Моторчето за централното ми се наводни!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
imitkov23
Автомобил:
Двигател:

Моторчето за централното ми се наводни!

Мнениеот imitkov23 » Пон 10 ное 2008 12:51

Имам Поло 98г.,1.9Д и моторчето на централното ми се е наводнило и сега не работи.Ходих при един маистор и ми каза че самото моторче работи,проблема е в платката-корозирала е!Някой ако има на идея дали мога да си намеря само платка от някъде и колко пари е или дали се поправя това нещо,моля да пише!Мерси

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пон 10 ное 2008 12:53

Платката може и да се поправи в някой ел. сервиз.

frugo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frugo » Пон 10 ное 2008 15:59

Здрасти, аз имах същия проблем. Това сполетява всяко Поло. Когато релетата и другите връзки на платката корозират (позеленеят) и централното почне да ти прави номера, значи цялото моторче с платката е за смяна. Когато се окисли метала, той губи своите свойства, проводимест итн. Това не се изтърква, защото не е замърсяване. Аз пробвах да го почистя с какви ли не препарати и не стана. Има вариант да смениш частити от платката, които са окислени при ел техник. Не съм се интересувал от този вариант и не знам колко струва. Друг вариант е да си купиш употребявана вакуум помпа за централното (устройството - платката с моторчето). Ако се разходиш по моргите ще ти го продадат за 50-100лв. Пазари се за не повече от 60лв. Тия са големи мошеници. Аз ходих до Полша и случайно попитах за това, продадоха ми го в перфектно състояние за 25лв. Значи си направи сметката, как тук искат да ни дерат кожите. Има и трети вариант, изключи кабелчето и просто си отключвай и заключвай колата с ключ, ако ти е двувратка не е проблем. Има и четвърти вариант, да ти сложат електронно централно заключване, което не знам колко ще струва. Ако има нещо, с което да ти помогна - пиши. А, автоморгите може да ги намериш в интернет, има списъци на автоморгите в София, взимаш телефоните и почваш да се обаждаш. Успех.

imitkov23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот imitkov23 » Вто 11 ное 2008 19:56

ами освен ще се разходя малко по моргите да вида какво има.Мерси за информацията

Потребителски аватар
fury
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fury » Вто 11 ное 2008 20:02

L&R написа:Платката може и да се поправи в някой ел. сервиз.

Сменя се само един компонент :idea:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 11 ное 2008 20:06

;) сменя се каквото е нужно, оправял съм едно такова

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”