!!!!!!!!!ЛИЧНО МНЕНИЕ!!!!!!!!!
Тука обаче съвсем се изпрегна. Според мен е ясно, че щом сме тук, обичаме VW. Обаче на черното не можем да кажем бяло.....айде да пропуснем външният вид...ясно, че на някой се харесва, на някой не се харесва...но:
Гаранция и Цена....

тези двете не мога да ги пренебрегна....автомобилостроенето е старо като динозаврите...колите са с аналог от 120 години и вече се е стигнало до момента, в който и пиян китаец може да сглоби ДВГ, 2
носача и чифт спирачки. Идва момента на огромен избор на пазара. Аз лично съм алергичен към сервизи и ще закупя евтината киа...НЕ ЗАРАДИ ЦЕНАТА, а заради гаранцията...7 ГОДИНИ! Тъй като не карам много за тези 7 години ще навъртя около 150 000км. След това тази кола мога с кеф да я хвърля...ще ми е струвала 24 000лв. Ако взема VW. Примерно Голф 5 със същите екстри като киата ще ми струва около 38 000лв. Това са 14 000лв повече. Така....2-те години ще се изнижат и идва момент на тежки молитви да не се скапе нещо...защото тука само за хелоу в сервиза ще ме сурвакат като бабичка в детска градина на 1 януари. Да речем, че за останалите 5-6 години налея около 3000лв за сервизи /тука е добре да се спомене, че не говорим за масла, филтри, ремъци и прочие задължителни консумативи, защото те ще са що годе еднакви като разходи и за двете коли и няма нужда да се изчисляват/...така любимият ми голф стана вече 41 000лв....минали са 7 години....време е за продажба....
Вариант 1: Киа....7 годишна киа на 150 000км до последно сервизирана гаранционно....хм дали е оферта....идват....гледат....брех това беше оня хит просиид....хм...дали да го земем...хм....айде на ти 5000лв....зимаме го....
Вариант 2: Голф 5 на 7 години...СУПЕРХИТ!....150к км...хубав...лачен....7 годишен /ако изходим от цените на голф 4...в момента 7 годишна четворка се дава за около 10 000лв.../ Едва ли при 5-ците ще е различно....и така....дават ми С МНОГО ЗОР 12 000лв...за голфа...
ТОТАЛ:
Киа - първоначална цена - 24 000лв /разходи 0/ продажба - 5000лв
Голф - пъровоначална цена - 38 000лв /разходи 3000лв/ продажба - 12 000лв
Извод - Киата за 7 години ти е струвала 19 000лв.
Извод - Голфа за 7 години ти е струвал 29 000лв.
Тука е момента да се спомене и гъзарията. Ясно е, че на въпроса: КАКВА КОЛА КАРАШ? Отговор: ъъъъ Киа Просиид /отсреща те гледат странно и с недоумение ТВА зеуе ли е кЪртоф ли е....ъъъъ чушки?/ - ще се почуватваш малко сконфузено....сравнето с гордият отговор: ГОЛФ!, но тъй като мразя сервизи..ще го понеса...
!!!!!!!!!ЛИЧНО МНЕНИЕ!!!!!!!!!