здравеите колеги,
търсих из теми и мнения но ненамерих никъде да пише, дали някои е проверявал или сменял маслото на скоростната си кутия. мислите които ме навеждат в тази посока са, че напоследък много трудно ми влизат скоростите и като включа на задна понякога изключва. а и като нея карам 1 ден има малко петно от масло под колата. ако е руски автомОбил н.п. проверявам и сменам за минути, но туи нещо не го знам.
проверка на масло на скоростната кутия.
- valdesbg
- Автомобил:
- Двигател:
Re: проверка на масло на скоростната кутия.
grishitu написа:здравеите колеги,
търсих из теми и мнения но ненамерих никъде да пише, дали някои е проверявал или сменял маслото на скоростната си кутия. мислите които ме навеждат в тази посока са, че напоследък много трудно ми влизат скоростите и като включа на задна понякога изключва. а и като нея карам 1 ден има малко петно от масло под колата. ако е руски автомОбил н.п. проверявам и сменам за минути, но туи нещо не го знам.
Има теми с нагледен материал . Друг вариант е "маслар" . Трети : пъхаш се отдолу , отвиваш пробката и ако НЕ тече значи трябва да се долее , най-добре смени . Маслото е 75W90
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
re
колега lrlmodo знам мно добре да се работи с търсачката ни си мисли, че не съм проверил. А за развиването на пробката отдолу, знам, но очаквах да е нещо по друго, да не е като руски таралясник.
-
grishitu
- Автомобил:
- Двигател:
re
инструменти имам, но се сецнах в кръста и като ми мине ще проверя.
- Daniel_Tsvetkov
- Автомобил:
- Двигател:
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
процедурата е лесна . СМЕНИ СИ СЕМЕРИНГА НА ИЗБИРАЧА !!!
МОЖЕШ САМ !!!!
лягаш отдолу , и ще видиш избирача ... една лъскава осичка и един болт дето стърчи надолу и там една капка масло ! Развиваш въпросния болтс една отвертка изчегъртваш стария семеринг , набиваш новия (през това време ще тече масло , няма страшно !!) , после пак завиваш въпросния болт. Отвиваш пробката доливаш със валволайн 75 - 50 дура бленд .... завиваш пробката и си джиткаш !!!
МОЖЕШ САМ !!!!
лягаш отдолу , и ще видиш избирача ... една лъскава осичка и един болт дето стърчи надолу и там една капка масло ! Развиваш въпросния болтс една отвертка изчегъртваш стария семеринг , набиваш новия (през това време ще тече масло , няма страшно !!) , после пак завиваш въпросния болт. Отвиваш пробката доливаш със валволайн 75 - 50 дура бленд .... завиваш пробката и си джиткаш !!!
- obsceniti
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:)
Колко мм е това шестограмче?
- offside
- Автомобил: Passat B5 1997
- Двигател: 1.8 20v ADR
Ако действаш сам мн внимавай какво развиваш , защото има и едно дет не е пробка (а мн прилича на такава) и после става мн интересно като се разфърчат карантийте под него
иначе философия никаква .. както казаха колегите можеш и семернгчето да си смениш за да нямаш проблеми за по - нататък
успех
ПП. теми има по въпроса даже и със снимки (позадълбочи се в търсенето)
ПП. теми има по въпроса даже и със снимки (позадълбочи се в търсенето)
- speka
- Автомобил:
- Двигател:
Re: :)
17 мм е шестограма.obsceniti написа:Колко мм е това шестограмче?
- obsceniti
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
:)
10х
-
siso92
- Автомобил:
- Двигател:
Клега,че не си търсил е ясно,дори не ти трябва търсачката,а го има в началото''FAQ'',ама нейсе.Та проблема ти е шибания семеринг/и при мен е/.Слушах от колеги,че го сменяли за 10лв,но не намерих в Пловдив такъв сервиз,та купих от сервиз 75В90/пълна синтетика/и ми го доляха безплатно.Ако искаш повече инфо виж "FAQ" в началото/това е една от най обсъжданите теми/.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”