смених горивния филтър...и въздух в прозрачния маркуч?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
pivv
Автомобил:
Двигател:

смених горивния филтър...и въздух в прозрачния маркуч?

Мнениеот pivv » Пет 07 ное 2008 8:39

Здравейте, съфорумци. Вчера смених горивния филтър. Сложих на МАН, препоръчаха ми го като най-добър. Да, ама днес сутринта трябваше да въртя няколко пъти докато запаля. Погледнах маркуча, който отива към помпата... пълен с мехурчета. От какво ще е? Помагайте... досега бях с евтин, нямах проблеми, купих скъп- проблеми...
Има ли някакъв начин да обезвъздуша системата?

John3V
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот John3V » Пет 07 ное 2008 9:30

Що си мисля, че просто не са добре притегнати маркучите от и към филтъра ... или просто си случил на пробит - виж, дали някъде под колата няма накапано от гориво.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 07 ное 2008 9:49

Според мен е онова прословуто щифче. Новото ли го сложиха или старото ?

Потребителски аватар
kombito-tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kombito-tdi » Пет 07 ное 2008 10:48

погледни и отдолу пробката
вьзможно е да не е затегната

Потребителски аватар
stenly_m
Автомобил: GOLF 4 TDI
Двигател: ASV
Контакти:

Мнениеот stenly_m » Пет 07 ное 2008 11:52

май си е наред това...и аз преди така се бях притеснил ама си било така наред ми казаха...но нека някой компетентен каже така ли трябва или не?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пет 07 ное 2008 12:33

Има една гарнитура между корпуса на филтъра и клапана за т.нар обратна нафта - О пръстенче - по принцип си е комплект с новия филтър - ама мое да е изпаднала нейде .... :dontknow:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 07 ное 2008 12:47

Мда, сто процента е някъде около филтъра проблема. Понякога не пасват много добре горе маркучета, клапанчета, уплътнения и т.н.

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Пет 07 ное 2008 18:38

извинявайте, колеги, че изчезнах от ефира. дойдоха сутринта да ми режат дървата и сега чак се прибирам отвън. Първо, благодаря на всички, които се включиха със съвет и мнение.
Относно маркучетата, отпада варианта, тъй като съм ги проверил добре и няма никъде течове, дори съм изрязал старите окончания и съм ги затегнал здраво със скобите. Виж, за пробката долу не съм гледал, ще я видя. Относно о-пръстенчета, може да е паднало наистина, щото не забелязах такова да има, като слагах филтъра. Но повечето ме съмнява, че е така нареченото клапанче за обратната нафта. Щото го продухвах няколко пъти и да не би да съм издухал нещо. Възможно ли е такова явление? Утре смятам от сутринта да се заема с колата, щото ей сега като реших да я прибера в двора отново не можех да запаля, въртях 3-4 пъти, докато едва запали. Ако имате други предположения, ще съм ви благодарен.

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Пет 07 ное 2008 18:41

веселин написа:Има една гарнитура между корпуса на филтъра и клапана за т.нар обратна нафта - О пръстенче - по принцип си е комплект с новия филтър - ама мое да е изпаднала нейде .... :dontknow:

това О-пръстенче, със сигурност ли идва със всеки филтър. И на самия филтър ли е или допълнително в кутийката, щото ако е в кутийката, съси сигурност нямаше нищо. Моят е на Ман.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 07 ное 2008 19:34

Със сигурност. Даже са две - черно и синьо. С филтър MAHLE вървеше в комплект като купувах преди време.

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Пет 07 ное 2008 21:14

anger написа:Със сигурност. Даже са две - черно и синьо. С филтър MAHLE вървеше в комплект като купувах преди време.

хмм...при мен такива неща нямаше..дали да не отида утре да питам в магазина..

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пет 07 ное 2008 21:50

Зависи единствено от цената, на която си го купил. Може продавача да ти ги е спестил. Но, защо ли си мисля, че не си напълнил новия филтър с нафта до преливане... Това е задължително да се направи.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 07 ное 2008 22:11

anger написа:Зависи единствено от цената, на която си го купил. Може продавача да ти ги е спестил. Но, защо ли си мисля, че не си напълнил новия филтър с нафта до преливане... Това е задължително да се направи.

И да не го е направил след като е успял да запали той се пълни ако всичко е наред, т.е. не смуче въздух отнякъде.

Като изкараш клапана за излишното след като е работила колата трябва да е пълен до горе, ако се вижда хартията (не е покрита) ще има проблем с паленето, прекъсването на високи обороти (но това не е задължително в някои случаи) и т.н.

pivv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pivv » Съб 08 ное 2008 0:10

филтъра съм го напълнил до горе, преди да го сложа, все пак не ми е за първи път да сменям филтър :lol: а относно клапана, утре ще го снемам по принцип, явно е от него, щото всичко друго ми е наред...а пък за цената на филтъра, съм се изръсил бая - 43 лв. от Ауто+

pivv
Автомобил:
Двигател:

Re: смених горивния филтър...и въздух в прозрачния маркуч?

Мнениеот pivv » Съб 08 ное 2008 0:13

pivv написа:Има ли някакъв начин да обезвъздуша системата?

а на този въпрос може ли някой да ми отговори?

Върни се в “Дизелови агрегати”