Една тема за мотористите и отношението ни към тях на пътя

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Сря 22 окт 2008 0:05

Щом искаш карай с 20 и се оглеждай за куха лейка на мотор твоя си работа...
Интересно ми е какво мислиш че постигнеш с тази/тези теми за опазването на мотористите :?:
Един познат си отиде преди няколко месеца, хубав човек беше цял живот заради моторите живееше лека му пръст, но поради стечение на обстоятелствата се забива в насрещно движеща се кола(той е бил виновен) с над 200 това го потвърдиха приятелите му с колата които са карали зад него.Та с това искам да ти кажа, че човек не си купува мотор за да го кара с ограниченията и щом се качи всеки става нъй-големия.Има 2 вида мотористи падали и такива които все още не са...

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 22 окт 2008 0:09

Па и аз карам мотор ( но не е пистарка ).. Ако не ме засекат поне веднъж на ден все едно не съм карал :lol: .. Все ще се намери някой който да реши че ще направи ляв завой преди моториста да мине или пък че ще се включи в движението "безопасно". Поне за половината от тия гарантирам че ще постъпят по същия начин и ако вместо мотор идва камаз. Е онзи ден за 300 километра извънгдарско по едни от най-натоварените пътища, щяха да ме пребият баш в квартала .. точно защото тъпата патка явно реши че приближаващият моторист е само илюзия...
Та в общи линии ние мотористите не искаме много .. само да се гледа в огледалата, да се оглежда човек при ляв завой и при включване в движението. Също така не отказваме и мигачи....
Иначе и аз съм на мнение че тия дето карат с 200 в града или пък си правят змейка да речем на цариградско не са с всичкия си... но дето се вика всеки сам си носи глава на раменете. От такива и мен ме е страх независимо дали съм с мотора или колата.
Иначе забелязвам че повечето шофери по задръстванията правят път на мотористите.. което е похвално :D .

А някой каза че моторът няма място в града.. аз пък ще кажа точно обратното - все повече хора трябва да слизат от колите и да се качват на мотор/скутер. Предимствата са доста - икономия, екология, бла, бла, бла.. но най-важното е че ще намалеят задръстванията и че ще се облекчи трафика... което е основния проблем на града.

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Сря 22 окт 2008 0:20

Мотоциклетистите са участници в движението, също като нас (автомобилистите). В закона техните правила са малко по-строги, но това не пречи на 90% от каращите мотори да са вечно първи, да изпреварват отдясно и да се самоубиват в хора, които все ги "засичат" (за мене при каране на магистралата с 140-160 км/ч и съвсем нормално изпреварване на друг, каращ с 120-130 км/ч не е засичане на нисколетящ с 260-280 км/ч донор (а.к.а. моторист)).

В града е още по-зле. Тук масово минават отдясно, при това нерядко между колите. Съжалявам, но аз не съм длъжен да гледам нон-стоп в страничните си огледела само, защото някой си е решил да се прави на много бърз.

Но пък в същото време трябва да ги пазим, както и те нас. И те са хора...

В Германия лично съм забелязал как на всяко кръстовище мотористите спират ЗАД автомобилите, а не се бутат между тях да се наредат първи.

И как се кара Хаябуса с точно 120 км/ч в продължение на 60 км върху магистрала с ограничение. Е, после като дойде аутобана изчезна де, ама там е друга бира :lol:

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Сря 22 окт 2008 4:16

аз уважавам мотоциклетистите и подкрепям следният слоган :да: :

Изображение

П.С. и ако имате възможност винаги ги следвайте на разстояние най-малко 3-4 секунди след мотоциклета, оставете му достатъчно място за маневра :?

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Сря 22 окт 2008 7:25

chefito написа:Мотористите са долни типове!!! Визирам една банда гъзарчета /които са сигурни 80% от всички/. Тези мекеренца карат с ебати скоростта...ускоряват от 40 до 120 за 1-2 секунди, което от своя страна създава адски неприятни ситуации....гледам си аз в огледалото и няма никой тръгвам да изпеварвам и оня профучава с 120 покрай мен ГРАДСКО!!! и после аз съм виновен....ай моля ви се...трябва да им се вземат книжкитеи да се забранят всякакви пистови мотори из града....ТОВА НЕ Е ПРЕВОЗНО СРЕДСТВО И НЯМА МЯСТО НА ПЪТЯ!!!!!! Или да карат с 50 или да хващат гората....мразя мотористи! ЧЕСТНО! МРАЗЯ ГИ ЗАТОВА, ЧЕ ЩЕ ВЗЕМА БЕЗ ДА ИСКАМ ДА УДАРЯ НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ПРАВИ НА КАМИКАДЗЕ И ЩЕ МИ ТЕЗИ ДОЖИВОТ НА СЪВЕСТТА!

Правя им сечено.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 22 окт 2008 8:27

Rado евала брат(и на сички съпричастни с мнението му де)така скоро ще се оправим,бъди ПЪРВ това е важното... :idea:
Не може да се осъди някой заради страстта му кум нещо,това е нещо необяснимо и нелогично....както вие сте фенове на : vw fen така има и фенове на други неща,просто това ме е грабнало като малък и оттогава все е така,лошото е че според някой се делим на НИЕ и ВИЕ,това е най тъжното...
Карам мотор от доста отдавна както казах,карал съм и продължително време в друга държава където положението съвсем не бе така незнам защо,някой спомена манталитет,друг възпитание...
Аз карам доста спокойно,е не казвам че спазвам всичко,но не мисля и че някой от вас кара с 50 в града,но има хора които те предизвикват да го правиш нарочно наистина и това са хората с горе споменатото мнение...
Така:карам си по моста на захарната със 70 в лявото платно което е свободно,изведнъж някакъв фен без мигач се престроява пред мен и аз му свирнах за да ме види, е добре ама понеже не можех да спра че бяхме двама пича реши че трябва да ме изблъска в насрешното от другата страна на мантинелата НАРОЧНО и си останах там добре че хората ме видяха и ми направиха път,добре какво трябваше да направя,ние война ли водим какво ли,трябваше да спра и да го набием ли за да може после и да казват че мотористите се заяждат....НЕ така не се прави
тук манталитета на повечето хора е Я СЪМ ПО ГОУЕМ и е тва си е....
Тук разбира се не визирам мотористите по потник,черни очила и джапанки и мацка с къса пола отзад,викаш му здрасти сочиш му каската а той се подсмихва и те гледа умно сякаш му белиш яйце и му даваш черупката :wink:
ПРАВЯ ЕВАЛА на хората които ми правят път по задрЪстванията и не правят разсъжденя от типа:Я НЕМА А МИНЕМ АМА И ОН НЕМА А МИНЕ...
Ако не карате мотор поне не пречете на другите да го правят!!!Не казвам товаза да се заяждам а за да може някой хора да разберат че шофирането не е мерене на пишки кой ще мине пръв :idea:
Ако всички расъждаваха като колегата ZARO :bowdown може би черната хроника щеше е поне малко с по млако жертви наистина

Последна промяна от Matematiks на Сря 22 окт 2008 9:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 22 окт 2008 9:10

ООО то мотористите виж' излезнаха направо герои... щото видиш ли имали топки да карат мотори...

Кога най-накрая мотористите ще разбера, че както важи закона за мен, така важи и за тях.
Лентата за движение е за едно ППС... не за 2...

2 пъти поторист от мераци ми е обръщал огледалото... дори не маха с ръка за "извинете".. и продължава наглия си рейд... явно това е практика да подпирате колите по задръстванията...

Така както не позволявам някой да се предрежда.. по кръстовища пред мен.. и често стискам зъби и му тръгвам с клаксон към вратите.. така не позволявам и на мотористи...

Просто ще си направят маневрата, тогава когато ми е удобно на мен и ако реши, че му е удобно на него..

Не съм длъжен при маневри на моториста аз да мисля за последсвията от неговата манрвра.. и да вземам мерки видиш ли да не го пребия...

Свестните мотористи си личат отдалече.. чакат разумно.. НИКОГА не те изненадват... с маневрите си.. имат поведение, все едно карат автомобил.. много рядко правят райдове през 2-3 ленти при спрели коли.. чакат... карат разумно.. с каски, с протектори с прочее...

НА такива винаги им кърша десен волан... и го оставям където е възможно да мине...

Но те са рядкост...

Не разбирам защо когато един мотор е бърз и малък и се провира.. трябва ли да ми го демонстрира постоянно..

я глей колко хора има с джипове.. пък са еденици тези дето тръгват напряко през градинките... седат и чакат като всички...

Щом нарушаваш ПЗДвП не очаквай от някой друг в същият момент да бъде толерантен към теб....

С две думи..
За да пазим мотористите, първо те трябва да започнат да се пазят....

п.п.
Много често на цариградско с моторист на гърба ми започвам да криволича из лентата без да я напускам... За мен това върши работа... съответният бързащ моторист се кротва, и чака момент в който ще му дам път.. Тогава ще е ясно, че и аз съм подготвен, и съм си направил сметката ако се наложат маневри, ще има място и за негови и за мои..
и най-важното .. тогава ще знам, че е до мен и ще го пазя... защото не съм изненадан

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 22 окт 2008 9:19

CellNet ™ написа:аз уважавам мотоциклетистите и подкрепям следният слоган :да: :

Изображение

П.С. и ако имате възможност винаги ги следвайте на разстояние най-малко 3-4 секунди след мотоциклета, оставете му достатъчно място за маневра :?

cell, тоя слоган е сложен след като някой моторяга му се е пребил у тенекията....

вили, АМИН! Направо ключ!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 22 окт 2008 9:31

Вили не се обиждай,имах друго предвид,аз съм точно от тези мотористи които изчакват да ми дадт път и не се правя на нагъл,карам АБСОЛюТНО ВИНАГИ с яке с протектори и каска за над 200 лв дори и да е 40 градуса и да се потя като идиот,няма как това спасява живот при каране разумно
не целя да се заяждам с никой,но някой изказвания тук са с цел мерене на пишки то се усеща,винаги подавам мигачи,гледам си огледалата и се опитвам да мисля поне 4-5 хода напред...
Признавам че не карам с 50 но не карам и с 200,някаква златна среда между 50 и 100(само на българия и големите и безопасни булеварди).
Провирам се между колите когато са сдпрели в задръстване Единствено и само ако мога да мина без да докосна нечие огледало,в противен случай чакам да ми направят път
извинявам се за изказването но се понервих малко от някой исказвания,вече е едитнато :wink:

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 22 окт 2008 9:43

на разума с разум... обикновенно така става...

п.п.
аз също рядко карам в града с 50 ;) ..

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 22 окт 2008 9:48

Айде стига сте ми говорили за това как важал закона за теб, така и за мен, при положение, че в София 90% от хората карат с над 50 км/ч, за да компенсират от задръстванията. Сигурен съм, че всички, писали в тази тема не веднъж са го правили.
Наистина не очаквах подобно отношение от вас, колеги. Смятах, че в този форум сме се събрали толерантни хора, хора, които са добри един към друг.
Защо в Испания голяма част от трафика е със скутерчета?
Щото няма хора с такъв манталитет и възпитание.
П.П. ВИНАГИ когато мога правя път в задръстването на мотористите. Ако не мога си прибирам огледалото. Наистина рядко ми благодарят, но не го правя за това. Моториста няма да ми попречи като излезе пръв, за това го пускам. Знам, че съм му направил добро и това ми стига.

Толкова ли е трудно да сте добри хора НЕ само към колегите от форума?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 22 окт 2008 9:53

ISRalien написа:.
П.П. ВИНАГИ когато мога правя път в задръстването на мотористите. Ако не мога си прибирам огледалото. Наистина рядко ми благодарят, но не го правя за това. Моториста няма да ми попречи като излезе пръв, за това го пускам. Знам, че съм му направил добро и това ми стига.

Толкова ли е трудно да сте добри хора НЕ само към колегите от форума?

може би оттам трябва да се тръгне .....
е аз почти винаги благодаря на такива разумни хора освен ако не е опасно да пусна кормилото mhihi

Потребителски аватар
zdrash
Автомобил: Touareg 7P
Двигател: CVWA

Мнениеот zdrash » Сря 22 окт 2008 10:09

мотора е некролог без дата
не е странно, че тя се попълва по някое време
аз лично не им преча, но не им и помагам,
може би защото не винаги карат в тяхното си платно между двете непрекъснати линии, които понякога са и една пунктирана.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Сря 22 окт 2008 10:09

Matematiks написа:... освен ако не е опасно да пусна кормилото mhihi

Кимай с тиквата mhihi

pakumba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pakumba » Сря 22 окт 2008 11:48

аз не им преча, да се махат някъде напред да не ме нацепят и това е. като цяло не ме кефят като хора :lol: в един мото форум скоро четох, някакво лапе 16 годишно с 1100 кубиков мотор в софия с няква адска скорост /май беше 160/ се праска странично в някво бмв, което прави обратен завой на забранено място. естетвено там виновен е автомобила, не се споменава нито скоростта, ннито липсата на книжка, нито пък годините, нито супер мощния мотор на тоя. та лапето умира естетвено. как да не ги обичаш тези :?:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”