Задължителна ли е маркировката при каско?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- valdesbg
- Автомобил:
- Двигател:
stellabms написа:Евроинс маркират автомобилите си. По принцип по-големите компании маркират автомобилите си. Аз работя в застрахователа компания и знам. Ние също маркираме и без да е маркирана колата каското не е в сила. Ако искаш да си нямаш ядове - маркирай!
Чети написаното ако обичаш ! И не пиши без да си сигурен в това което твърдиш .
-
- Автомобил:
- Двигател:
По спокойно колега има всичко в търсачката-ето една тема има още ако е необходимо www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=109 ... E%E2%EA%E0Ninja написа:jetttlii - не съм длъжен да ти давам обяснения, но с търсачката не намерих необходимата ми информация. знам, че компаниите имат различна политика, търсих помощ законовата рамка каква е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
какво да чета внимателно.!? Ти си прочети внимателно Общите условия към застраховката. Това е законовата рамка. В общите условия пише какво следва ако не си маркиран. Ти си подписал , че си съгласен с това и закона от там нататък не може да пипне застрахователите, ако пише че без маркиране няма застрхователно покритие 

- valdesbg
- Автомобил:
- Двигател:
stellabms написа:какво да чета внимателно.!? Ти си прочети внимателно Общите условия към застраховката. Това е законовата рамка. В общите условия пише какво следва ако не си маркиран. Ти си подписал , че си съгласен с това и закона от там нататък не може да пипне застрахователите, ако пише че без маркиране няма застрхователно покритие
"Ако"-то цапа гащите и мирише

В конкретния случай - "Евроинс" явно НЕ пише такова нещо (говоря за масовите автомобили , за по-скъпите изискват даже GPS да се монтира) . И това не го чета а го знам - опит

- rainheart
- Автомобил: MK3
- Двигател: 1.6 ABU
Моя ръняк миналата година го маркираха в ДЗИ, тази смених дилъра на Армеец и ми казаха, че ще си ползват маркировката от предишния застраховател. А смисъла от маркировката при кражба на части няма много, но поне спира малко измами при лек удар примерно да си изтупаш мазето от изпочупени части и да ги покажеш на застрахователите, че и те са щета.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
rainheart написа:Моя ръняк миналата година го маркираха в ДЗИ, тази смених дилъра на Армеец и ми казаха, че ще си ползват маркировката от предишния застраховател. А смисъла от маркировката при кражба на части няма много, но поне спира малко измами при лек удар примерно да си изтупаш мазето от изпочупени части и да ги покажеш на застрахователите, че и те са щета.
Смисъла на маркировката е крадците да знаят кой ще ги бие......щото както Армеец(сиреч ТИМ) знаят да бият, друг така не може(спецчасти на флота са създали това дружесство са все пак)......моята е марикаран в Армеец...всички коли напракинга ги ровичкат ама моята не са я докосвали...особено във Варна "нашите" здраво бият.....
Върни се в “ОФФ-Топик - други”