Странен проблем губи спирачна течност
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Странен проблем губи спирачна течност
Здравейте колеги от няколко дни наблюдавам спирачната течност.Мистерьозно изчезва свалих барабаните там няма теч от цилиндарчетата от долу кадето е спирачната помпа е сухо казаха ми че може да е от помпата на съединителя и там гледах нищо а течността се губи ако някой има представа от какво може да е ще съм благодарен да сподели
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
sklimoto написа:Щом си сигурен че няма течове остава най-лошото-помпата е сдала багажа.Преди 10 дена сменяхме на брат ми на пасата б3 помпата заради същите признаци.
Ми какви са признаците на сдала багажа помпа отделя си нормално педала не е твърд не е и много мек но като натиснеш педала се чува едно леко щракане долу в самата скоростна кутия кадето влиза маркучето за съединителя?
-
- Автомобил:
- Двигател:

Последна промяна от andro_ на Съб 18 окт 2008 19:02, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
andro_ написа:Дизел = няма серво.Само бензините имат таквоз чудо.
Бъркаш

http://i.data.bg/08/10/01/1179246.jpg
Погледни зад спирачната помпа на този Голф2, 1.6Д
Даже си има специална вакуум-помпичка, разположена на местото, където на мен ми е делкото. (демек-върти се от паразитния вал)
Знам я много добре, защото на бившия ми Голф беше задрала и не достигаше дебита на вакуума за повече от 3 последователни спирания

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Едва ли щракането има нещо общо, но щом е сухо по спирачните апарати- провери магистралите до тях, кантара на задния мост, около 'камбаната' на скоростите (да не тече от щока на помпата) или... наистина в сервото.
Колега разясни малко каде е тая камбана и тоя щок щото нищо не ми говорят гледал сам и от долу никаде невиждам теч. Побърквам се като нещо немога да открия или оправя само за това мисля жената само ми се цупи яе по цял ден само за колата мисля

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”