение дали е топла или студена. По-ясно изразено е на газ, което ме кара да мисля, че проблема е в тоците. На диагностика не излизат грешки. Колата е с нов дросел, кабели и свещи. Не са сменявани бобина и капачка+палец. Някакви идей 
- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
bbboiko2004 написа:мен това ми го правеше понеже не ми беше хубаво настроена. Смисъл не само центровката на делко а и на дебитомера, направиха ми центровка ( на око) на дебитомера и колата се оправи. Същото го прави и при запушени дюзи понякога.
Дебитомер нямам. На предната диагностика човека каза, че са запушени дюзи. Сипахме добавка, но няма ефект. Ако са запушени дюзи, защо ще го прави и на газ? Там всичко е ново.
- bbboiko2004
OOooo вярно че нямаш.... как се изложих
.
Но щом ти го прави на газ вече е странно, на диагностиката са ти казали дюзи ама то на газовия инжекцион са други дюзите отделни така че не може да са те. Защо не си провериш свещите дали не са нагорели нещо. Де да знам нека по запознатите да се изкажат ама това мн ме изуми.
Ходил ли си на вторична настройка след 500 КМ ?
Но щом ти го прави на газ вече е странно, на диагностиката са ти казали дюзи ама то на газовия инжекцион са други дюзите отделни така че не може да са те. Защо не си провериш свещите дали не са нагорели нещо. Де да знам нека по запознатите да се изкажат ама това мн ме изуми.
Ходил ли си на вторична настройка след 500 КМ ?
- bbboiko2004
- Prodriver
- Автомобил: VW Polo VW 1300
- Двигател: AEE 1996 AB 1971
- Контакти:
Колега аз също имам сходен проблем,който така и не се разбра от какво е.
На бензин е едвам доловим,но на газ се усещаше повече. Kолегата The Machine почти изглади придърпването на газ,но пак си се усеща.Ето линк към една моя стара тема:
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=58689&highlight=
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=58689&highlight=
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”