Проблем с лаптоп Asus M51Sseries

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 21 окт 2008 0:51

Пробвай да го натовариш с тестове за стабилност.... Програмата еверест ще ти свърши работа.... Пусни му мемори тест. Възможно е някоя от паметите да се дъни. Възможно е да има проблеми с охлаждането, както и с захранването. Проблемите може да са от десетки причини. Възможно е и да не е хардуерен проблем. Тези крашове не са случайни. Ако има гаранция най добре я ползвай! :wink:

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Вто 21 окт 2008 14:19

musura написа:
Rad3v написа:Преинстал на експлолера с който работиш и всичко е ок :)

Четеш ли? Кой от всичките експлорери да преинсталне?

plamen_at написа:Няма значение с какъв браузер съм

Предполага се, че колегата е пробвал поне с Firefox :idea: и ако проблема беше в IE, нямаше да го има същия и в другия броузър :idea:

Пробвал съм и с Firefox, в момента съм с Opera и пак същата работа, но ми заби и един път на една друга програма (един видео плеар), мисля да ходя до гаранционния сервиз.

Последна промяна от plamen_at на Вто 21 окт 2008 14:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Вто 21 окт 2008 14:23

Tinko написа:Пробвай да го натовариш с тестове за стабилност.... Програмата еверест ще ти свърши работа.... Пусни му мемори тест. Възможно е някоя от паметите да се дъни. Възможно е да има проблеми с охлаждането, както и с захранването. Проблемите може да са от десетки причини. Възможно е и да не е хардуерен проблем. Тези крашове не са случайни. Ако има гаранция най добре я ползвай! :wink:

Вече пробвах с Еверест ама не знам какво точно трябва да ми покаже, направих тестове на RAM и CPU и всичко си е OK според мен, мисля да пробвам с гаранцията.

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Вто 21 окт 2008 14:28

musura написа:
plamen_at написа:На диска с драйверите има надпис : This disk supports Windows Vista 32-bit only
А в сайта на Асус като задам моя модел лаптоп и ми дава да избирам операционна система и ми дава : DOS и Vista 32bit и затва си мислех че няма драйвери за Vista 64bit

Повярвай ми, има ;) Достатъчно е да поразгледаш самия диск, в папките на отделните драйвери има подпапки x86 и x64 :wink: Но наистина провери сервизите, понеже не е нормално с каквато и да ОС да ти прави такива номера ;)

Теглих драйвери от Асус сайта и наистина има папки на които пише х64. Дано в сервиза да го оправят.

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Вто 21 окт 2008 18:45

Ето така изглежда теста на паметта:
Изображение
а така на хард диска:
Изображение

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 22 окт 2008 10:39

Кофтито е, че е от несебър има да го бавят...... ще потърся един тест и ще го постна тука.

Свали това iso и го запиши на cd.
http://www.data.bg/f.php?fid=30156404

После рестартирай лаптопа и му дай да буутва от него и то ще ти пусне мемори теста. Защото това което си пуснал е тест за бързината на рама. След като го пуснеш, остави да минат няколко пасс-а. Или го дръж поне час и го наблюдавай.

Не трябва да излизат еито тези червените грешки... това са грешки в паметта....

Изображение

Отдолу където са червените редове не трбва да има нищо ако всичко е ок. Ако нещо не ти е ясно питай. Това е можеби най добрия тест за тези неща.
:wink:

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Сря 22 окт 2008 14:18

Tinko написа:Кофтито е, че е от несебър има да го бавят...... ще потърся един тест и ще го постна тука.

Свали това iso и го запиши на cd.
http://www.data.bg/f.php?fid=30156404

После рестартирай лаптопа и му дай да буутва от него и то ще ти пусне мемори теста. Защото това което си пуснал е тест за бързината на рама. След като го пуснеш, остави да минат няколко пасс-а. Или го дръж поне час и го наблюдавай.

Не трябва да излизат еито тези червените грешки... това са грешки в паметта....

.............

Отдолу където са червените редове не трбва да има нищо ако всичко е ок. Ако нещо не ти е ясно питай. Това е можеби най добрия тест за тези неща.
:wink:

Няма да мога да направя теста защото днес го дадох в сервиза и чак в понеделник ще разбера какво му има.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 22 окт 2008 16:03

Добро решение! Дано обаче тези дето го оправят да са поне малко в час с нещата...... Тук по софия всеки инжинер стана, за това се хапеш навсякаде където идеш... :lol:

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Сря 22 окт 2008 16:30

Tinko написа:Добро решение! Дано обаче тези дето го оправят да са поне малко в час с нещата...... Тук по софия всеки инжинер стана, за това се хапеш навсякаде където идеш... :lol:

И мен това ме притеснява, ако кажат нищо му няма кво ще правя не знам. То най-лесно е да кажат че проблема е софтуерен и честито.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 22 окт 2008 16:51

Нека да видим какво ще стане.... Ако не се оправят и е хардуерен проблем, ще им натрием носовете не се притеснвай.... :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 22 окт 2008 17:34

plamen_at написа:
Tinko написа:Добро решение! Дано обаче тези дето го оправят да са поне малко в час с нещата...... Тук по софия всеки инжинер стана, за това се хапеш навсякаде където идеш... :lol:

И мен това ме притеснява, ако кажат нищо му няма кво ще правя не знам. То най-лесно е да кажат че проблема е софтуерен и честито.

Ако ти кажат, че е софтуерен, взимаш една читава инсталация на Виста64 и даваш газ на чисто ;) Днес точно имах схватка е една тошиба на която всички тестови си бачкат като слънце, няма бацили, абе всички изглежда ОК, но ИЕ-то забива ... Формат и всичко е на ред ;) Ако тръгна да се ровя кое точно е проблема ще загубя толкова много време на себе си и пари на клиента, че просто не си струва да се прави ;)

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Сря 22 окт 2008 19:07

musura написа:
plamen_at написа:

Ако ти кажат, че е софтуерен, взимаш една читава инсталация на Виста64 и даваш газ на чисто ;) Днес точно имах схватка е една тошиба на която всички тестови си бачкат като слънце, няма бацили, абе всички изглежда ОК, но ИЕ-то забива ... Формат и всичко е на ред ;) Ако тръгна да се ровя кое точно е проблема ще загубя толкова много време на себе си и пари на клиента, че просто не си струва да се прави ;)

Ами може накрая и така да стане, ама ще видим

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Чет 23 окт 2008 14:37

musura написа:
plamen_at написа:

Абсолютно си прав! :да: Аз за това не се занимавам с висти! Но като няма драйвери за ХП. А от форумите правени не си е работа да сваляш. Наскоро попаднах така на някои си правил драйвери за ХП и вътре скриптове с вируси.... Имало някаква програма която имитирала, че уиндолса е виста и слагаш драйверите за виста но пак не си е работа... Трудно ще се мине към поредния нов уинбоз ( Глиста ) :lol:

plamen_at Когато имаш резултат пиши да ни кажеш какво е било... :wink:

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 23 окт 2008 18:07

Писал съм преди - теглете диска на К-System.

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Сря 29 окт 2008 20:41

Днес си взех лаптопа, много съм разозарован от към информация на сервиза за проблема - нищо не разбрах, какво са му правили не можаха да ми кажат в Бургас тъй като го баха пратили в София и от там нямали информация. Незнам дали са го оправили, сега го изпробвам. Има една белажка която дойде с лаптопа и на нея пише - "сменен left hindge cover и да си форматират наново диска", нарда още не съм го форматирал и незнам изобщо дали си струва да го правя а аз другото не знам какво значи, ако някои е навътре в нещата да каже какво значи "left hindge cover".

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”