Голф 3 1.9ТДИ АФН вибрации в купето и на волана

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Чет 06 ное 2008 22:38

Моя си вибрира различно :) Катализатора ми е изтърбушен и инж. Лазараов каза че след това е бил изместен и не запомних от какво но меката връзка започнала да се разпада от където идват вибрациите. Той ще ми смени меката връзка и ще ми напълни гърнето на катализатора с нещо и вибрациите ще изчезнат. Наистина като пипне нещо и те спират :) А аз добавка на Liqui Moly съм слагал и пушенето изчезна за известно време, като след това пак се появи. За това мисля да смеся малко бензин с нафтата :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 07 ное 2008 13:05

Инж. Лазаров днес ми оправи колата :) Резонанса изчезна и сега колата много много по добре, но пак има леко тресене което или е нормално или е от дюзите. След като си изхабя този резервоар преди следващото пълнене ще му набухам две добавки за дюзи пък да видим какво ще стане.. туку виж спре и да пуши :)

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Пет 07 ное 2008 13:44

Браво за него за успеха.
И полека с добавките,ако ще слагаш избери подходящите,аз лично неуважавам тези на Петрол и още няколко други.Стуват ми се алаш вериш

Поздрави

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 07 ное 2008 14:18

Пак на Liqui Moly ще слагам добавка за помпа дюза която прочиства дюзите. Останх доволен но ефекта беше краткотраен .. дано този път да е за по дълго време. Поздрави! :)

bats
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bats » Пет 07 ное 2008 18:39

И аз съм от клуба :D Колата е 1,9 ТДИ 1Z мотор. Подозирам, че цялата вибрираща драма започна точно след смяна на тампон на двигателя ( от дясно, близо до купето). Вибрира на място, тресе се волана, понякога по-силно и при тръгване без газ - лошо... Изчетох и десетте страници на темата, и нищо. Каде е този инж. Лазаров, да видим той какво ще каже. Аз имам и друг проблем - сутрин като паля излиза доза бял пушак, нещо свирука грозно и от време на време, после спира, и колата притриса все едно е на 3 цилиндара. Това го прави само сутрин, като е студена и е повече, като паднат температурите. Смених ремък на хидравлика и алтернатор - пак свири, все едно е нещо метално :D Поздрави!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 07 ное 2008 19:28

Аз забравих да спомена че при мен се получава нещо много странно - понякога докато си седи на празен ход ( в повечето случай докато е студена ) оборотите започват да се качват и да спадат, все едно колата се дави .. дали може да е от дюзи?

Потребителски аватар
chicki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chicki » Нед 09 ное 2008 21:53

Adnan написа:
longora написа:И аз съм към вас :)

:да: Ако и моя подобен проблем не се оправи ще сме в клуба на треперещите :012:
:arrow: :lol:

Потребителски аватар
nasttii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasttii » Пон 10 ное 2008 12:41

аз имам странен проблем с вибрации по изпускателната система,значи като оставя колата на място и започва да вибрира цялата изпускателна система от меката врьска на зад смених всички тампони на изпускателната система и на двигателя и пак сьщото а другите са си здрави на скоростите от какво може да е това вибриране.добавям, че колата си работи перфектно няма прекьсване и си вьрви без проблем

Потребителски аватар
The^Maniac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The^Maniac » Пон 10 ное 2008 14:40

Аз като, че ли имам някакъв резултат най-накрая. Смених и третия тампон на двигателя, който се оказа напълно разбит, а при пробите преди това нямаше признаци да е за смяна. Също така оборотите ми бяха ниски (861) и ги вдигнахме (903), както и dani_94 малко "пипа" по количеството впръскано гориво (за, което много му благодаря) и сега смея да кажа, че положението с вибрациите е доста по-добре.

Не съм напълно убеден до колко трябва да има вибрации в купето на Голф 3 АФН, но съм сядал в А3 ТДИ ПД и вътре грам вибрации няма. Все едно не е дизел. При мен в момента си се усеща, че колата работи и е дизел, но не е като преди да можеш да хванеш артрит на ръцете от волана.

Да обобщя - всичко на всичко съм сменил: обтегач и ролка на пистовия ремък, трите тампона на двигателя, комплект недемферен съединител и маховик, три диагностики на изпускателната система (една от които при въпросния инж. Лазаров), настройки на ВАГ-КОМ. Междувременно смених и ролка на алтернатора, пистовите ремъци и направена центровка на помпата.

На всички колеги с вибрациите искам да кажа, че явно причините за вибрациите могат да бъдат много. Като се почне от тези през, които аз минах и се продължи с помпа, дюзи, демферна шайба, температурни датчици, а сигурно и още неща за които не се сещам.

Така, че - успех на всички и дано минете възможно най-тънко.

Потребителски аватар
kok12
Автомобил: Golf 4
Двигател: ASZ
Контакти:

Мнениеот kok12 » Пон 10 ное 2008 21:41

С една дума да обобщя,Егати дизела

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Re: Вибрации в купето и на волана

Мнениеот kristian112 » Съб 25 юли 2009 14:30

Е нека и аз да се оплача че и на мене ми дойде до главата проблема с вибрациите на празен ход:(
Днес оставих колата да и изтърбушат катализатора и проблема се появи! на празен ход тресе (при пуснат климатик дори малко повече) до тази момента никога не ми е правела така! колата я имам от близо 4 години и съм и навъртял поне 100 000 км. - е изтърбуших катализатора и сега на празни обороти тресе :(
посъшетваха ме да се монтира тампон на ухото на скоростната кутия?!?!? някой имал ли е подобно тресене след интервенция по катализатора ???

андреев
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот андреев » Съб 25 юли 2009 15:11

другари, не е трудно и не коства нищо да си свалите пистовия ремък и да проверите шайбата на алтернатора която почти при всички вас е фрайлайф.за тези които не знаят ще кажа: сваляте пистовия ремък може и само от тази шайба.след това хващате шайбата и я завъртате в посока на въртене на ремъка(по часовниковата стрелка),без да я пускате трябва да усетите дали ви увлича ръката в същата посока.има два варианта:или увлича или не.ако увлича -сменяй.(устойството за което говоря наподобява трезчотка)
при много от случаите причина за вибрации при дизелите е точно тази шайба.и не ви струва нищо да проверите първо нея.надявам се , че съм бил полезен

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Съб 25 юли 2009 16:06

фрайлайф-а ми го гледаха днес в дизел сервиз заедно с диагностика на ДВГ-то. с изключение на едно леко присвирване когато се форсира на максимални обороти и после се пусне педала за газта момчетата казаха че е добре.има и лека кривина в обтяжната ролка но и преди да махна катализатора днес си ги имаше.автомобила е минал преди седмица две пълно обслужване (ролки,филтри,ремъци шодна помпа и т.н.)

Ще пробвам да се монтира тампон на ухото на скоростната кутия както ме посъветва майстора, но за съжаление днес почти нищо не е отворено вече и не мога да проверя дали го има и да го купя! Благодаря за съвета все пак !

единак
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот единак » Нед 26 юли 2009 13:33

Колага, кривината в обтегача е признак, че е тръгнал да си отива, сменяй докато е време, че иначе ремъка ти пада и стават едни...не ти е работа. Ако правилно те разбирам де, че ролката на обтегача е леко изместена спрямо равнината на другите елементи по ремъка..

Освен това присвирването на ролката на алтернатора при отнемане на газта май е точно признак, че не е добре. Защото е спекла и ротора продължава да се мъчи да я върти по инерция за момент. То това всъщност разбива до голяма степен обтегача. Проверката е лесна, има си отделна много подробна тема за това.

По-напред в темата прочетох, че нормалните обороти на АФН са 903, но някъде бяах чел, че има диапазон. Някой може ли да каже какъв е? Моите са 861. При пускане на климатика за момент падат до 840 и после веднага се вдигат пак до 861.

Потребителски аватар
Kung_Fu_Panda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kung_Fu_Panda » Пон 27 юли 2009 23:41

ако ще мога да ви помогна с тези проблеми с вибрациите като драсна за моя разхлопан сандък
разбити са ми ВСИЧКИ тампони на мотора, диагностицирано на 2 места вече, но вибрации НЯМА :shock
ефекта е следния: когато колата е на скорост и рязко отнемам и давам газ се получава някакво ударно/чуково поведение на мотора, независимо назад или напред, имам чувството че мотора се засилва 1 педя и твърдо желязо го възпира да не продължи, много неприятно, но вибрации няма нито на празен ход нито при потегляне

тампоните се сменяли всички, и за да не се появят вибрации се препоръчва да са оринални :)
2 по 80лв и един 60лв, - 220лв за тампони само, има ги и 30лв и 2 по 40лв, но предполагам това са от тези които носят вибрации с тях

всичкото екшън става въпрос за 1Z мотор на г3

Върни се в “Дизелови агрегати”