Мнение за Фиат Браво 1,9 jtd,105к.с.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 30 окт 2008 13:05

микри има на супер ценичка за тази година кола,може и бензинче и е доста приятна колица

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Re: Мнение за Фиат Браво 1,9 jtd,105к.с.

Мнениеот Dorian » Чет 30 окт 2008 16:38

sasho_mf написа:Колеги ,жена ми е харесала въпросния автомобил но аз не съм чувал нищо за него като двигател и изобщо що за автомобил е това .2000 година е с климатик и кожен салон.Всяко мнение ще ми е от полза.Особенно от тези който знаят нещичко за този двигател дали е комон рейл или обикновен турбо дизел.Дали е надежден и всичко друго.

Здравей колега, дати напиша и аз мойте впечатления от на сестра ми бравото JTD-105к.с.99г....
Като цяло и аз много не харесвам фиат заради склонноста има да се чупят лесно,но така или иначе сестрами си хареса такава и такава и намерих и си я купи.
Започвам с хубавите страни на колата
1.Специално JTD е превъзходен двигател с комън-реал система,изключително тих(моето ТДИ е доста по-шумно :twisted: )добри динамички качества и доста нисък разход на гориво.Маслото поне на нашето JTD немя навика да се губи и колкото налея толкова хвърлям.Имайки в предвид малкото купе и долемия дизелов двигател колата се представя много добре а и е идеална за жена :!:
2.Спирачките на тази кола са адски добри и чувствителни като се има в предвид че е ис АБС-че колата.
3.Много стабилна и маневрена количка,което за града си е яко
4.Климатроника е другото хубаво в тая кола.
Сега да напиша и за негативите поне според мен като гледам да съм обективен в написаното:
1.Силно пластмасов интериор,който особено през зимния сезон доста скърца и дразни
2.Както писах по-горе колата е доста стабилна,но и вози много твърдо.Изпълнението Bravo GT каквото е и нашето е мисля с по-твърдо окачване от другите и в съчетание с фабичните 15'' джанти с нископрофилни гуми допринасят за още по-твърдата возия.
3.Предницата е доста нежна и трябва дасе пази много,а и се сменя само комплект носачи с всички чарколаци прикачени към него в комплект,несе продават по отделно шарнири,тампончета и т.н. като на голфа примерно.Сестрами я кара повече от 10х.км без дасе е разхлопало нищо откакто я е купила,но и сия пази такаче.. :roll:
4.На JTD двигателя дебитомера дава фира като станат на 10-на г.
Извода за мен е един: колата за жена която ще кара предимно само в града и по задръстванията и тесните градски улици с ограничени паркоместа е ИДЕАЛНА .В никакъв случай недей да взимаш Браво със стария мотор ТД75 или ТД 100к.с. :!: :!: :!:
И пак казвам че едно от най-хубавите неща в колата е двигателя JTD :idea:

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Чет 30 окт 2008 17:54

Глей ся к'во става :wink:

ЦЪК

ЦЪК

ЦЪК

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пет 31 окт 2008 20:58

Супер.Благодаря на колегите за мненията и линковете .Мисля ,че имам сериозен повод за размисъл.Когато назре в мен окончателно решение ще пиша пак.Засега темата може да бъде заключена.

Потребителски аватар
StanTheMan
Автомобил:
Двигател: AFT
Контакти:

Мнениеот StanTheMan » Пет 31 окт 2008 21:29

И преди заключване (да се пробвам :-) )
Колега, не забравяй за форума на алфа ромео, там можеш да получиш страшно много инфо за това, което те интересува!
А иначе за jtd двигателита само хубави неща съм чувал аз лично.
Успех!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”