Golf MK4 При спиране притриса

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Пет 07 ное 2008 10:38

Здравейте, карам А3 турбо дизел и имам същия проблем. Единствено бих добавил към описанието, че когато включа компресора на климатика проблема изчезва.

С други думи при увеличаване порцията гориво нещата си идват на мястото.

По тази причина ви питам, знаете ли как как движението на колата влияе на изчисляване на порцията гориво? Компа взима ли предвид скоростта на колата?

Според мен ефекта се получава защото компа подава команда за корекция на порцията гориво, но тази корекция е толкова минимална, че някоя от дюзите не успява да я изпълни и оттам лека неравномерност в работата.

Как мислите?

Потребителски аватар
Thriller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Thriller » Пет 07 ное 2008 13:53

и аз го имам същия проблем само,че като спирам от 150 до 50-60км тогава ми претриса..

Потребителски аватар
GAD
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GAD » Пет 07 ное 2008 14:13

различен е проблема, колега....

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Пет 07 ное 2008 15:16

Thriller написа:и аз го имам същия проблем само,че като спирам от 150 до 50-60км тогава ми претриса..

При теб проблема е криви спирачни дискове,иначе при другите колеги сие маховика... :cry:

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Съб 08 ное 2008 16:45

Dorian...не при всички е маховик.Има доста изписано в една друга тема!

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Съб 08 ное 2008 19:40

Luciano написа:Dorian...не при всички е маховик.Има доста изписано в една друга тема!

Знам я другата тема,но там колегите се опитват с пренастройка на порцията гориво че е по-евтинко,а после мислят за маховика което според мен е главната причина :wink: :wink:

Потребителски аватар
jaden
Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
Двигател: BXE 2009

Мнениеот jaden » Сря 07 яну 2009 13:47

Malok написа:Според мен проблема идва от съединителя ,защото и аз го имам този проблем (само когато спирам предимно плавно с ниска скорост от 10 20км/ч) ,когато съм изключил от скорост и рядко когато съм на скорост го прави ,а даже и малко оборотите се смъкват до към 820. При мен със сигрност не е от дискове нито от гуми или джанти,а и сп.помпа е наред .Аз си го представям така този пробмел- понеже на мойта кошница съединителя(претискателен - дъмпферен май се казва и феродов дискове) ,предполагам че някаде се предава движението от колелата на първичния вал на скоростите ,а пък мотора от своя страна работи и предава малко по-ниски обороти ,след което като натиснеш педала на спирачките се усеща притрисане заради разликата в оборотите на скоростите( колелата ) и мотора ,който работи .Татака според мен е ,лагера на който лагерува първичния вал на скоростите в маховика или нещо от сложния механизъм на дъмпферния диск.
Притрисането се усеща нещо като придърване на колата ,сякаш колата се опитва да намали малко оборотите на мотора без да съм на която и да е предавка - задържане .
Поне на мен така ми прилича и предвид 4-те години в техникума до такова заключение стигам ,неказвам че съм прав но за мен това е логичното обяснение на моя проблем.
За тази скоростна кутия не съм учил и не съм наясно много ,но ако е сходна на тези които съм учил ,принципа на действие трябва да е сходен (можеби еднакъв)
Е успех с търсенето на златното яйце.... и ако някой го намери да земе да напише тука какъв е точно причинителя на проблема и начина на отсраняването му. :)good luck to all аз мисля така да си я карам не ме дразни много ,пък ако се счупи нещо ще го сменям :)

И при мен го има този проблем също... засега само ме изнервя и то вече много :banghead: Но колега,по пътя на логиката си мисля,че при това което казваш,ако е така, в момента на притрисането,ако натиснеш съединителя,вибрацията би трябвало да изчезне,а при мен/при натиснат съединител/ си продължава докато колата спре напълно :предавам се

vaseto_69
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaseto_69 » Сря 07 яну 2009 16:39

Колега и моито голфче така тресеше ама си закарах дисковете на стругар пусна им по един нож и ся заспаха !!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 07 яну 2009 16:44

Наскоро докато се ровех в tdiclub.com, попаднах на тема за спирачни дикове, в която твърдяха, че VW-та с 280мм дискове, които предполагам са на AHF, се кривят много лесно, понеже диска е малък, а се натоварва много. Съвета на хората беше да се сменят спирачните апарати, понеже със старите неможе да се премине на по-големи - 288мм дискове.

Последна промяна от morfei1 на Сря 07 яну 2009 21:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jaden
Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
Двигател: BXE 2009

Мнениеот jaden » Сря 07 яну 2009 18:18

vaseto_69 написа:Колега и моито голфче така тресеше ама си закарах дисковете на стругар пусна им по един нож и ся заспаха !!

Добре де,но не е ли логично ако са ми криви дисковете,то да тресе винаги...а при мен тресе ,но не всеки път...!?!?

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Сря 07 яну 2009 19:10

ashvibe
Автомобил:
Двигател:

Re: golf 4 при спиране притриса

Мнениеот ashvibe » Нед 22 мар 2009 15:33

И аз имам същия проблем, но също така ми свети ABS. Майсторите ми казаха, че е помпата, или няква ел. история по ABS-a. :banghead:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re:

Мнениеот hooligan_sk » Пон 23 мар 2009 11:26

Dorian написа:
Thriller написа:и аз го имам същия проблем само,че като спирам от 150 до 50-60км тогава ми претриса..

При теб проблема е криви спирачни дискове,иначе при другите колеги сие маховика... :cry:

:да:

А колкото до дискове толкове - при скорост 20-30 се усеща лесно криви ли са - обирате луфта и почвате да спирате на вълнички :) А много често когато се вдигне колата на крик и се завърти гумата, просто се вижда и чува къде на диска запира накладката :) морфей, 280мм ми изглеждат ок за колата, не са някви ефирни :P

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 23 мар 2009 12:27

И аз го имам същият проблем точно както го е описал автора на темата,при спиране с 20-30км/ч.мотора претриса като съвсем леко стрелката на оборотомера потреперва.Не е от дисковете защото смених предните дискове с нови brembo+накладки и проблема си остана.Работата отива към нов съединител колкото и да не ми се дават 1000++ лева май това е единственото решение на проблема :evil:
Друг е въпроса ако колата се кара тъка дали няма да стане по-голяма беля,да се потроши скоростна кутия или нещо друго за сега карам и се моля да остиска още някой друг месец :roll: :roll:

Потребителски аватар
RS1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS1 » Пон 23 мар 2009 13:16

viewtopic.php?f=5&t=135136
Аз имам същата драма... През уикенда ще пробвам с 288 мм дискове и други апарати, дано да е наред!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”