HELP!!! Шум при десен завой - Проблема решен.
- gicho76
- Автомобил: VW Golf VI Variant
- Двигател: 1600 tdi CAYC
Това с бученето, някъде от дясно и особено в десен завой и при мен го има. Като дам малко ляв и веднага спира.
Днес ми смениха преден десен лагер на полуоската и ефект НИКАКЪВ, освен финансов 37лв. /лагер SNR/ +20лв. /труд/.
Задния ляв тампон на моста ми е скъсан и съм купил нов за смяна. По принцип при десен завой натоварването е основно в ляво и може там където е скъсано да опира в метал и да предава това бучене към купето. Ще пиша дали им ефект след смяната.
ЕФЕКТ - НЯМА след смяната на тампона.
СЛЕДВА СМЯНА НА ЛАГЕРИТЕ НА ЗАДНИТЕ ГЛАВИНИ
Днес ми смениха преден десен лагер на полуоската и ефект НИКАКЪВ, освен финансов 37лв. /лагер SNR/ +20лв. /труд/.
Задния ляв тампон на моста ми е скъсан и съм купил нов за смяна. По принцип при десен завой натоварването е основно в ляво и може там където е скъсано да опира в метал и да предава това бучене към купето. Ще пиша дали им ефект след смяната.
ЕФЕКТ - НЯМА след смяната на тампона.
СЛЕДВА СМЯНА НА ЛАГЕРИТЕ НА ЗАДНИТЕ ГЛАВИНИ
Последна промяна от gicho76 на Съб 10 май 2008 20:58, променено общо 3 пъти.
- angelov1999
- Автомобил:
- Двигател:
аз имам същия проблем при завиване на дясно чувам някакво свистене и ми казаха че е от накладките някаде се таркали и трябвало да се почистят някакви каналчета на накладките ама не разбрах точно какво
Последна промяна от angelov1999 на Нед 04 май 2008 19:53, променено общо 2 пъти.
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако си в безизходица махаш предния капак вземаш един човек който да седне(легне)върху мотора и караш ....просто невиждам как по друг начин можеш да локализираш...с вдигане на едната гума пробвахте ли......а и вземи си смени гумите отпред просто за проба
Е*ати проблема досега да съм я разкостил на парчета
за да разбера откъде е ей така заради спорта....а това да подменяш лагери на поразия не ми се струва целесъобразно
Е*ати проблема досега да съм я разкостил на парчета

- naneK
- Автомобил:
- Двигател:
Човек, двигатела го саборих ДО БОЛЧЕ! Аз и бащами му направихме основен ремонт и го затворихме. Главната цел за отварянето беше именно този проблем, но така и не разбрахме от къде идва проблема.Ronin написа:Ако си в безизходица махаш предния капак вземаш един човек който да седне(легне)върху мотора и караш ....просто невиждам как по друг начин можеш да локализираш...с вдигане на едната гума пробвахте ли......а и вземи си смени гумите отпред просто за проба
Е*ати проблема досега да съм я разкостил на парчета![]()
за да разбера откъде е ей така заради спорта....а това да подменяш лагери на поразия не ми се струва целесъобразно

Проблема дали неможе да е от полоозките и каретата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
При мен го има почти саштия проблем,колата е голф 3 абс бях с 14сола/185/60/-сложих сега 15сола/195/50/-и леко се увеличи бученето но на завои на прав пат несе променя,на скорост на свободна все тая си бучи леко.Наи се чува на скорост 95.Ходих на сервиз дигнаха колата вратнаха гумите и неможаха дами кажат ништо.Как да постапя приятели?С вашас помош управих лампата за маслото което ме тормози година и половина с смяна на табло.
- naneK
- Автомобил:
- Двигател:
След подмяна на лагерите на главините на 4-те колела...
След подмяна на апсолютно всички лагери в старата ми скоростна кутия...
След подмяна после с друга нова скоростна кутия...
След подмяна на други лагери от самия мотор...
...Нааай-после проблема е решен, след 2 години.
Проблема излезе от липсваща "Антивибрационна тежест" която е набита на дясната дълга полуоска.
Ръмженето, вибрациите и виенето вече ги няма.
След подмяна на апсолютно всички лагери в старата ми скоростна кутия...
След подмяна после с друга нова скоростна кутия...
След подмяна на други лагери от самия мотор...
...Нааай-после проблема е решен, след 2 години.
Проблема излезе от липсваща "Антивибрационна тежест" която е набита на дясната дълга полуоска.
Ръмженето, вибрациите и виенето вече ги няма.

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
ok!!!
Колега-много се радвам за теб и за това,че си написал как си отстранил проблема,така ако някой друг приятел се сблъска с този проблем ще започне първо от това,,,.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”