термостат 1.6 sr - смяна

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
drive_man
Автомобил:
Двигател:

термостат 1.6 sr - смяна

Мнениеот drive_man » Пон 27 окт 2008 18:31

ако някои знае как се сменя термостата нека сподели .... че от скоро сам в VW мафията и не сам много на ясно по принцип колата е шкода октавия .... мерси ..

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 27 окт 2008 19:42

Колега,ако не се лъжа термостата трябва да ти се намира долу където ти е помпата на хидравликата.Сваляш хидравликата,на термостата би трябвало да има пластмасов кожух,сваляш кожуха,сваляш термостата,слагаш новия и по обратният ред.Поне при VW е така,но доколкото знам двигателите са идентични,ако бъркам нека някой ме поправи.

javor_bg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот javor_bg » Пон 27 окт 2008 22:52

rosen79 написа:Колега,ако не се лъжа термостата трябва да ти се намира долу където ти е помпата на хидравликата.Сваляш хидравликата,на термостата би трябвало да има пластмасов кожух,сваляш кожуха,сваляш термостата,слагаш новия и по обратният ред.Поне при VW е така,но доколкото знам двигателите са идентични,ако бъркам нека някой ме поправи.

Малко off-topic ама Шкода Октавия 1.6 SR ли има или аз нещо се бъркам?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 27 окт 2008 23:41

javor_bg написа:
rosen79 написа:Колега,ако не се лъжа термостата трябва да ти се намира долу където ти е помпата на хидравликата.Сваляш хидравликата,на термостата би трябвало да има пластмасов кожух,сваляш кожуха,сваляш термостата,слагаш новия и по обратният ред.Поне при VW е така,но доколкото знам двигателите са идентични,ако бъркам нека някой ме поправи.

Малко off-topic ама Шкода Октавия 1.6 SR ли има или аз нещо се бъркам?

Нямам представа колега.Колегата пита за термостата и поже и шкода е от тази група преполагам,че двг-тата са идентични,но дали е така незнам,ако има по запознати нека кажат.Мисля,че съм го казал точно и ясно,че несъм сигурен в това което казвам.

drive_man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drive_man » Вто 28 окт 2008 1:02

е как бе колега има и 1.6 има и 1.4 и 2.0-115кс и 20в турбо има ... мерси за помоща само дето трудна работа ми се срува чак хидравлика да свалям ...... ще огледам ко ствава и ще преценя дали аз да го сменям или на сервиз да отида ...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”