газ цена газостанци

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

газ цена газостанци

Мнениеот biol » Съб 25 сеп 2004 12:41

Много се чудя каде да я сложа тая тема и дали изобщо да я пускам
но като гледам много колеги сте на газ пък и разхода на колата вече се убедих че много зависи от качеството на горивото
та на темата вече втори месец зареждам газ в божурище срещу входа на летището където са гонките (уобно ми е като ходя до метро слизам и да заредя )
цената там в момента е 0.83 (която е добра за софия), а и качеството е много добро колата върви много добре не загрява и разхода ми падна
Друга бензиностанция кадето ми харесва е газта от петрол ( под моста чавдар)
ще се радвам да прочета ако някой друг има наблюдения и за други места

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Съб 25 сеп 2004 13:32

по-принцип гледам да зареждам на една газостанция /РАФА в Перник/
най-тънканайка и колата върви прилично.може би съотношението пропан-бутан е правилно.на повечето места бутана е повечко щото е по евтин и повече тежи.оборотите ми падат и вървежа е по слаб.

п.с.карал съм френска и италианска газ просто няма база за сравнение :(

Потребителски аватар
Jujeto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jujeto » Съб 25 сеп 2004 22:46

Аз пък зареждам от скоро на Раффа срещу Малчика(Нестле) в Люлин и съм много доволен а пък и цената е добра 0.84.
Наблюдавам че и колата взе да варви по добре.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Съб 25 сеп 2004 23:57

Днес сипах в Горубляне на D2 върви доста добре а цената е 83 стотинки. Малко ми е далечко всеки път от там да сипвам де ама днес там ми свърши газта

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Нед 26 сеп 2004 9:58

Аз пък си зареждам на Лукойла, дето е на ЦСКА-то, преди кръговото на 4-ти километър... Общо взето, доволен съм... Веднъж заредих на ОМИКС между Слатина и разклона за Подуене и ми трябваха 2 резервоара чиста газ, за да си оправя празния ход... Много добра газ сипвам и в Стара Загора, на ОМВ посока Бургас... На другото ОМВ (посока Пловдив/София) съм зареждал веднъж и мисля да ми е за последно... :evil:
Интересното е, че поне според мен цената на газта (и на бензина, де) се определя без никаква логика... Навсякъде цените са различни и цената по никакъв начин не е фактор за качеството... Поне според моите наблюдения... :roll:

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Нед 26 сеп 2004 10:43

Може ли да задам един глупав въпрос:
Защо в София горивата са с около 5-8 стотинки повече от горивата в провинцията, нали цената на 1тон си една и съща, от къде тази разлика? Проста наглост от продавачите ли?

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 26 сеп 2004 11:39

Ами нали ги карат от Нефтохим-а. До София са повече транспортните разходи. Това е за мене обяснението, ама дали е така :?: :?:

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Нед 26 сеп 2004 13:56

niksisoft написа:Ами нали ги карат от Нефтохим-а. До София са повече транспортните разходи. Това е за мене обяснението, ама дали е така :?: :?:

Не е, щото и в страната са различни... Хеле пък по морето са най-високи... Ей за тия ОМВ-та горе, дето приказвах, цената на газта беше 83ст, а към сливенско си е пак към 86... Ама навсякъде си зависи...

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Нед 26 сеп 2004 21:27

От какво зависи? Просто от настроението на умправляващия дадената бензиностанция или...?

Потребителски аватар
RadoSi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RadoSi » Нед 26 сеп 2004 23:17

сичко си е до платежоспособността на потребителите. В стара загора защо газта винаги е супер евтина. А в Бургас сащо са високи. Аз съм от Бургас и често си патувам.

Потребителски аватар
malcho
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот malcho » Пон 27 сеп 2004 14:47

Много малка част от пропан-бутана е от Лукойл - Бургас. По-голямата част е внос. Топливо винаги държи по-ниски цени защото сами се я вкарват. На ОМВ и на сините Петролски (червените петролски са с визуализацията на Лукойл, но на тотема има знака на Петрол), газта е от един и същ доставчик. Чувам добри думи за Еко Елда.

Потребителски аватар
niki_vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niki_vw » Пон 27 сеп 2004 14:52

В Пловдив на Шел е 86ст ние сме върха на сладоледа

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 28 сеп 2004 14:45

red_jetta написа:аз съм забелязал, не знам дали съм прав но градовете които са газифицирани продават най-евтино. за пример - ябланица, ботевград, враца...

аз обикновено сипвам в топлово-долни богров, газта им е добра и винаги цената е на долния праг. в момента 0,82

не знаех, че Враца е газифицирана, ама айде, там беше по-евтино преди една година и то много по-евтино (спекулативно разбира се), ама вече не е, а и като заредиш от там после ти излиза по-скъпо, щото харчи като дзвер
Последните няколко месеца зареждам газ само от ШЕЛ и съм много доволен, не дърпа така както от някои други места(например Враца), обаче харченето е екстра 10-11 градско и 8-9 извънградско на 16-годишна кола си е екстра според мен 8)

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”