Уау уау уау.. тейк ит иизи

...
Хммм много неща изписани тука бре

.. та чак не прочетох всичко

.... та айде по въпроса.
Първо.. цилиндрична кутия НЕ "вади" по хубав звук от "нормална", "класическа" паралелепипедна кутия... освен ако не сложиш говорителя отстрани на цилиндъра

.
Второ.. кутия се смята по характеристиките на говорителя.. най-лесно се прави с програма ( Бас Бокс про е добро съоношение юзер френдли/точност на изходните данни ).
Четвърто ... паралелепидна кутия ще може да уползотвори по-добре свободното място в багажника от "туба".
Пето.. сам да си направиш кутията ще ти излезе около 20 кинта за материали, лев-два за ток, 2 лева за бургийки и ножчета и общо около 4 часа здрав труд

...
Хммм... за каква кола иде реч?
Аз в моя Голф съм с 10" Херц и мога да ти кажа че съм пре-доволен... е са верно че съм направил кутията така че да ми вади максимално нисък бас... и че след 5-10 минути "на жега" започваш да си чувстваш главата като футболна топка

.
Също така предоволно клати почти цялата кола ( седалки, табло, под )... лошо ( поне за някой хора ) е че не се чува отвън.. което пък за мен си е екстра

.
Препоръчвам ти да си свалиш Бас Бокса ( например от датата ) и да си поиграеш малко... дори и да не разбираш от графиките които ще ти изкара поне можеш да изкараш размерите на кутията по даден обем и една-две страни.
Иначе ако не бързаш прати ми ЛС с данните ( желани размери, обем, модел на говорителя ) и ще направя симулациите на бас бокса и ще помогна с каквото мога.
Бтв.. мисля утре да ходя на дружбенската среща така че можеш да дойдеп да чуеш как свири херца.