Имам проблем - датчика за гориво не работи изобщо. Ясно е, че ще се погледне в таблото, но къде е по-вероятно да е проблема (т.е. къде по-често се случва) - в сензора, който е в резервоара, в самия датчик или някъде по трасето?
П.С: Карам Поло '92 фейслифт ако това ще ви насочи.

Датчик за гориво
- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тъй като аз съм го рязал този кабел по невнимание, ще ти кажа какъв цвят е и ще започнеш от там..
Само трябва да погледна..
Мотае ми се, че е лилаво-чер, ама за 100% трябва да погледна..
Той е един тънак, и минава покрай дупките за щоф. фрата, след което мандахерца по прага...
Евентуално, да се види ако му се върже едно съпротивление какво ще стане...
Или де да знам на къв принцип е може и ток да му се пуска от датчика
Само трябва да погледна..
Мотае ми се, че е лилаво-чер, ама за 100% трябва да погледна..
Той е един тънак, и минава покрай дупките за щоф. фрата, след което мандахерца по прага...
Евентуално, да се види ако му се върже едно съпротивление какво ще стане...
Или де да знам на къв принцип е може и ток да му се пуска от датчика

това с датчика е много гадно понеже има голема вероятност да останеш без бенз точно на някои баир
при мен проблема беше от датчика понеже се намира в резервоара
) и явно от изпаренията се окислява ли какво незнам ама...не даваше нормален контакт.
датчика (поне при мен на поло 91ва МК3) е на съпротивителен принцип т.е представлява една платка разграфена и като всеки сектори има различно съпротивление в зависимост от което минава различно напрежение и стрелката се мести до там докадето трябва
та датчика се оправлява от един поплавак който движи една желязна тел и тя контактува с платка и дава прави цялта работа. та можеш да го извадиш и да го видиш ако е корозирал можеш да го почистиш със много финна шкурка или с течност за почистване на контакти на релета или и двете. и с един оммер да се закачиш на дватакрая и да движиш нагоре надолу да видиш какво е станало. можеш да го разглобиш внимателно щото корозия може да има и по тия части дето не ги виждаш. датчика при мен се намира под задната седалка от лявата страна. под една капачка хваната с два болта и е на пластмасова капачка с винт завиващт се за резервоара.
дано ти помогнат всичките тия приказки дето ги изприказвах...
ПП: можеш също да си провериш стрелката дето ти показва бенза като на мястото на датчика забиеш един потенциометър даваш на контакт и почваш да въртиш потенциометъра и гледаш дали става номера
или просто можеш да я дадеш на късо при което ти се отчита нулево съпротивление и тя си скача на макс пълен резерв.
аиде кажи после какво е станало

при мен проблема беше от датчика понеже се намира в резервоара

датчика (поне при мен на поло 91ва МК3) е на съпротивителен принцип т.е представлява една платка разграфена и като всеки сектори има различно съпротивление в зависимост от което минава различно напрежение и стрелката се мести до там докадето трябва

дано ти помогнат всичките тия приказки дето ги изприказвах...
ПП: можеш също да си провериш стрелката дето ти показва бенза като на мястото на датчика забиеш един потенциометър даваш на контакт и почваш да въртиш потенциометъра и гледаш дали става номера

аиде кажи после какво е станало

- Dare_Devil
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-после се сетих да се похваля, че си оправих датчика - оказа се, че не са прекъснати никакви кабели (един цял ден лазих с мултицета из колата), а самият поплавък не подава сигнал - беше леко поизтрита пъпчицата на пластинката, която се разхожда по съпротивлението, като я забърсах и позакривих пластинката всичко сработи перфектно. Голямо приключение си беше ваденето и обратното поставяне на цялата джаджа (тя е комбинирана с бензиновата помпа в един корпус), но сега всичко вече мина и не ми се налага постоянно да си засичам километража.
- Johnnie_Walker`
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”