Магазин за авточасти - Транспортер и Костенурка!

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Магазин за авточасти - Транспортер и Костенурка!

Мнениеот BuGmaN » Пон 09 яну 2006 13:04

Ugeorge написа:продавам оригинални авточасти на ниски цени за VW главно транспортер и костенурка. магазинът ми се намира на бул. Европа срещу западния парк.
тел:8211622
gsm:0888452477

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?p=130510#130510

:idea: Айде тука всеки да споделя като си купи някой чарк - за качество, цена, доставка...

Някой ако знае адреса на дугия магазин да го пусне, а аз имам новите им телефони...

Потребителски аватар
Yaro
Автомобил: TLC HDJ80
Двигател: 1HD-FT

Мнениеот Yaro » Пон 09 яну 2006 22:26

А кой е 'другия' магазин? :)
Това, което си дал като координати е магазина на "Орион", демек при Лили. А тия телефони май бяха на Жоро (пак от магазина).. :)

Аз това лято взех някои неща от тях, но все още не съм ги употребявал. Като влезнат в употреба, ще кажа.

Иначе отпреди :
- шарнири (дадоха ми ги за "датски"), изкараха ~7.000 км.
- маншон на полуоска - напука се 'за страх' за няма и година
- никелирани тръби (излизащи от ауспуха) - след първата зима заприличаха на стар кюнец

Не искам да кажа, нищо лошо за хората, явно просто частите са им такива.. :)

Потребителски аватар
1200
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1200 » Вто 10 яну 2006 13:24

Моите впечатления от този магазин и по-точно от собственика (Ugeorge предполагам, понеже и името му съвпада с Георги) са 3x :не: :не: :не:

За отношението - всеки път съм си тръгвал излъган, като за 3-те ми ходенета там съм се обзавел с:
- уплътнения за стъклата, които не са за моя модел (специално 3 пъти попитах, дали това са моите уплътнения)
- уплътнения за двигателя, които са за 1300 (моята е 1200). Специално пак попитах 3 пъти дали това са моите уплътнения
- прагове за 1300. Същата ситуация, като по-горе.
- уплътнения за капаците, от които едното дори не влиза в каналите, понеже явно е някакво менте.
- уплътнения за прозорците на вратите (тези от вътре и отвън в долния край на прозорците. За 1300...
- 3 кондензатора, заради които не можехме да запалим двигателя - накрая свалихме от едно старо делко 20-годишния кондензатор и проблемите се оправиха.

След едно известно време, образовайки се и придобивайки достатъчно опит, ги помолих да ми внесат 2-те ламарини, на които се закрепва задната броня. Трябваха ми сравнително спешно, за това се обърнах към тях. Беше ми отговорено: няма проблеми, другата седмица ще правим поръчка, обади се тогава в понеделник или вторник. Обадих се. в понеделник сутринта. Отсреща ми се скараха, че не съм се обадил по-рано, щото поръчката вече била направена.

За качеството:
- Повечето стоки са тайвански и още по-жълти. В сравнение с всички останали места, от които съм пазарувал, това е най-лошото. Следващото е CSP-SHOP.DE - там 30% от стоките са им от същите доставчици (JPI Group или нещо такова - белгийци или датчани, които опаковат най-нискокачествени стоки). Обаче останалите 70% са доста по-сносни, че отвреме навреме има и някоя германска част. В сравнението въобще не слагам американските стоки - там си пише кое от къде е. Разбира се, германските части са на по-високи цени от бразилските, но като цена не са по-скъпи от тук предлаганите с неизвестен произход.

За цените:
- от скромния ми опит с пазаруване на части (не знам какъв оборот има този магазин, но за 1.5 години през ръцете ми са минали части за над 12000 лв за моята кола и за колите на още поне 6 човека), мога да твърдя, че цените в тоя магазин са с около 30% по-високи от цените на csp (custom speed parts, germany), с доставка до България.
Мога да твърдя, че http://csp-shop.de и http://vw-classicparts.de са най-скъпите места извън България, от които съм пазарувал. След това идва http://www.hoffmann-speedster.de. В сравнение с американските цени, тук вече говорим за двойна разлика с коментираните. А както вече споменах - там качеството е друго. Дори турските части и уплътнения са с 10 пъти по-добро качество, ако може да се каже, че тук говорим за някакво. На колегата Божидар уплътнението за предния капак вече е цъфнало, а е на по-малко от 3 години.

Като цяло:
Аз вече не бих стъпил там. Риска да си загубя времето, да ме излъжат (въпреки че вече е доста по-трудно - не съм толкоз необразован и в повечето случаи знам какво търся) и да си разваля настроението, е доста висок. Иначе Лили е симпатяга - винаги ми е било приятно да си побъбрим с нея, за разлика от останалото присъствие.

И си промени в обявата "на ниски цени" - имаше закон за лъже-рекламата... бъди коректен поне тук.

Последна промяна от 1200 на Вто 10 яну 2006 14:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1200
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1200 » Вто 10 яну 2006 13:46

Yaro написа:Не искам да кажа, нищо лошо за хората, явно просто частите са им такива.. :)

Всеки си избира какво, как и на какви цени да продава. Също така всеки си знае доколко е богат и си прави сметката какво, откъде и за колко да купува. Моето виждане за успешен бизнес е друго... но всеки си има гледна точка и мнение...

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Вто 10 яну 2006 14:10

Аз лично съм си купувал от там следните неща:
- уплътнения за вратите, след две години - напукани;
- уплътнения за стоповете, след две години - напукани;
- кабели за свещи (окей са)
- спирачен маркуч, трябва да погледна, дано да е наред :shock
- чукче и кондензатор (пари на вятъра бяха щото мотора така и така не запали с тях). Като ми трябва кондензатор си купувам от магазин за Шкода а карам с едно чукче на незнам си колко години и ако ми се наложи да си купувам няма да ида да си купя от там.
- гърне - така и така гният бързо тъй че за това нищо не мога да кажа. А всъщност мога - зверски трудно пасна, по едно време се чудих дали е за тоя мотор...

Лично аз смятам че нито цените са ниски нито че частите са оригинални. Въобще "оригинални" кво значи? немски?

Потребителски аватар
satansho
Автомобил: VW T4 Audi
Двигател:

Мнениеот satansho » Сря 11 яну 2006 15:38

аз части за Транспортера си купувам главно от Ауто плюс или Еуро07 нямам оплаквания засега .....от кака ни ЛИли не съм вземал засега ....... 8)

Потребителски аватар
dunhill1680
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dunhill1680 » Пон 30 яну 2006 13:48

Това е един отвратително скъп и кожодерски магазин където се продават само боклуци. За съжаление няма алтернатива......

Потребителски аватар
stenly_r
Автомобил: VW 1300
Двигател: F
Контакти:

Мнениеот stenly_r » Пон 30 яну 2006 16:00

Е.... чак пък отвратително... :wink:

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

E stiga de

Мнениеот Perso » Вто 31 яну 2006 11:44

za6to tolkova pliuete po Lili?
prosto za tova ke4estvo zenite sa tolkova.
ako znaete v de kakvi sa zenite za sa6tite 4asti.... ujas :shock
4asti na Jp group no zenite sa v euro!
a nemslite o6te po skapi
pr. tas za 1200 8-9 eur, nemski 40-50 eur

Потребителски аватар
1200
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1200 » Вто 31 яну 2006 11:53

Персо, спри се!
Стига си говорил глупости!
"За това качество цените били толкова".
Да ама не! За това качество навсякъде по света цените са по-ниски, че дори и наполовина. А за тия ЦЕНИ, качеството ОПРЕДЕЛЕНО е съвсем различно.

"Какви били цените в ДЕ". Ами такива са!
И частите са такива!
Всеки знае, че оригиналните части са в пъти по-скъпи.
Ама да ми разправяш, че щото, видиш ли, оригинален тас струвал 50 ЕУР, та при кака Лили таса бил 30 лв и тва е големата далавера - е не става. Ти сам го каза - неоригинален тас е 8 евро, тук СЪЩИЯ е 30 лв. Т.е. двойно.

И в крайна сметка - никой не те кара да купуваш части на JP Group - предложих ти да ти купя бразилски тасове за по 10 USD - ти нещеш. Поне в Германия имаш възможност да избираш - ако имаш възможности и желание, вземи си немски оригинални.

П.С. За да не започне безсмислена дискусия, нека всеки да си купува каквото и от където си иска. Моето мнение си е мое мнение и държа на него. А това, че то е изградено на базата на някакъв опит, то се подразбира. Няма проблеми да споделя този опит с всеки, който е заинтересован.

П.С.С. И вземи да се прибираш вече, че колата тебе чака! Дано поне да има хубава бира по тая Германия, като са скъпи частите.

Последна промяна от 1200 на Вто 31 яну 2006 12:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

ok

Мнениеот Perso » Вто 31 яну 2006 12:02

ti kato iska6 kolata ti da e super za6to ne si kupuva6 originalni nemski 4asti - ka4estvoto im e super e v magazina tuka ima palki 150eur vtora raka???
kupuvate 4asti ot csp koito pak sa brazil ili taivan

Потребителски аватар
1200
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 1200 » Вто 31 яну 2006 12:16

Отговорил съм ти в друга тема, че да не разводняваме тази.

Тази тема не беше за това кой какво купува, а кой какво продава (в частност един магазин).

Потребителски аватар
dunhill1680
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dunhill1680 » Вто 31 яну 2006 13:09

Хора неам нищо против лили червената шапчица джими хендрикс и международното положение.... Просто споделям опит от МАГАЗИНА И ТОВА КОЕТО ПРЕДЛАГА не от хората в него, не от квото и да било друго. Просто ако имах избор никога вече ни бех отишъл там. Просто кофти опит с частите които продават.... кво да се праи :?

yagoda
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот yagoda » Вто 31 яну 2006 21:26

Абсолютно споделям последното мнение на dunhill1680... Нека не се нападаме. Радвам се че Персо е доволен от съотношението цена/качество в този магазин, за мен това не е така. Лично аз не съм обидил или нападал никого, просто си казах впечатлението.

Върни се в “Air Cooled & Boxer”