АБУ има ли аксиален лагер на съединителя?
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
АБУ има ли аксиален лагер на съединителя?
Колеги може ли някой да каже дали АБУ двигателя има аксиален лагер на съединителя.Един майстор ми каза че имало вариант без лагер.При мен има някакъв шум при работа на двигателя,който утихва,когато натисна педала на съединителя.Та въпроса ми е този шум от лагера ли е или от нещо друго?И най вече дали е опасно да се кара така или да правя всичко на парчета и да го търся.Благодаря.
- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Абе колега,къде е тоя "маистор"!До сега не съм виждал съединител без лагер освен ако не е автомат или лагера се е разлетял и всичко е такъв мармалад че не се чете кое какво е.....
Иначе отговора е да,можеш!Не си първия или последния който се оплаква от подобен шум.Най-вероятно ще се оправи когато доиде време за смяна на съединител
!Успех!

- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега vladitdrv има доста мотори на VW които са с обратен съединител и нямат аксиален лагер, а вместо него се ползва една пластина.
Само че няма АБУ с такова изпълнение - там си има лагер, но не е проблема в него. Почти 100% става дума за скорости, когато е лагер шума се появява при натискане на съединителя.
Само че няма АБУ с такова изпълнение - там си има лагер, но не е проблема в него. Почти 100% става дума за скорости, когато е лагер шума се появява при натискане на съединителя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”