Здравейте,
Притежавам отскоро VW Polo '97 1,0 i, 37 kw. Изключително доволен съм от автомобила във всяко едно отношение и четейки форума, незнам защо се отнасяте с такова недоверие към най-малкия двигател. Невероятно икономичен и пъргав двигател, но напоследак наблюдавам един малък проблем. Сам немога да отговоря точно от кога се появи и дали изобщо го нямаше когато купих колата. Пиша ви с надеждата за добри съвети и компетентни мнения.
Проблема е следния: Всеки път при потегляне точно в момента на отделяне на съединителя, колата леко забива /прекъсва/ и тогава поема. Иначе върви первектно и няма регистрирани грешки в компютъра. Moже ли това да е механичен проблем в съединителя или трябва да го тарся по електрониката?
p.s. Няма майстор в София, който да отговори!!!
Проблем при потегляне с Polo 1.0i, 37kw, '97.
- Поло-жително
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Поло-жително
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пич, аз цяла София обиколих по майстори, три пъти ходих на диагностика, чух какви ли не мнения и никой не разбра какво и е на колата. Решил сам да сваля скоростите и да търся проблема в съединителя. Ако го намеря непремено ще го публикувам. Сигурен съм, че и други колеги страдат от същия проблем, но го пренебрегват тъй като е мимимален, и въпреки всичко дразни ужасно.
- POLOver
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не разбрах какъв точно е проблема - в какъв смисъл "забива"? Заглъхва двигателя или придърпва? Моята придърпва при потегляне, ама не всеки път... отдавам го на това че още не съм свикнал с долния ляв педал
, защото на старата кола беше доста по-твърд. Иначе ако се "постарая" си потегля нормално от 1200-1300 оборота.
Дано да съм помогнал

Дано да съм помогнал

- Поло-жително
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ПРОБЛЕМА Е ОТКРИТ И ОТСТРАНЕН!
Преди няколко дни, както си карах, колата изведнай спря / сякаш някой и дръпна щтепсела от контакта /. Слезнах, гледах въртях се...
Отне ми часове да установя, че бубината е пробила. Купих нова смених я и вече НЯМА абсолютно никакви колебания в работата на двигателя и при движение на автомобила. Явно е била нагоряла и искрата не е била достатъчно добра, което пак повтарям не се откри с никакви стендове и компютри.
Е т'ва е, понакога има толкова проклети повреди, че ми иде да си купя платноходка.

Преди няколко дни, както си карах, колата изведнай спря / сякаш някой и дръпна щтепсела от контакта /. Слезнах, гледах въртях се...
Отне ми часове да установя, че бубината е пробила. Купих нова смених я и вече НЯМА абсолютно никакви колебания в работата на двигателя и при движение на автомобила. Явно е била нагоряла и искрата не е била достатъчно добра, което пак повтарям не се откри с никакви стендове и компютри.
Е т'ва е, понакога има толкова проклети повреди, че ми иде да си купя платноходка.
- Поло-жително
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
- ninja_pz84
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”