Pro Ceed Vs Сироко, коментари

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Сря 29 окт 2008 17:30

аз се чуда що за коли са правели японците преди 30 години :?:
Яко бачкане, крадене на идеи, яко бачкане, приспособяване, яко бачкане, добри цени, яко бачкане ....

Да сравним:
http://en.wikipedia.org/wiki/Template:W ... ry_in_2007
и
http://en.wikipedia.org/wiki/Template:W ... ry_in_2003
жалко че не намирам данни за 71-ва да речем :D

Но спорът е безсмислен! видимо корейците сега правят коли които са по-близо до нивото на ФВ отколкото преди 5 години, когато са били по-близо спрямо предишните 5...
Някой да се съмнява, че са достатъчно дисциплинирани и упорити за да продължат напред? Особено в днешно време, когато с пари може да се купи почти всичко.

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 29 окт 2008 17:49

Аз съм далеч от мисълта, че КИА е по-добра кола от VW - напротив - VW е с класи отгоре (все още), но пък това се отразява и в цената. Мисълта ми беше, че корейците никак не са за подценяване, и да се сравняват с VW вече не е чак толкова немислимо.

Потребителски аватар
DimitarBT
Автомобил: VW Passat B3
Двигател: 2E
Контакти:

Мнениеот DimitarBT » Сря 29 окт 2008 18:15

незнам ама аз все немогда да видя базовата цена колко е? :sly

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Сря 29 окт 2008 18:16

Хубава кола ама много пари бе хора.Пфууу взех да се разочаровам вече от VW.Много добре знаете че качеството страда при новите автомобили и пак скъпи да ги е..а.Уж била кола за народа а???,таратанци,истината е че вече се целят само в средната класа а ние мизерниците ще скачаме само на нови хлопели и фродчета.Или ще караме по 10г бангии щото сме бедни.Никой не може да ме убеди че ако след 10г си купя това широко то вече няма да е тръгнало към вечните ловни полета/страда качеството/,щото на тази кола освен да и късаш гъза и да печаташ тавана с женски токчета за нищо друго не става/е :lol: никак не е малко де/
И така като сме решили да даваме много пари за кола поне да скочиме на порше,лексус да го ... че поне винаги да са престижни.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 29 окт 2008 18:16

за капак на всичко 2 години гаранция....айде фанете ме за шнура...одеве си купих тостер с по-голяма гаранция...да не казвам хладилника че е с 5....бахти смотаняците.....умирам за VW ама е време да се стегнат...

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 29 окт 2008 18:27

chefito написа:....айде фанете ме за шнура...одеве си купих тостер с по-голяма гаранция...

mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Сря 29 окт 2008 18:37

Cherepaha написа:
Kingpin написа:Мене корейските коли не ме кефят и точка.

Ама като започнеш да ги сравняваш с истинската им конкуренция - Форд, Орел, Фиат, Рено и пр. ше почнат да те кефат ....

Това правя по цял ден. Пак не ми харесват :wink:

chefito написа:за капак на всичко 2 години гаранция....айде фанете ме за шнура...одеве си купих тостер с по-голяма гаранция...да не казвам хладилника че е с 5....бахти смотаняците.....умирам за VW ама е време да се стегнат...

Радвам се, че сравняваш корейските коли с тостер и хладилник :lol: :lol: :lol: В Top Gear направиха "корейска" кола от перални.

Виж накрая на това http://www.youtube.com/watch?v=C48eUEzpZYo

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 29 окт 2008 20:13

Kingpin написа:
аве ,стига си гледай тея филмчета.Вземи отиди наистина да тестваш.Тоя от топгиър нехаресва коли които нямат ограничители на седалките(легените) я дай клипчето с полото mhihi киата и тойотата и миникупъра mhihi
Дето разпрявя,че поло никога в живота mhihi

Баси,неможеш да разбереш,че хората все повече гледат:
1.Цената
2.Гаранцията
3.Качеството

Доказва се все повече и в БГ

Айде взимай си тоя Фв,па аз ще си взема 3 кии за тея пари и пак повече ще изкарат от Фв-о :lol:

Като ти се развали ФВ-о ще седиш в сервиза,па аз като си имам 3,все 2 ще са в движение mhihi

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 29 окт 2008 20:22

хаха стига бе Лило ...... по тая логика вместо три кии си вземи 4 дачии или 6 лади .......... след три години и трите кии, петте лади и тн. ще струват по малко от едното Vw ;) сега нормално е да си защитаваш колата ...купил си си я ...а и тя не е никак лоша ....ама плииизззз не ни убеждавай колко е добра в сравнения с пропадняците от vw :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 29 окт 2008 20:29

еми дам,баш така си :P

Я отиди в сервизите на ФВ да видиш какво става от некачествени партиди :P

Да не казвам че и балканстар е подобно полужението :?

Май засега само бмв нямат мноу дефекти :lol:

п.п.

Нищо незащитавам бре.Пусни 1 анкета ,сам да се убедиш,па мое и пинг-понг да се увери :wink:

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Сря 29 окт 2008 21:47

LILO&STICH написа:
Kingpin написа:
аве ,стига си гледай тея филмчета.Вземи отиди наистина да тестваш.Тоя от топгиър нехаресва коли които нямат ограничители на седалките(легените) я дай клипчето с полото mhihi киата и тойотата и миникупъра mhihi
Дето разпрявя,че поло никога в живота mhihi

Баси,неможеш да разбереш,че хората все повече гледат:
1.Цената
2.Гаранцията
3.Качеството

Доказва се все повече и в БГ

Айде взимай си тоя Фв,па аз ще си взема 3 кии за тея пари и пак повече ще изкарат от Фв-о :lol:

Като ти се развали ФВ-о ще седиш в сервиза,па аз като си имам 3,все 2 ще са в движение mhihi

Тоя от Top Gear е най-добрият автомобилен журналист в света и това е доказано неколкократно. Той к'вито коли е карал, ти дори не си ги чувал сигурно. Баце честно да ти кажа ми минава през десния крачол к'во гледат хората. Щото повечето хора като видят моята или на Страхил (примерно) колите и ни мислят за побъркани. За т'ва не ме приравнявай към овцете :wink: Т'ва, че тъпия българин иска да му е по-евтино и да има за к'во да се кара след 6 години с тия в сервиза не значи, че КИА са хубави коли. Само да те светна, че според официална статистика над 86% от корейските автомобили в Европа са регистрирани на юридически лица. В България само статистиката до последно (април месец) беше 88%!
И ти гарантирам, че наистина съм тествал. Даже баща ми е имал КИА. Хич не ми ги хвали тия кочини. Не можеш да ме убедиш по никакъв начин, че корейска кола може да бъде хубава. Не и сега, не и с това, което имат. Просто като се кача в която и да е от тия корейски пародии ми е тъпо бе човек. Няма го качеството, няма го духа, няма я емоцията, която всяка една европейска кола (дори Форд и Опел) имат. Просто е .... тъпо!

Само да те светна, че един колега си взе чисто нова Pro_C'eed август месец и му се разтропа предницата вече. Вчера беше до сервиза. Записали му час за 21 декември :lol: :lol: :lol: :lol:

Аз ше си взема Широко. Споко, вече го мисля сериозно. А даже не съм го карал още... И ти гарантирам, че ше изкара повече от твоята КИА...освен това със сигурност няма да го оставя стоковица :twisted:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 29 окт 2008 21:56

Ебати светкането стана тука, егати битката...
Накъде отиде цялата тема, в която трябваше да се обсъждат качества и цени на новото Scirocco...
KIA си е KIA, VW си е VW.
И за двете марки (качества) си има и ще има купувачи.

А относно статистики за световното автомобилостроене...
Качеството няма правопропорционална зависимост от количеството.
Демек, няма значение, че путк*оките азиатци са произвели милиарди бройки и са на челни места по количество.
Това все още не значи, че са качествени. :wink:
Вероятно много от вас са видели снимките на чисто новия китайски джип в руския сайт...

Здраве и късмет на всички!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 29 окт 2008 22:05

Темата изпрегна ....да се придържаме към нея за да не се налага цепене и тн.... :)

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 30 окт 2008 8:47

!!!!!!!!!ЛИЧНО МНЕНИЕ!!!!!!!!!

Тука обаче съвсем се изпрегна. Според мен е ясно, че щом сме тук, обичаме VW. Обаче на черното не можем да кажем бяло.....айде да пропуснем външният вид...ясно, че на някой се харесва, на някой не се харесва...но:

Гаранция и Цена.... :evil: тези двете не мога да ги пренебрегна....автомобилостроенето е старо като динозаврите...колите са с аналог от 120 години и вече се е стигнало до момента, в който и пиян китаец може да сглоби ДВГ, 2
носача и чифт спирачки. Идва момента на огромен избор на пазара. Аз лично съм алергичен към сервизи и ще закупя евтината киа...НЕ ЗАРАДИ ЦЕНАТА, а заради гаранцията...7 ГОДИНИ! Тъй като не карам много за тези 7 години ще навъртя около 150 000км. След това тази кола мога с кеф да я хвърля...ще ми е струвала 24 000лв. Ако взема VW. Примерно Голф 5 със същите екстри като киата ще ми струва около 38 000лв. Това са 14 000лв повече. Така....2-те години ще се изнижат и идва момент на тежки молитви да не се скапе нещо...защото тука само за хелоу в сервиза ще ме сурвакат като бабичка в детска градина на 1 януари. Да речем, че за останалите 5-6 години налея около 3000лв за сервизи /тука е добре да се спомене, че не говорим за масла, филтри, ремъци и прочие задължителни консумативи, защото те ще са що годе еднакви като разходи и за двете коли и няма нужда да се изчисляват/...така любимият ми голф стана вече 41 000лв....минали са 7 години....време е за продажба....

Вариант 1: Киа....7 годишна киа на 150 000км до последно сервизирана гаранционно....хм дали е оферта....идват....гледат....брех това беше оня хит просиид....хм...дали да го земем...хм....айде на ти 5000лв....зимаме го....

Вариант 2: Голф 5 на 7 години...СУПЕРХИТ!....150к км...хубав...лачен....7 годишен /ако изходим от цените на голф 4...в момента 7 годишна четворка се дава за около 10 000лв.../ Едва ли при 5-ците ще е различно....и така....дават ми С МНОГО ЗОР 12 000лв...за голфа...

ТОТАЛ:

Киа - първоначална цена - 24 000лв /разходи 0/ продажба - 5000лв

Голф - пъровоначална цена - 38 000лв /разходи 3000лв/ продажба - 12 000лв

Извод - Киата за 7 години ти е струвала 19 000лв.
Извод - Голфа за 7 години ти е струвал 29 000лв.

Тука е момента да се спомене и гъзарията. Ясно е, че на въпроса: КАКВА КОЛА КАРАШ? Отговор: ъъъъ Киа Просиид /отсреща те гледат странно и с недоумение ТВА зеуе ли е кЪртоф ли е....ъъъъ чушки?/ - ще се почуватваш малко сконфузено....сравнето с гордият отговор: ГОЛФ!, но тъй като мразя сервизи..ще го понеса...

!!!!!!!!!ЛИЧНО МНЕНИЕ!!!!!!!!!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 30 окт 2008 8:56

разходи нула ли

...абе вие верно не мислите ..нали седем години за да имаш гаранция ще мъкнеш колата по официални сервизи, за всяка малка манипулацийка дето трябва да и се случи иначе рискуваш гаранцията .... да не мислиш че са идиоти и си вярват, че са направили кола дето седем години няма да се строши сериозно поне веднъж хаха...... ...безплатен обяд няма ;) всичко са си сметнали ...ще си вземат още 1/3 от тая цена в сервизно обслужване спокич, защото всички на тая земя искат да им е икономически рентабилно ....... това с тия седем години е прост рекламен трик .... хубаво е че ги има ...ще видим колко работят .....

пак се опитвате да ме убедите че Нео с 2 години гаранция ми е по добро от Сони с една ...направили са Киа два читави автомобила от петдесе и аре юруш на маслините ......

и кинг пина млъкна, аз млъкнах, лило млъкна ....ти дойде да мътиш пак водата ...... карай си киата аз, ще си карам мегрела умрел балканстарски...... горкият аз

лично мнение ....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”