Моите впечатления от този магазин и по-точно от собственика (Ugeorge предполагам, понеже и името му съвпада с Георги) са 3x
За отношението - всеки път съм си тръгвал излъган, като за 3-те ми ходенета там съм се обзавел с:
- уплътнения за стъклата, които не са за моя модел (специално 3 пъти попитах, дали това са моите уплътнения)
- уплътнения за двигателя, които са за 1300 (моята е 1200). Специално пак попитах 3 пъти дали това са моите уплътнения
- прагове за 1300. Същата ситуация, като по-горе.
- уплътнения за капаците, от които едното дори не влиза в каналите, понеже явно е някакво менте.
- уплътнения за прозорците на вратите (тези от вътре и отвън в долния край на прозорците. За 1300...
- 3 кондензатора, заради които не можехме да запалим двигателя - накрая свалихме от едно старо делко 20-годишния кондензатор и проблемите се оправиха.
След едно известно време, образовайки се и придобивайки достатъчно опит, ги помолих да ми внесат 2-те ламарини, на които се закрепва задната броня. Трябваха ми сравнително спешно, за това се обърнах към тях. Беше ми отговорено: няма проблеми, другата седмица ще правим поръчка, обади се тогава в понеделник или вторник. Обадих се. в понеделник сутринта. Отсреща ми се скараха, че не съм се обадил по-рано, щото поръчката вече била направена.
За качеството:
- Повечето стоки са тайвански и още по-жълти. В сравнение с всички останали места, от които съм пазарувал, това е най-лошото. Следващото е CSP-SHOP.DE - там 30% от стоките са им от същите доставчици (JPI Group или нещо такова - белгийци или датчани, които опаковат най-нискокачествени стоки). Обаче останалите 70% са доста по-сносни, че отвреме навреме има и някоя германска част. В сравнението въобще не слагам американските стоки - там си пише кое от къде е. Разбира се, германските части са на по-високи цени от бразилските, но като цена не са по-скъпи от тук предлаганите с неизвестен произход.
За цените:
- от скромния ми опит с пазаруване на части (не знам какъв оборот има този магазин, но за 1.5 години през ръцете ми са минали части за над 12000 лв за моята кола и за колите на още поне 6 човека), мога да твърдя, че цените в тоя магазин са с около 30% по-високи от цените на csp (custom speed parts, germany), с доставка до България.
Мога да твърдя, че
http://csp-shop.de и
http://vw-classicparts.de са най-скъпите места извън България, от които съм пазарувал. След това идва
http://www.hoffmann-speedster.de. В сравнение с американските цени, тук вече говорим за двойна разлика с коментираните. А както вече споменах - там качеството е друго. Дори турските части и уплътнения са с 10 пъти по-добро качество, ако може да се каже, че тук говорим за някакво. На колегата Божидар уплътнението за предния капак вече е цъфнало, а е на по-малко от 3 години.
Като цяло:
Аз вече не бих стъпил там. Риска да си загубя времето, да ме излъжат (въпреки че вече е доста по-трудно - не съм толкоз необразован и в повечето случаи знам какво търся) и да си разваля настроението, е доста висок. Иначе Лили е симпатяга - винаги ми е било приятно да си побъбрим с нея, за разлика от останалото присъствие.
И си промени в обявата "на ниски цени" - имаше закон за лъже-рекламата... бъди коректен поне тук.