Моторчето за централното ми се наводни!
-
imitkov23
- Автомобил:
- Двигател:
Моторчето за централното ми се наводни!
Имам Поло 98г.,1.9Д и моторчето на централното ми се е наводнило и сега не работи.Ходих при един маистор и ми каза че самото моторче работи,проблема е в платката-корозирала е!Някой ако има на идея дали мога да си намеря само платка от някъде и колко пари е или дали се поправя това нещо,моля да пише!Мерси
Здрасти, аз имах същия проблем. Това сполетява всяко Поло. Когато релетата и другите връзки на платката корозират (позеленеят) и централното почне да ти прави номера, значи цялото моторче с платката е за смяна. Когато се окисли метала, той губи своите свойства, проводимест итн. Това не се изтърква, защото не е замърсяване. Аз пробвах да го почистя с какви ли не препарати и не стана. Има вариант да смениш частити от платката, които са окислени при ел техник. Не съм се интересувал от този вариант и не знам колко струва. Друг вариант е да си купиш употребявана вакуум помпа за централното (устройството - платката с моторчето). Ако се разходиш по моргите ще ти го продадат за 50-100лв. Пазари се за не повече от 60лв. Тия са големи мошеници. Аз ходих до Полша и случайно попитах за това, продадоха ми го в перфектно състояние за 25лв. Значи си направи сметката, как тук искат да ни дерат кожите. Има и трети вариант, изключи кабелчето и просто си отключвай и заключвай колата с ключ, ако ти е двувратка не е проблем. Има и четвърти вариант, да ти сложат електронно централно заключване, което не знам колко ще струва. Ако има нещо, с което да ти помогна - пиши. А, автоморгите може да ги намериш в интернет, има списъци на автоморгите в София, взимаш телефоните и почваш да се обаждаш. Успех.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”