Здравейте, карам А3 турбо дизел и имам същия проблем. Единствено бих добавил към описанието, че когато включа компресора на климатика проблема изчезва.
С други думи при увеличаване порцията гориво нещата си идват на мястото.
По тази причина ви питам, знаете ли как как движението на колата влияе на изчисляване на порцията гориво? Компа взима ли предвид скоростта на колата?
Според мен ефекта се получава защото компа подава команда за корекция на порцията гориво, но тази корекция е толкова минимална, че някоя от дюзите не успява да я изпълни и оттам лека неравномерност в работата.
Как мислите?
Golf MK4 При спиране притриса
- jaden
- Автомобил: Skoda Octavia 1.9 TDI 77 kw
- Двигател: BXE 2009
Malok написа:Според мен проблема идва от съединителя ,защото и аз го имам този проблем (само когато спирам предимно плавно с ниска скорост от 10 20км/ч) ,когато съм изключил от скорост и рядко когато съм на скорост го прави ,а даже и малко оборотите се смъкват до към 820. При мен със сигрност не е от дискове нито от гуми или джанти,а и сп.помпа е наред .Аз си го представям така този пробмел- понеже на мойта кошница съединителя(претискателен - дъмпферен май се казва и феродов дискове) ,предполагам че някаде се предава движението от колелата на първичния вал на скоростите ,а пък мотора от своя страна работи и предава малко по-ниски обороти ,след което като натиснеш педала на спирачките се усеща притрисане заради разликата в оборотите на скоростите( колелата ) и мотора ,който работи .Татака според мен е ,лагера на който лагерува първичния вал на скоростите в маховика или нещо от сложния механизъм на дъмпферния диск.
Притрисането се усеща нещо като придърване на колата ,сякаш колата се опитва да намали малко оборотите на мотора без да съм на която и да е предавка - задържане .
Поне на мен така ми прилича и предвид 4-те години в техникума до такова заключение стигам ,неказвам че съм прав но за мен това е логичното обяснение на моя проблем.
За тази скоростна кутия не съм учил и не съм наясно много ,но ако е сходна на тези които съм учил ,принципа на действие трябва да е сходен (можеби еднакъв)
Е успех с търсенето на златното яйце.... и ако някой го намери да земе да напише тука какъв е точно причинителя на проблема и начина на отсраняването му.good luck to all аз мисля така да си я карам не ме дразни много ,пък ако се счупи нещо ще го сменям
И при мен го има този проблем също... засега само ме изнервя и то вече много

Наскоро докато се ровех в tdiclub.com, попаднах на тема за спирачни дикове, в която твърдяха, че VW-та с 280мм дискове, които предполагам са на AHF, се кривят много лесно, понеже диска е малък, а се натоварва много. Съвета на хората беше да се сменят спирачните апарати, понеже със старите неможе да се премине на по-големи - 288мм дискове.
Последна промяна от morfei1 на Сря 07 яну 2009 21:44, променено общо 1 път.
Re: golf 4 при спиране притриса
И аз имам същия проблем, но също така ми свети ABS. Майсторите ми казаха, че е помпата, или няква ел. история по ABS-a. 

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re:
Dorian написа:Thriller написа:и аз го имам същия проблем само,че като спирам от 150 до 50-60км тогава ми претриса..
При теб проблема е криви спирачни дискове,иначе при другите колеги сие маховика...

А колкото до дискове толкове - при скорост 20-30 се усеща лесно криви ли са - обирате луфта и почвате да спирате на вълнички

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
И аз го имам същият проблем точно както го е описал автора на темата,при спиране с 20-30км/ч.мотора претриса като съвсем леко стрелката на оборотомера потреперва.Не е от дисковете защото смених предните дискове с нови brembo+накладки и проблема си остана.Работата отива към нов съединител колкото и да не ми се дават 1000++ лева май това е единственото решение на проблема
Друг е въпроса ако колата се кара тъка дали няма да стане по-голяма беля,да се потроши скоростна кутия или нещо друго за сега карам и се моля да остиска още някой друг месец

Друг е въпроса ако колата се кара тъка дали няма да стане по-голяма беля,да се потроши скоростна кутия или нещо друго за сега карам и се моля да остиска още някой друг месец

viewtopic.php?f=5&t=135136
Аз имам същата драма... През уикенда ще пробвам с 288 мм дискове и други апарати, дано да е наред!
Аз имам същата драма... През уикенда ще пробвам с 288 мм дискове и други апарати, дано да е наред!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”