Странен проблем губи спирачна течност
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Странен проблем губи спирачна течност
Здравейте колеги от няколко дни наблюдавам спирачната течност.Мистерьозно изчезва свалих барабаните там няма теч от цилиндарчетата от долу кадето е спирачната помпа е сухо казаха ми че може да е от помпата на съединителя и там гледах нищо а течността се губи ако някой има представа от какво може да е ще съм благодарен да сподели
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
sklimoto написа:Щом си сигурен че няма течове остава най-лошото-помпата е сдала багажа.Преди 10 дена сменяхме на брат ми на пасата б3 помпата заради същите признаци.
Ми какви са признаците на сдала багажа помпа отделя си нормално педала не е твърд не е и много мек но като натиснеш педала се чува едно леко щракане долу в самата скоростна кутия кадето влиза маркучето за съединителя?
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Последна промяна от andro_ на Съб 18 окт 2008 19:02, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
andro_ написа:Дизел = няма серво.Само бензините имат таквоз чудо.
Бъркаш
http://i.data.bg/08/10/01/1179246.jpg
Погледни зад спирачната помпа на този Голф2, 1.6Д
Даже си има специална вакуум-помпичка, разположена на местото, където на мен ми е делкото. (демек-върти се от паразитния вал)
Знам я много добре, защото на бившия ми Голф беше задрала и не достигаше дебита на вакуума за повече от 3 последователни спирания
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Едва ли щракането има нещо общо, но щом е сухо по спирачните апарати- провери магистралите до тях, кантара на задния мост, около 'камбаната' на скоростите (да не тече от щока на помпата) или... наистина в сервото.
Колега разясни малко каде е тая камбана и тоя щок щото нищо не ми говорят гледал сам и от долу никаде невиждам теч. Побърквам се като нещо немога да открия или оправя само за това мисля жената само ми се цупи яе по цял ден само за колата мисля