Проблем с лаптоп Asus M51Sseries
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пробвай да го натовариш с тестове за стабилност.... Програмата еверест ще ти свърши работа.... Пусни му мемори тест. Възможно е някоя от паметите да се дъни. Възможно е да има проблеми с охлаждането, както и с захранването. Проблемите може да са от десетки причини. Възможно е и да не е хардуерен проблем. Тези крашове не са случайни. Ако има гаранция най добре я ползвай! 

- plamen_at
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:Rad3v написа:Преинстал на експлолера с който работиш и всичко е ок
Четеш ли? Кой от всичките експлорери да преинсталне?plamen_at написа:Няма значение с какъв браузер съм
Предполага се, че колегата е пробвал поне с Firefoxи ако проблема беше в IE, нямаше да го има същия и в другия броузър
Пробвал съм и с Firefox, в момента съм с Opera и пак същата работа, но ми заби и един път на една друга програма (един видео плеар), мисля да ходя до гаранционния сервиз.
Последна промяна от plamen_at на Вто 21 окт 2008 14:24, променено общо 1 път.
- plamen_at
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tinko написа:Пробвай да го натовариш с тестове за стабилност.... Програмата еверест ще ти свърши работа.... Пусни му мемори тест. Възможно е някоя от паметите да се дъни. Възможно е да има проблеми с охлаждането, както и с захранването. Проблемите може да са от десетки причини. Възможно е и да не е хардуерен проблем. Тези крашове не са случайни. Ако има гаранция най добре я ползвай!
Вече пробвах с Еверест ама не знам какво точно трябва да ми покаже, направих тестове на RAM и CPU и всичко си е OK според мен, мисля да пробвам с гаранцията.
- plamen_at
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:plamen_at написа:На диска с драйверите има надпис : This disk supports Windows Vista 32-bit only
А в сайта на Асус като задам моя модел лаптоп и ми дава да избирам операционна система и ми дава : DOS и Vista 32bit и затва си мислех че няма драйвери за Vista 64bit
Повярвай ми, имаДостатъчно е да поразгледаш самия диск, в папките на отделните драйвери има подпапки x86 и x64
Но наистина провери сервизите, понеже не е нормално с каквато и да ОС да ти прави такива номера
Теглих драйвери от Асус сайта и наистина има папки на които пише х64. Дано в сервиза да го оправят.
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кофтито е, че е от несебър има да го бавят...... ще потърся един тест и ще го постна тука.
Свали това iso и го запиши на cd.
http://www.data.bg/f.php?fid=30156404
После рестартирай лаптопа и му дай да буутва от него и то ще ти пусне мемори теста. Защото това което си пуснал е тест за бързината на рама. След като го пуснеш, остави да минат няколко пасс-а. Или го дръж поне час и го наблюдавай.
Не трябва да излизат еито тези червените грешки... това са грешки в паметта....
Отдолу където са червените редове не трбва да има нищо ако всичко е ок. Ако нещо не ти е ясно питай. Това е можеби най добрия тест за тези неща.

После рестартирай лаптопа и му дай да буутва от него и то ще ти пусне мемори теста. Защото това което си пуснал е тест за бързината на рама. След като го пуснеш, остави да минат няколко пасс-а. Или го дръж поне час и го наблюдавай.

Отдолу където са червените редове не трбва да има нищо ако всичко е ок. Ако нещо не ти е ясно питай. Това е можеби най добрия тест за тези неща.

- plamen_at
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tinko написа:Кофтито е, че е от несебър има да го бавят...... ще потърся един тест и ще го постна тука.
.............
Няма да мога да направя теста защото днес го дадох в сервиза и чак в понеделник ще разбера какво му има.
- plamen_at
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tinko написа:Добро решение! Дано обаче тези дето го оправят да са поне малко в час с нещата...... Тук по софия всеки инжинер стана, за това се хапеш навсякаде където идеш...
И мен това ме притеснява, ако кажат нищо му няма кво ще правя не знам. То най-лесно е да кажат че проблема е софтуерен и честито.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
plamen_at написа:Tinko написа:Добро решение! Дано обаче тези дето го оправят да са поне малко в час с нещата...... Тук по софия всеки инжинер стана, за това се хапеш навсякаде където идеш...
И мен това ме притеснява, ако кажат нищо му няма кво ще правя не знам. То най-лесно е да кажат че проблема е софтуерен и честито.
Ако ти кажат, че е софтуерен, взимаш една читава инсталация на Виста64 и даваш газ на чисто

- plamen_at
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:plamen_at написа:Tinko написа:Добро решение! Дано обаче тези дето го оправят да са поне малко в час с нещата...... Тук по софия всеки инжинер стана, за това се хапеш навсякаде където идеш...
Ако ти кажат, че е софтуерен, взимаш една читава инсталация на Виста64 и даваш газ на чистоДнес точно имах схватка е една тошиба на която всички тестови си бачкат като слънце, няма бацили, абе всички изглежда ОК, но ИЕ-то забива ... Формат и всичко е на ред
Ако тръгна да се ровя кое точно е проблема ще загубя толкова много време на себе си и пари на клиента, че просто не си струва да се прави
Ами може накрая и така да стане, ама ще видим
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
musura написа:plamen_at написа:Tinko написа:Добро решение! Дано обаче тези дето го оправят да са поне малко в час с нещата...... Тук по софия всеки инжинер стана, за това се хапеш навсякаде където идеш...
Ако ти кажат, че е софтуерен, взимаш една читава инсталация на Виста64 и даваш газ на чистоДнес точно имах схватка е една тошиба на която всички тестови си бачкат като слънце, няма бацили, абе всички изглежда ОК, но ИЕ-то забива ... Формат и всичко е на ред
Ако тръгна да се ровя кое точно е проблема ще загубя толкова много време на себе си и пари на клиента, че просто не си струва да се прави
Абсолютно си прав!

plamen_at Когато имаш резултат пиши да ни кажеш какво е било...

- plamen_at
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Днес си взех лаптопа, много съм разозарован от към информация на сервиза за проблема - нищо не разбрах, какво са му правили не можаха да ми кажат в Бургас тъй като го баха пратили в София и от там нямали информация. Незнам дали са го оправили, сега го изпробвам. Има една белажка която дойде с лаптопа и на нея пише - "сменен left hindge cover и да си форматират наново диска", нарда още не съм го форматирал и незнам изобщо дали си струва да го правя а аз другото не знам какво значи, ако някои е навътре в нещата да каже какво значи "left hindge cover".
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”