Pro Ceed Vs Сироко, коментари

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 31 окт 2008 9:55

rosy бръщолевиш пълни тъпотий.От къде ти дойде ,че имиджов модел и "fun" модел трябва да струва 100 000 евро.Май става номера с лисицата и гроздето.Да си чувал нещо термина "hot hatch" и "спортна кола за бедните" - даже май скоро Fifth gear имаха предаване на тая тема.За тебе коли от сорта на Сироко,Голф ГТИ,Опел Спийдстър,Мазда МХ-5 сигурно са предназначени за внуци който имат болни баби да могат да стигнат по-бързо до болницата :lol: Това ,че си ограничен от към възприятия за света си е напълно твой проблем и няма смисъл да се опитваш да ограничаваш и хората около теб.
P.S.Мечтая си за деня в който ще се "набутам" с покупката на ено смотано Сироко дето даже няма 4 врати и кат хода на роднините на сватба ще ми се смят ,че трябва да стана за да слезне майка ми :lol:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 31 окт 2008 9:59

пак се чудя все още има хора в темата дето не разбраха че двата автомобила нямат ама нищо ....грам нищо общо ........ и Vw имат вина щото са разлигавили малко новото и народа го бърка със семеен хечбек и го сравнява хечбеци с което да си возиш децата ...ужас ........ ...взъщност има точно определена причина да го направят една идея по меко от колкото трябваше :) ...и тя е че ще изкарат така много пари от него :)

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosy » Пет 31 окт 2008 11:07

Rabbit_TDI написа:rosy бръщолевиш пълни тъпотий.От къде ти дойде ,че имиджов модел и "fun" модел трябва да струва 100 000 евро

Така е Раби, пълни тъпотийки и ограничен съм. Също така не карам най-добрата кола на света Голф 2, а някакъв смотан Голф 4. Също така не мога да приема определението за Сироко като когато тръгнеш от т.А към т.В нарочно минаваш през т.С, за да може да покараш повече. Целта на този вид автомобили е да се кефиш.. Сирокото си е просто едно добро двувратово ниско автомобилче каквито има доста на около тези пари. И нищо повече.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 31 окт 2008 11:15

Аз с моето навъртам по 5000 км годишно напълно безмислени км ..от точка А-Б-Ц-Д-Е-Г ....просто за да се возя ...без никаква причина воден единствено от удоволствието от карането .... ставам в събота, виждам че е слънчево ..отивам на бензиностанцията .... пълня до горе и просто тръгвам нанякъде... карам по пътя изоставен ..виждам изоставена къща
http://vwclub.bg/~tyan/scir/27042008/DSC00054.jpg
...снимам се ... и продължавам да карам ...и така колкото свободно време имам.....

..... това не може да стане с друга кола ... да тя е напълно непотребна за всичко останало ...друса ..... твърда е ..... шумна е..... ако я подцениш се опитва да те забие в стълб ...... обаче няма такъв кеф на земята ...... а в задръстванията си ходя с други коли.... Рено Еспас, C220CDI ...... супер са за в града ...да мъкнеш разни неща ....да си возиш чаветата ...и до там ...нямат душа ама никаква ... и са лигави...

........така че Роси много, ама много бъркаш , а да не казвам колко губиш използвайки колата само като метод за предвижване от А-Б....

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 31 окт 2008 11:19

rosy написа:. Също така не мога да приема определението за Сироко като когато тръгнеш от т.А към т.В нарочно минаваш през т.С, за да може да покараш повече. Целта на този вид автомобили е да се кефиш...

Тва си е напълно твой проблем :lol: .Верно е че си има конкуренция - то тва е по подразбилане-ама не разбирам ква конкуренция му е Киа.Тва кво караш ми е през ..... и не разрбрах кво общо има Сироко с Г2 и Г4.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 31 окт 2008 12:14

хайде моля стига глупости...
В цял свят цената/качеството/гаранция/следсервизна поддръжка са определящи при закупуването на автомобил...

В цял свят /като изключим Германия.. където Буто е фетиш/ хората които вземат кола я вземат за да върши работа.. а не за фън.

Така че ако VW чека от Сирокото да печели.. жестоко се лъжете...

Къв па автомобил е Сирокото неква форма... горе долу.. шарениика ... радва тинейджърите..

Ай ся забравете историята на модела....и все едно не е бил..

Е каква класика е...?
голф с 2 врати, други фарове и стопове.. и червени конци в салона...

НАй-обичам някой да ми каже евтина пластмаса...
усещане за еди какво си... това са субективни фактори, които не можеш да ги измериш със евтинопластмасомер....
И бе въведен като термин от "величията" от автобилд, които някак си трябваше да изкарат немските автомбили винаги първи в тестове..
термини като..

УСещане за...
НЕудобно едикакво си...
Евтина ххххх....

Усещане, е щото задника му е дебел или кльощав... ма моя е таман
Евтина... да ги ева и в търовците на пластмаси
Усещане... сбъркани са ти рецепторите...

Журналистически локуми..дето като не остава никакво техническо достойнство... почваме да ги блещиме тях.....
само да изглеждат със собствено мнение...

ДЕба карам кола с ней-евтината пластмаса...па още не съм се нарязал, ожулил.. и не се е разтракала...

Фъна и удоволствието от шофирането.. което искаме да го изкараме..
не идва от това колко ти е барнат салона.... не идва от цвета на колата, не идва от външния дизайн../ти си вътре.../

Идва от поведението.. от предвидимостта на колата когато караш "на ръба", от увереността, че "тази кола може това което други не могат" идва от шута в гърба.. идва от контролираното поднасяне.... идвас от онзи звук който чуваш като натиснеш едно педалче...
/за съжаление подобни изживявания обикновенно не свършват добре.../

ДА видим Сирокото къде е тук? ... ще покаже...с времето...

Киата.. поне не скача там.. скача точно където и е мястото.. практична...

а иначе ако искате да се кефите.. ми толкова е лесно... вземате нещо на старо доказано.. правите си го по собствен вкус... и го уважавате....

Топ гиър какво па общо могат те да оценяват..
Топ гиър да оценяват реално коли..
Да могат да оценяват мурселаго срещу кьонингзаг... и може и да изглеждат компетентни защото никога няма да караме таквиз автомобили.. да ги сравним...

как може човек който е карал 600-700 коня супер кар.. да даде оценка за ежедневна семейна кола.. и тя да е актуална...

хайде няма нужда....
Може да са религия... ама заради това вече почти не са автомобилостроител.. тез сънародниците на топгиър...
п.п. Да си видял лоша дума от топгиър за астон мартин.. защо ли? сигур са безпристрасни,.....

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Пет 31 окт 2008 12:51

wili98 написа:хайде моля стига глупости...
п.п. Да си видял лоша дума от топгиър за астон мартин.. защо ли? сигур са безпристрасни,.....

Напротив! Освен че го смятат за изключително красив и елегантен го насират отвсякъде! И в последния филм който гледах беше така! :wink:
Вярно е също така, че няма много хора, които могат да дадат обективна оценка за Широко-то в този форум, защото все още почти никой не го е карал, камо ли да го е купил и да има впечатления от ежедневната му употреба (в това число и аз)! Относно каква количка изглеждал....въпрос на вкус! Харесвам Киа, но Широко-то ми харесва повече!

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 31 окт 2008 12:52

Tyan написа:Аз с моето навъртам по 5000 км годишно напълно безмислени км ..от точка А-Б-Ц-Д-Е-Г ....просто за да се возя ...без никаква причина воден единствено от удоволствието от карането .... ставам в събота, виждам че е слънчево ..отивам на бензиностанцията .... пълня до горе и просто тръгвам нанякъде... карам по пътя изоставен ..виждам изоставена къща
http://vwclub.bg/~tyan/scir/27042008/DSC00054.jpg
...снимам се ... и продължавам да карам ...и така колкото свободно време имам.....

:censored: - тая снимка е супер яка - мноооо ме изкефи - еваларката.
Евал съм ти и киите и сирокотата - скоро нема да карам ни едно от двете (да не се заричам де ).
:!: mod edit: LILO&STICH

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 31 окт 2008 13:06

Вили, напълни ми сърчицето...за пореден път синтезираш отлично мислите ми, които не мога да наредя и изкажа така добре.... :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Пет 31 окт 2008 13:21

wili98 написа:Топ гиър какво па общо могат те да оценяват..
Топ гиър да оценяват реално коли..
Да могат да оценяват мурселаго срещу кьонингзаг... и може и да изглеждат компетентни защото никога няма да караме таквиз автомобили.. да ги сравним...

как може човек който е карал 600-700 коня супер кар.. да даде оценка за ежедневна семейна кола.. и тя да е актуална...

хайде няма нужда....
Може да са религия... ама заради това вече почти не са автомобилостроител.. тез сънародниците на топгиър...

Нямах намерение да намесваме Top Gear повече в темата, ама понеже ти го направи - ще ти отговоря.

Top Gear е най-голямата автомобилна медия в света, граничеща с религия и институция точно, защото са карали и продължават да карат ВСИЧКИ автомобили. От P50 до драгстер с реактивен двигател. За разлика от теб, мен и много други хора. Тия хора за да стигнат до правене на пергели на собствена писта с чужда кола, струваща 700 000 евро (примерно Zonda) не са започнали от Ferrari, повярвай ми.

Точно Top Gear е медията, която е плюла най-много по Aston Martin, Jaguar, Land Rover и всички други и то, защото са обективни - виждат, че правят боклуци и ги е яд, щото имат голямо национално достойнство. Да почвам ли с примерите?

Според мен доста объркващо за немалка част от аудиторията е фактът, че Top Gear е повече шоу. Но то и шоу не е....то си е Top Gear. Който не може да разбере смисълът на всяко тяхно предаване или статия, написана в списанието е по-добре да се въздържа от каквато и да е критика.

Понеже нямах намерение да пиша по темата повече, ама го направих, ще си допълня мнението по въпроса. Scirocco и pro_c`eed нямат база за сравнение, по никакъв параграф. Аз винаги, ама ВИНАГИ, бих избрал немското пред корейското. И не ми пука, че ще ми излезе по-скъпо.

Ако опрем на KIA и VW - не ставайте смешни. Признавам си с болка на сърцето, че в последните години VW се надуха адски много и се отдалечиха от първообраза си, за народната кола. Вече правят много скъпи и не чак толкова конкурентоспособни коли и това ме дразни. Но за мене има по-важно нещо от това колко ще ми струва след 6 години ремонта на колата. За мен важното е да се чувствам доволен и удовлетворен в автомобилът, който карам или притежавам. Няма корейски автомобил, който да ме е докарал до такова чувство. Просто няма. А ми се е искало, наистина. Защото виждам, че настъпват много яко. Виждам, че хората ги купуват. И искам да ми харесат бе, поне един модел. Ама няма, мамка му! Що? Дори правейки компромиси пак не ми харесват, щото правя компромиси.

Нека си ги купуват хората, аз не виня никой за това, че избрал корейското пред немско. То си е негов проблем. Ама недейте да ги изкарвате ебати яките коли, че даже по-яки от немските, щото имали гаранция като на тостер и стрували колкото тостер. Излагате се.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 31 окт 2008 13:28

[quote="wili98"]
голф с 2 врати, други фарове и стопове.. и червени конци в салона...

quote]
Е тъй де мен тва ме радва - забрави да кажеш за формата че е с други пропорций.Ако нямаше история няма кво да го нищиме щото си я има :wink: Тва ,че незнаеш как да се радваш на живота и мислиш само от практическата страна си е напълно твой проблем/вероятно цял живот си живял в мърлива селска къща или панелка с тапети и струговани мебели/ - не виждам що трябва да убеждаваш другите колко са глупави.Иначе в цял свят само за практичност мислят ,особенно американците и италиянците :lol:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Пет 31 окт 2008 15:04

niikoo_1 написа:.... но аз си задава следния въпрос, защо подяволите да спестя 3хил. лв. като си купувам КИА, като по-добре да ги дам тези пари и да си взема да речем: Астра, Аурис, Лансер, Леон, Фокус.
Питам защо :?:

Обяснението е много просто. Не е зареди спестените 3 хил. лева ... Просто те кефи повече от тез изброените.... Всяко от тез изброените от теб, има по некое плюсче и съответно минусче спрямо останалите, но в крайна сметка са тотално същите (по всички авто характеристики измислени от Ауто Билд) с КИА-та и избора опира до субективни неща, като дизайн, имидж и пр. ....

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 31 окт 2008 21:50

Вили ....всеки да се вози в каквото му е кеф и да си взима каквото го влече за ежедневка.....

..... ама нещо в поста ти не разбрах.....в цял свят хората взимат кола да им върши работа не за фън ??? ..... всичките ламбота, ферарта, поршове, АМГта, Мки и останалите 1012808302 спортни модели като цяло с каква цел ги взимат
ариел атом, лотус ексидж с .....
Изображение
работа да вършат хаха

.........да имат си ежедневка да се движат от а до бе ама цял живот мечтае за нещо класно .... :) затова про сиида и сирокото нямат грам обща черта и са на различни полюси :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Съб 01 ное 2008 20:55

кат ми кажат в цял свят взимат..
кво вземат... 0.001% от всички коли са коли за фън.
а 20% от собствениците им са изпитвали истинския фун, и имат сърце да им се поизпотят дланите.. ;)

останалото е гъзария... и няма значиение какво има.. има значение
емблемата...и парата която са дали..

Рабит... но комент..

Когато се научиш да си изкарваш парите.. пак ще си говорим за практичност...

Струговани мебели.. не... аз съм на пластмаски в къщи...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”