проблем със заключване

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Пет 24 окт 2008 12:35

За да не се отваря вратата има две причини:
1. Скъсано жило - тогава е лесно. http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=23478 на първата снимка се вижда бяло палче, натискаш и буташ вратата. Малко е неудобно че не се вижда и трябва да бъркаш с ръката и с напипване се бута. Прочети внимателно темата и ще се ориентираш.
2. Блокирала брава - това е механизма показан на горния линк. Тук вече не знам как ще се оправиш ако е блокирал...бутай ръчкай там па дано стане нещо.

Успех в начинанието.

Потребителски аватар
dimitrov7101
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitrov7101 » Пет 24 окт 2008 17:00

pas1.8mi написа:Да не се е скъсало жилото за отваряне? Погледни снимка 8 от горния линк(жилото е разположено хоризонтално горе в ляво).Чувстваш ли усилие при дърпане на вътрешната дръжка за отваряне?Пробва ли при свалена кора да дръпнеш с клещи жилото?

Жилото не е скъсано. Поне на мен така ми изглежда. Има съпротивление като го дърпам. Това от снимките не мога да го направя, щото не мога да отворя вратата.

Потребителски аватар
bobich
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот bobich » Пет 24 окт 2008 17:40

колега има един пич, който аз лично съмпробвал , добър е. Казва се Митко и бачка добре. Работи от понеделник до петък . незнам точно адреса , но е на ул. МИР , минаваш околовръсното и продължаваш към стария хлебозавод. На 200м. след светофара в ляво се намира, двора е с кафеви врати, трябва да си запазиш ден и час , защото е много зает. Кажи му , че те праща Бойко. Дано да ти помогне, но дасега не е оставял проблем нерешен.

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Съб 25 окт 2008 18:09

Имам абсолютно същия проблем със задна дясна врата. Днес свалих кората, опитах се да сваля и вътрешната част, която държи стъклото, но не успях да я махна. Нямам никаква идея как да стигна до бравата при положение, че вратата не може да се отвори. Жилото е добре .. май май наистина ще се ходи при майстор. Колегата с проблема, ако иска да ходим заедно при тоя пич над околовръстното :?:

Потребителски аватар
dimitrov7101
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitrov7101 » Пон 27 окт 2008 13:15

<KrIs> написа:Имам абсолютно същия проблем със задна дясна врата. Днес свалих кората, опитах се да сваля и вътрешната част, която държи стъклото, но не успях да я махна. Нямам никаква идея как да стигна до бравата при положение, че вратата не може да се отвори. Жилото е добре .. май май наистина ще се ходи при майстор. Колегата с проблема, ако иска да ходим заедно при тоя пич над околовръстното :?:

Навит съм. Само да е сряда или четвъртък, че съм зает малко тия дни. Аз и проблем с климатика имам и мислех направо в сервиза на фолксваген да ходя, но да го проверим първо този майстор.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пон 27 окт 2008 13:23

Момчета и аз го имам тоз проблем и чакам да друсне на някоя дупка и да се отвори и от там при един младеж да я оправи, но е в София и на вас няма да ви свърши работа.
Иначе с нетърпение чакам някой да даде акъл как да я отворя защото нестава по никакъв начин:)

Потребителски аватар
dimitrov7101
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitrov7101 » Сря 29 окт 2008 14:30

В неделя ще имам отговор за проблема. Имам час за събота и като взема колата ще пиша кое как и колко. :P

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Сря 29 окт 2008 19:01

вчера си купих пасат 4- 97г и всичките врати се отваряха без проблем ,за централното нямам ключ с бутони и се отваря с ключа и днес шофьорската ми врата сутринта не се отваряше въпреки 4е бутона за заключване се вдигна ,заключих пак и пробвах от дясната врата да отключа и се отвори и лявата. но по късно разбрах 4е и задна лява врата не ми се отваря каквото и да правя,вдига се бутона но не става . Ще 4акам и аз да пишете как сте се справили с проблема .

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Чет 30 окт 2008 1:02

Към колко те извика в събота, може да се завъртя и аз :roll:

Потребителски аватар
dimitrov7101
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitrov7101 » Съб 01 ное 2008 9:35

<KrIs> написа:Към колко те извика в събота, може да се завъртя и аз :roll:

Извинявай колега сега видях поста ти. Аз малко съм закъснял часа ми беше за 9 ама пусто успах се.

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Пон 03 ное 2008 0:33

К'во стана ве миленски, разказвай :roll:

Потребителски аватар
dimitrov7101
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitrov7101 » Пон 03 ное 2008 9:33

<KrIs> написа:К'во стана ве миленски, разказвай :roll:

Малко работа излезе и вчера не съм ходил да си взема колата. Днес имам ходене до НАП и после ще мина да си я взема. Ще пиша после.

Потребителски аватар
dimitrov7101
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitrov7101 » Пон 03 ное 2008 16:18

Колеги, проблема е решен срещу 160 лева. Всъщност тази цифра е за двата ми проблема а именно вентилатора на климатроника , този за обдухване на купето и централното заключване. Аз лично съм доволен от майстора. Колата беше готова за няколко часа още в петък, не едва днес си я прибрах. Ако има колеги от варна със същите проблеми да пишат. Ще им дам телефона на лично да не излезе като реклама. Поздрави на всички.

П.С. 80 лева е ремонта на климатроника и 80 за централното.

Потребителски аватар
<KrIs>
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот <KrIs> » Чет 06 ное 2008 19:12

А обясни ли ти какъв е проблема и как се оправя? Да са напрая на майстор и аз :roll:

Потребителски аватар
dimitrov7101
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dimitrov7101 » Нед 09 ное 2008 15:51

<KrIs> написа:А обясни ли ти какъв е проблема и как се оправя? Да са напрая на майстор и аз :roll:

ми не . Нищо с подробности. За климатронока нещо по управлението, а за вратата машинката на централното. Човека си дава и гаранция за работата.

Върни се в “Passat”