къде могат да ми махнат фолиото на предните стъкла
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
къде могат да ми махнат фолиото на предните стъкла .фолиото е много хубаво но мисля че ще имам проблеми при регистрацията в кат и полицаите могат после да ми правят проблем .кажете какво може да се направи 

- valeto 150hp
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
благодаря ви колеги в сряда започвам да го махам ,дано успея .жалко фолиото е супер добро и много професионално сложено .kika2006 написа:Има допустима светлопропускливост на фолиото за която няма проблем със законаА ако все пак искаш да го махнеш ,дърпаш постепенно докато се отлепи найлона и след това с парцал напоен със спирт махаш цветния филм от стъклото!Много е лесно

- golf2_forever
- Автомобил:
- Двигател:
- golf2_forever
- Автомобил:
- Двигател:
Re: къде могат да ми махнат фолиото на предните стъкла
Руси написа:къде могат да ми махнат фолиото на предните стъкла .фолиото е много хубаво но мисля че ще имам проблеми при регистрацията в кат и полицаите могат после да ми правят проблем .кажете какво може да се направи
колега слушаи сега как го махнах моето...
значи вземаш един сушуар зачопляшго леко от някои краи тва фолио и започваш постепенно да дърпаш и нагряваш обаче дърпаи бавно и нагряваи много след като ги свалиш и на двата прозореца взимаш един парцал и един разредител или корселин и започваш да търкаш много лесно се маха така поне при мен надявам се да съм ти бил полезен

благодаря на всички колеги за цените съвети .Утре ще ви кажа как съм се справил фолиото .То е на 5-6 месеца 

- hristov_GL
- Автомобил:
- Двигател:
поливаш фолиото с коресилин или АМВ и двете са РАЗРЕДИТЕЛИ ,след което фащаш единия краи и почваш да разлепяш и като остане фолио (то ще остане) земаш някъф хавлиен парцал и пак с коресилина и си готов
обаче след това трябва да измиеш стъклото и да забършеш с вестник щото от коресилина остават едни бели следи (като от бензин по ръцете)

глупости на търкалета.stenly_m написа:Колега прав си че има допустимост, но бг охлювити /полицаите/ нямат уреди да мерят и правят проблем дори и да си със най-светлото фолио
на предните прозорци е абсолютно забранено слагането на какъвто и да е % фолио
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
Последна промяна от Layer на Нед 26 окт 2008 12:08, променено общо 1 път.
- Nesh
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
da__buzz написа:глупости на търкалета.stenly_m написа:Колега прав си че има допустимост, но бг охлювити /полицаите/ нямат уреди да мерят и правят проблем дори и да си със най-светлото фолио
на предните прозорци е абсолютно забранено слагането на какъвто и да е % фолио
По закон знам , че разрешено е само затъмняването на задния и задните странични стъкла .
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
И уреди има - в Технотест имат стенд за пропускливост - теста май струваше към 300 лв - който иска за едно тъпо фолио да дава пари е свободен да го стори
Присъединявам се към питанката - брато си внесе една Селика от Швейцария с някво гнусно фолио по задния и задните странични прозорци - от страничните горе-долу се махнаха лесно (лесно-лесно по 2 часа на прозорче) - махането беше с пистолет за горещ въздух + кореселин, ама пущината от задния джам няма сваляне :О - фолиото е едно лилаво гнусно... някой да има идея с какво да го третирам?

Присъединявам се към питанката - брато си внесе една Селика от Швейцария с някво гнусно фолио по задния и задните странични прозорци - от страничните горе-долу се махнаха лесно (лесно-лесно по 2 часа на прозорче) - махането беше с пистолет за горещ въздух + кореселин, ама пущината от задния джам няма сваляне :О - фолиото е едно лилаво гнусно... някой да има идея с какво да го третирам?