Pro Ceed Vs Сироко, коментари

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 30 окт 2008 15:57

chefito написа:добре бе....стига с тия 7години...хората казват 7 значи са 7...по същата логика и 2 са си 2....ако става въпрос за лъжи....

:да: -то да кажеш че на ФВ гаранционното обслужване е приказка :lol: Да не говорим ,че си имат и фабрични дефекти редовно :(

Потребителски аватар
flash
Автомобил: Golf III GT TDI
Двигател: 1z 1994

Мнениеот flash » Чет 30 окт 2008 16:02

chefito написа:добре бе....стига с тия 7години...хората казват 7 значи са 7...по същата логика и 2 са си 2....ако става въпрос за лъжи....

Гаранцията покрива всички възникнали проблеми през първите пет години или 150 000 км. движение на автомобила. Две допълнителни години гаранция ще има за мотора и скоростната кутия.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 30 окт 2008 16:02

чефи,няма лъжи момко.Всичко се подменя гаранционно в тези 7 годинки или 150к.
на кола на 50к и сменят съединителя гаранционно.Подменят музиката гаранционно ,подменят всичко което им излезе по сервизните бюлетини.И не те чакат да им ревнеш(ако знаеш де),ами ти се обаждат по телефона и те поканват да ти подменят часта или елемента.Единствения недостатък ,че верно им е малка сервизната база.Не е като на хюндай,но и на това му е намерен трика :lol:

хоп,те писали преди мен :oops:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 30 окт 2008 16:09

туко що видях че най бързият про Сиид вдига 100 за 10.1 секунди ....... как ще живея с толкова бавна кола бре .......... :shock говоря сериозно ...то аз съм изврътен и не съм обективен точно с това си мнение, но как подяволите 140 коне мотор не може да свали под десет секунди .... потресен съм

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 30 окт 2008 16:16

Tyan написа:туко що видях че най бързият про Сиид вдига 100 за 10.1 секунди ....... как ще живея с толкова бавна кола бре .......... :shock говоря сериозно ...то аз съм изврътен и не съм обективен точно с това си мнение, но как подяволите 140 коне мотор не може да свали под десет секунди .... потресен съм

пука му на гошо и жена му пенка и детето им минчо за колко вдига до 100 семейната кошница...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 30 окт 2008 16:22

Tyan написа:туко що видях че най бързият про Сиид вдига 100 за 10.1 секунди ....... как ще живея с толкова бавна кола бре .......... :shock говоря сериозно ...то аз съм изврътен и не съм обективен точно с това си мнение, но как подяволите 140 коне мотор не може да свали под десет секунди .... потресен съм

Аз точно тва мислех да пиша одеве - че все още са с доста "оскубани" мотори ,ама кат за бюджетна кола толкоз.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 30 окт 2008 16:23

Чудна е КИА-та ... И тия дет викат, че е евтин боклук яко препоръчват да си закупиш Шкода ... mhihi mhihi

Мойте впечатления ... Чакаме всеки момент да кацне Просийда, поръчан от баща ми преди 2-3 месеца, след продължително и изнурително обикаляне по шоуруми ... Ходихме, гледахме - дет се вика всичко за тея пари ... Фокус, Астра, Фиат, Цитроен Ц4 и пр. .... Ами нема по-прилична кола ... Тва са фактите ... Па, че КИА Черато къв дръгел била, убуу ...

Те ви, кво викат топгиърците, които на мен специално не са ми авторитет - щото за тех Форд е номер 1. Загадка е за мен англичаните (целокупно), що винаги и неизменно му се радват (на Форда mhihi) ...

http://www.topgear.com/uk/kia/ceed

А иначе е тъпо да се сравнява КИА и VW. Тва е ясно. Специално тва Сироко на мен ми е отблъскващо зареди интериора ... Иначе е красота отвънка, а и разбира се 2.0Т .... :heavymetal:

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 30 окт 2008 17:18

LILO&STICH написа:чефи,няма лъжи момко.Всичко се подменя гаранционно в тези 7 годинки или 150к.
на кола на 50к и сменят съединителя гаранционно.Подменят музиката гаранционно ,подменят всичко което им излезе по сервизните бюлетини.И не те чакат да им ревнеш(ако знаеш де),ами ти се обаждат по телефона и те поканват да ти подменят часта или елемента.Единствения недостатък ,че верно им е малка сервизната база.Не е като на хюндай,но и на това му е намерен трика :lol:

Ще сменят ли шарнир,разхлопана рейка,биалети и тем подобни без пари ?
Щото на мен ми казаха гаранцията покрива проблем с мотора,всичко друго си го разбил сам .Сменя се антифриза на 4-на цена защото ако се прецака водната помпа няма гаранция и тем подобни простотийки.Ако без гаранция колата беше на 1/3 от стойността и бих си я взел а не да ме цакат със космически цени за всичко.Жив ташак са новите коли,който ми каже по-добре нова лада от колкото 10 год. голф или квото и да е ,ебем ти.......

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Чет 30 окт 2008 17:27

vladtod® написа:
LILO&STICH написа:чефи,няма лъжи момко.Всичко се подменя гаранционно в тези 7 годинки или 150к.

Ще сменят ли шарнир,разхлопана рейка,биалети и тем подобни без пари ?
Щото на мен ми казаха гаранцията покрива проблем с мотора,всичко друго си го разбил сам .Сменя се антифриза на 4-на цена защото ако се прецака водната помпа няма гаранция и тем подобни простотийки.Ако без гаранция колата беше на 1/3 от стойността и бих си я взел а не да ме цакат със космически цени за всичко.Жив ташак са новите коли,който ми каже по-добре нова лада от колкото 10 год. голф или квото и да е ,ебем ти.......

В това мнение има доста истина.
Задължават те да обслужваш при тях, за да важи гаранцията - ма то е така при всички де.

Колегата Лило и Стич хубаво си е купил такава кола, ама очевидно си е пристрастен необосновано някак си.
Съединител на 50 000 - това по дифолт ли - в смисъл, няма значение как е сУединителя - на 50 000 ти слагат нов за тяхна сметка? :shock
Какво ти подменят по музиката точно, че не схванах?
И как ти се обаждат точно - звънкат ти и ти казват: "Абе пич, ела да ти сменим туй-онуй по колицата, че майсторетките тука нямат работа, а и сме натрупали на склад много резервни части"? :shock
Не го разбирам някак си това.
Може би тия неща са ти ги казали, че са така, ама като опреш да ти ги правят и признават за гаранционни - пак постни мнение да кажеш как е било. :D

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Чет 30 окт 2008 18:00

vladtod® написа:Ще сменят ли шарнир,разхлопана рейка,биалети и тем подобни без пари ?

Ми понякога ги сменят. Ама не винаги и закономерно. mhihi Мноооого зависи .. И то от това дали му е пуснала жена му на съответния тиквеник предната вечер... mhihi

Понякога подменят маса лайна по предницата гаранционно ... Аз ако съм, немаше да ги сменя, щото кратера си е е кратер и в крайна сметка, гаранцията и застраховката са 2 различни неща .... mhihi

Пък и окачването си е на дроб регулярно и нема общо с нова/стара кола ....

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Чет 30 окт 2008 20:33

Rabbit_TDI написа:

:да: -то да кажеш че на ФВ гаранционното обслужване е приказка :lol: Да не говорим ,че си имат и фабрични дефекти редовно :(

Да вкарам няколко примера, които видях с очите си - нови VW - съединители новички на по 10 и 13 к км - бяха за смяна...... Филм... Оня ден гледах брошурата с цени за нови части, препоръчани от VW за смяна - ролки и ремъци, оригинални..... Мисля, че бяха за някъв бензинов мотор, същите, хубави, на магазина бяха около 160-170 лв, ролка и ремък, по цени на VW дилър - цената беше 3-пъти по-ниска. Смятай какви части се слагат..........

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Чет 30 окт 2008 21:13

Не знам, ама аз съм свалял на парчета чисто нов съединител на под 5000 км от моята кола :roll: Беше Sachs. Т'ва какво значи?

restless
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот restless » Чет 30 окт 2008 21:22

connor cane написа:Какво ти подменят по музиката точно, че не схванах?
И как ти се обаждат точно - звънкат ти и ти казват: "Абе пич, ела да ти сменим туй-онуй по колицата, че майсторетките тука нямат работа, а и сме натрупали на склад много резервни части"? :shock
Може би тия неща са ти ги казали, че са така, ама като опреш да ти ги правят и признават за гаранционни - пак постни мнение да кажеш как е било. :D
Предполагам колегата има предвид т.н. "отстраняване на фабричен дефект"
Примерно оказва се че някаква панта дефектира по-често отколкото е нормално - фирмата решава и прави замяна на частта за своя сметка.
Или сменя биоса на компа.
Или ако някакъв детайл от интериора се окаже че се олюпва на втората година се заменя със същия но с по-трайно покритие, не че на 5-те им сменят люпищите се пластмаси :roll:
Корейците се опитват да правят прилични коли на невисока цена. Това което докара ФВ на върха и откъдето те упорито се опитват да си отидат последните години - тикат се в премиум сегмента. Лошо нема, само дето задаващата се рецесия ще удари точно там

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 30 окт 2008 21:29

restless написа:
connor cane написа:Какво ти подменят по музиката точно, че не схванах?
Предполагам колегата има предвид т.н. "отстраняване на фабричен дефект"
Примерно оказва се че някаква панта дефектира по-често отколкото е нормално - фирмата решава и прави замяна на частта за своя сметка.
Или сменя биоса на компа.
Или ако някакъв детайл от интериора се окаже че се олюпва на втората година се заменя със същия но с по-трайно покритие, не че на 5-те им сменят люпищите се пластмаси :roll:
Корейците се опитват да правят прилични коли на невисока цена. Това което докара ФВ на върха и откъдето те упорито се опитват да си отидат последните години - тикат се в премиум сегмента. Лошо нема, само дето задаващата се рецесия ще удари точно там
дам,обаждат ти се след като в сервизния бюлетин са им дали номера на шасита които са происведени през този период применрно.и на тях е монтиран определен чарк;детаил и там каквото са пуснали в бюлетина,сега и пример ще ти дам,че едва ли си виждал подобно нещо :lol:

Model: cee’d(ED)
? Applicable vehicle production date range : Produced from JOB#1 to Apr. 30, 2008
? Applicable VIN range :
- cee'd SW: Produced from JOB#1 to U5YFF52128L 055504
- pro cee'd: Produced from JOB#1 to U5YFF23428L 016898
- cee'd 5Door: Produced from JOB#1 to U5YFF24528L 116526
? Area : Europe

чарка който се подменя

Изображение

и самия бюлетин с подробна инструкиция ка се подменя част.И обърни внимание на ръкавичките,същите се ползват и бг сервиза(принципи деа :lol: )

БЮЛЕТИН

и директно линке,ама на руски за който незнае англииски

http://kia-bg.com/smf/Documents/KFE08-61-V040-ED.pdf
И пак казвам,че 2-а модела не са за сравнение,различен клас са :lol:
Всеки си взима каквото му хареса :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 30 окт 2008 21:36

restless написа:

не ги мислете VW за кризата ..... ;)

VW is unique among auto stocks, having risen in value by over 77% in the past year, while most other automotive stocks have been plummeting during the recent financial crisis. PSA/Peugeot-Citroen is down by almost a quarter of its value this year, and GM's stock fell last month to single digits, trading at prices it had not seen since the 1950s.

VW Briefly Surpasses Exxon as World's Biggest Company
VW briefly became the world's largest company by market capitalization today when its stock shot up to over 1,000 euros in intra-day trading on the Frankfurt stock market.

мъка братче ще фалират с тия некачествени автомобили дето правят :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”