Честно казано, тайно се надявах да го "нокаутираш" с някое ценно компетентно мнение, което ще послужи за основа на всички онези ... (как го каза) ... ЕНТУСИАСТИ, които имат смелостта да се пробват на колите си.
Да си призная и аз съм един от тях.
Тавана вече ми е увиснал, като на стара баба бомбите и единственото което ме спира за сега да го претапицирам е, че освен моментен ефект, търся и дълготрайна ефективност!
То това е и общото между мен и теб, съдейки по аватарите:
Зле свършената работа, рано или късно излиза на яве! При мен, след 9 месеца- закон, а при теб колкото по- късно, толкова по- добре.

Така, че съм свикнал да правя всичко по един път, ама качествено, затова и търся помощ (за претапицирането) . Ако и ти изпитваш някъде затруднения...

Инстинкта ми подсказва, че не всичко описано в тази полезна тема, е така както трябва, пресен пример- К.Одаджийски. Също така, инстинкта ми подсказва, че за сега единствено avtointerior, може да хвърли светъл лъч по въпроса.

Явно само Vilik, няма да се справи, трябва още някой да ти досажда (ухажва)!
Като за начало, да направим едно уточнение:
Страшно ценя хора, които са готови да поднасят на готово информация, независимо каква. За мене тя струва повече от самия майсторлък- сериозно го казвам, а този който не може да го оцени си е негов проблем.
Лошото и риск в случая е, че когато "отвориш" очите на някого, той после "затваря" твоите.
И понеже съм доволен и на малкото, благодарности за лепилото:
avtointerior написа:до скоро наистина беше NEOStick 420, вече бих заложил на NEOStick 465
И вече след като уточнихме с какво работят Майсторите, дай да разберем и как...
avtointerior написа:Ровер имам няколко теми, но не се сещам къде точно, защото ги разместваха....
...................................................
...Намери ли темите, защото в световната икономическа криза май няма да ги подновявам?
Ти търсенето остави на нас... ЦЪК
Да си призная специално правих регистрация, но не намерих пълен отговор на въпросите:
1. Плат и лепило- от къде и какво (лепилото го уточнихме- NEOStick 465)
2. Подготовка на основата (кората)- как и с какво?
3. Нанасяне на лепилото- как (на основата, плата или двете заедно... време между нанасяне и лепене и т.н.)
4. Техника и начин на полагане на плата... (смятам че също е много важно). Нещо което не ми стана ясно от едно твое мнение:
намерих темата ти по направата на тавана - мога да кажа, че си допуснал някои грешки, най-очевидната от които е че тавана се монтира от двама човека, като всеки от тях го придържа до закрепването с широк дунапрен.
... явно и при монтирането има майсторлък.
5. Ако нещо пропускам- допълни

Никой не може да те задължи да ни дадеш всичко на готово, изборът е твой, все пак не става само с ядене, трябва и ... чалъм!

Поне смятам че е по- достойно да го кажеш директно, че няма да стане, отколкото такива мнения от типа- пас загадка, дето да ме карат да вися в гугъл... с надеждата, че в това дето си написал има нещо вярно, може и да има, но не успях да го намеря

Май май вярно световната икономическа криза е виновна за всичко.
Вместо да седя и да се ровя в нета или да пиша по форумите, да бях свършил някаква работа и с парите да отида при тапицер да ми реши проблема, или както казва един приятел, ходил да пита колко ще му струва:
"Ще си облепя тавана с петолевки... и ще ми останат джобни, па като ме спрат катаджиите, ще имам налични да им отлепвам!"
това на шега де... не го приемай лично.
.. е, за сега толкова от мен, ти си на ход!