Задължителна ли е маркировката при каско?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
stellabms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stellabms » Пет 31 окт 2008 16:44

Евроинс маркират автомобилите си. По принцип по-големите компании маркират автомобилите си. Аз работя в застрахователа компания и знам. Ние също маркираме и без да е маркирана колата каското не е в сила. Ако искаш да си нямаш ядове - маркирай!

Потребителски аватар
valdesbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valdesbg » Пет 31 окт 2008 19:19

stellabms написа:Евроинс маркират автомобилите си. По принцип по-големите компании маркират автомобилите си. Аз работя в застрахователа компания и знам. Ние също маркираме и без да е маркирана колата каското не е в сила. Ако искаш да си нямаш ядове - маркирай!

Чети написаното ако обичаш ! И не пиши без да си сигурен в това което твърдиш .

niksi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksi » Пет 31 окт 2008 23:32

Ninja написа:jetttlii - не съм длъжен да ти давам обяснения, но с търсачката не намерих необходимата ми информация. знам, че компаниите имат различна политика, търсих помощ законовата рамка каква е.
По спокойно колега има всичко в търсачката-ето една тема има още ако е необходимо www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=109 ... E%E2%EA%E0

stellabms
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stellabms » Съб 01 ное 2008 9:50

какво да чета внимателно.!? Ти си прочети внимателно Общите условия към застраховката. Това е законовата рамка. В общите условия пише какво следва ако не си маркиран. Ти си подписал , че си съгласен с това и закона от там нататък не може да пипне застрахователите, ако пише че без маркиране няма застрхователно покритие :!:

Потребителски аватар
valdesbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valdesbg » Пон 03 ное 2008 9:09

stellabms написа:какво да чета внимателно.!? Ти си прочети внимателно Общите условия към застраховката. Това е законовата рамка. В общите условия пише какво следва ако не си маркиран. Ти си подписал , че си съгласен с това и закона от там нататък не може да пипне застрахователите, ако пише че без маркиране няма застрхователно покритие :!:

"Ако"-то цапа гащите и мирише :wink:
В конкретния случай - "Евроинс" явно НЕ пише такова нещо (говоря за масовите автомобили , за по-скъпите изискват даже GPS да се монтира) . И това не го чета а го знам - опит :wink:

Потребителски аватар
rainheart
Автомобил: MK3
Двигател: 1.6 ABU

Мнениеот rainheart » Пон 03 ное 2008 13:17

Моя ръняк миналата година го маркираха в ДЗИ, тази смених дилъра на Армеец и ми казаха, че ще си ползват маркировката от предишния застраховател. А смисъла от маркировката при кражба на части няма много, но поне спира малко измами при лек удар примерно да си изтупаш мазето от изпочупени части и да ги покажеш на застрахователите, че и те са щета.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 04 ное 2008 0:01

rainheart написа:Моя ръняк миналата година го маркираха в ДЗИ, тази смених дилъра на Армеец и ми казаха, че ще си ползват маркировката от предишния застраховател. А смисъла от маркировката при кражба на части няма много, но поне спира малко измами при лек удар примерно да си изтупаш мазето от изпочупени части и да ги покажеш на застрахователите, че и те са щета.

Смисъла на маркировката е крадците да знаят кой ще ги бие......щото както Армеец(сиреч ТИМ) знаят да бият, друг така не може(спецчасти на флота са създали това дружесство са все пак)......моята е марикаран в Армеец...всички коли напракинга ги ровичкат ама моята не са я докосвали...особено във Варна "нашите" здраво бият.....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”