къде могат да ми махнат фолиото на предните стъкла

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Руси
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Руси » Нед 19 окт 2008 22:24

къде могат да ми махнат фолиото на предните стъкла .фолиото е много хубаво но мисля че ще имам проблеми при регистрацията в кат и полицаите могат после да ми правят проблем .кажете какво може да се направи :?:

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Нед 19 окт 2008 22:35

Ами започваш да го отлепяш ти, малко по малко и после с някакъв препарат махаш лепилото което ти е останало по стъклото.
Иначе незнам да има някъде където да махат фолио, айде слагането една на ръка ама махането... :wink:

Потребителски аватар
valeto 150hp
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот valeto 150hp » Пон 20 окт 2008 6:59

Пръскаш с разтвор вода и веро от вътрешния край на прозореца.И където се отлепи почваш да пръскаш между фолиото и прозореца.Става бавно.Зависи и на колко години ти е фолиото.Защото колкото повече се е пекло на слънце по-трудно се маха.

Потребителски аватар
kika2006
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kika2006 » Пон 20 окт 2008 19:46

Има допустима светлопропускливост на фолиото за която няма проблем със закона :wink: А ако все пак искаш да го махнеш ,дърпаш постепенно докато се отлепи найлона и след това с парцал напоен със спирт махаш цветния филм от стъклото!Много е лесно :lol:

Потребителски аватар
Руси
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Руси » Пон 20 окт 2008 23:33

kika2006 написа:Има допустима светлопропускливост на фолиото за която няма проблем със закона :wink: А ако все пак искаш да го махнеш ,дърпаш постепенно докато се отлепи найлона и след това с парцал напоен със спирт махаш цветния филм от стъклото!Много е лесно :lol:
благодаря ви колеги в сряда започвам да го махам ,дано успея .жалко фолиото е супер добро и много професионално сложено . :(

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Вто 21 окт 2008 8:51

Колега прав си че има допустимост, но бг охлювити /полицаите/ нямат уреди да мерят и правят проблем дори и да си със най-светлото фолио

Потребителски аватар
S.Raikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот S.Raikov » Вто 21 окт 2008 9:25

С короселин най-лесно се маха всичко!

Потребителски аватар
golf2_forever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf2_forever » Вто 21 окт 2008 9:41

S.Raikov написа:С короселин най-лесно се маха всичко!

правилно колега с короселин е наи лесно аз моето така го махнах миналия месец беше поне на 3-4 години

Потребителски аватар
golf2_forever
Автомобил:
Двигател:

Re: къде могат да ми махнат фолиото на предните стъкла

Мнениеот golf2_forever » Вто 21 окт 2008 9:46

Руси написа:къде могат да ми махнат фолиото на предните стъкла .фолиото е много хубаво но мисля че ще имам проблеми при регистрацията в кат и полицаите могат после да ми правят проблем .кажете какво може да се направи :?:

колега слушаи сега как го махнах моето...

значи вземаш един сушуар зачопляшго леко от някои краи тва фолио и започваш постепенно да дърпаш и нагряваш обаче дърпаи бавно и нагряваи много след като ги свалиш и на двата прозореца взимаш един парцал и един разредител или корселин и започваш да търкаш много лесно се маха така поне при мен надявам се да съм ти бил полезен :wink:

Потребителски аватар
Руси
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Руси » Вто 21 окт 2008 22:41

благодаря на всички колеги за цените съвети .Утре ще ви кажа как съм се справил фолиото .То е на 5-6 месеца :lol:

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Сря 22 окт 2008 23:59

дай да го видим поне де... :) после го махай :oops:

Потребителски аватар
hristov_GL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hristov_GL » Чет 23 окт 2008 20:10

поливаш фолиото с коресилин или АМВ и двете са РАЗРЕДИТЕЛИ ,след което фащаш единия краи и почваш да разлепяш и като остане фолио (то ще остане) земаш някъф хавлиен парцал и пак с коресилина и си готов ;) обаче след това трябва да измиеш стъклото и да забършеш с вестник щото от коресилина остават едни бели следи (като от бензин по ръцете)

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пет 24 окт 2008 18:37

stenly_m написа:Колега прав си че има допустимост, но бг охлювити /полицаите/ нямат уреди да мерят и правят проблем дори и да си със най-светлото фолио
глупости на търкалета.
на предните прозорци е абсолютно забранено слагането на какъвто и да е % фолио

Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) Забранява се
ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на
автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на
прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките
автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на
огледала за виждане назад от двете страни на автомобила
.

Последна промяна от Layer на Нед 26 окт 2008 12:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Nesh
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nesh » Пет 24 окт 2008 20:03

da__buzz написа:
stenly_m написа:Колега прав си че има допустимост, но бг охлювити /полицаите/ нямат уреди да мерят и правят проблем дори и да си със най-светлото фолио
глупости на търкалета.
на предните прозорци е абсолютно забранено слагането на какъвто и да е % фолио

По закон знам , че разрешено е само затъмняването на задния и задните странични стъкла .

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Пет 24 окт 2008 23:49

И уреди има - в Технотест имат стенд за пропускливост - теста май струваше към 300 лв - който иска за едно тъпо фолио да дава пари е свободен да го стори :-D

Присъединявам се към питанката - брато си внесе една Селика от Швейцария с някво гнусно фолио по задния и задните странични прозорци - от страничните горе-долу се махнаха лесно (лесно-лесно по 2 часа на прозорче) - махането беше с пистолет за горещ въздух + кореселин, ама пущината от задния джам няма сваляне :О - фолиото е едно лилаво гнусно... някой да има идея с какво да го третирам?

Върни се в “Направи си сам!”