ifidik написа:да уточня,че колата на колегата дориан не съм я ремонтирал ,а диагностицирах и за мен проблема е в маховика.
ако не бяха автоматиците как щяхме да ремонтираме топлото палене и тресенето
Мапване Иво.

ifidik написа:да уточня,че колата на колегата дориан не съм я ремонтирал ,а диагностицирах и за мен проблема е в маховика.
ако не бяха автоматиците как щяхме да ремонтираме топлото палене и тресенето
kombito-tdi написа:иво знаеш теб колко те уважавам и това за на колегата колата вьобще няма никакво значение
има много разбирачи повечето от които само клавиатурни разбирачи
и да видим като могат да ги прават нека да ни покажат
това което аз казвам че мога си заставам зад думите
не да викат "шушумиги" и после да четем че нищо не могат
kombito-tdi написа:на 0.6мг никоя кола няма да работи стабилно
само уточни това на загрята или студена кола
и ще помоля разни "щущумиги" да не ме цитират
предварително им благодаря за това
и ако се изчерпала вече темата за топлото палене и тресенето нека някои да направи нещо по вьпроса да извади наи важното като цяло и темата да се направи важна и т.н
ifidik написа:вече отговорих в ауди форума с цел да разочаровам и тук много хора,ще го напиша пак.тресенето непосредствено преди спиране на свободна за мен е разбит маховик.при автоматика кутията изисква по плавно променяне на оборотите и затова и някой колеги се оплакват,че при това прекодиране колата става лагава.това плавно изменение на оборотите не позволява на маховика да заеме положение при което да разбалансира и коляновия вал и така се залъгва ме ,че проблема е в помпата.
това е лично мое мнение и не ангажирам никого с него.сменял съм маховици и съм видял ефекта.
така колеги, имам следния проблем: когато автомобила се движи с около 20км/ч започва да потреперва мотора /на таблото не отчита спад в оборотите/, на ВАГ-ком отчита леко спадане в оборотите, това го прави само при тази скорост, при спиране и то докато не спре а-ла напълно, на празен ход няма проблем при по-висока скорост също, правиго само на свободна и то при 18-20км/ч. :blink: :blink: :blink: момчето при което я занесох каза че най-вероятно е датчик в ГНП-то, който се зацапвал и трябва да се почисти и след това ще е ОК, но заяви, че няма проблем да си я карам така :unsure: ТА МИСЪЛТА МИ Е ДА ИЗКАЖЕТЕ МНЕНИЕТО СИ И В КРАЯ НА КРАИЩАТА БЕЗОПАСНА ЛИ Е ТАЗИ ПРОФИЛАКТИКА НА ГНП-то, АКО ДА - ВИНАГИ СЪМ ЗА ПРОФИЛАКТИКИТЕ, НО АКО Е НЕЩО СЪС СЪМНИТЕЛЕН КРАЙ :rotcol:
ами и аз си мислех, че не от маховика-няма логика да е от него!!! Някой реши ли си проблема
Баща ми имо Г4 - AHF СМЕНИ СИ МОХОВИКА И СЪЕДИНИТЕЛЯ /ПОДВЕДЕН ОТ МЕН/, НО ПРОБЛЕМА ОСТАВА ако някой знае какво е или може да го оправи да драсне някой ред!!! Личното ми наблюдение е че повечето коли с този мотор си го имат проблема :unsure:
GAD написа:Колега, все пак има и случаи при които тресе поради липса на гориво, както беше при мен... Така че релацията тресе => разбит маховик не винаги е вярна.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: TheEx0rcist и 66 госта