Много се чудя каде да я сложа тая тема и дали изобщо да я пускам
но като гледам много колеги сте на газ пък и разхода на колата вече се убедих че много зависи от качеството на горивото
та на темата вече втори месец зареждам газ в божурище срещу входа на летището където са гонките (уобно ми е като ходя до метро слизам и да заредя )
цената там в момента е 0.83 (която е добра за софия), а и качеството е много добро колата върви много добре не загрява и разхода ми падна
Друга бензиностанция кадето ми харесва е газта от петрол ( под моста чавдар)
ще се радвам да прочета ако някой друг има наблюдения и за други места
газ цена газостанци
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
по-принцип гледам да зареждам на една газостанция /РАФА в Перник/
най-тънканайка и колата върви прилично.може би съотношението пропан-бутан е правилно.на повечето места бутана е повечко щото е по евтин и повече тежи.оборотите ми падат и вървежа е по слаб.
п.с.карал съм френска и италианска газ просто няма база за сравнение
най-тънканайка и колата върви прилично.може би съотношението пропан-бутан е правилно.на повечето места бутана е повечко щото е по евтин и повече тежи.оборотите ми падат и вървежа е по слаб.
п.с.карал съм френска и италианска газ просто няма база за сравнение

- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
Аз пък си зареждам на Лукойла, дето е на ЦСКА-то, преди кръговото на 4-ти километър... Общо взето, доволен съм... Веднъж заредих на ОМИКС между Слатина и разклона за Подуене и ми трябваха 2 резервоара чиста газ, за да си оправя празния ход... Много добра газ сипвам и в Стара Загора, на ОМВ посока Бургас... На другото ОМВ (посока Пловдив/София) съм зареждал веднъж и мисля да ми е за последно...
Интересното е, че поне според мен цената на газта (и на бензина, де) се определя без никаква логика... Навсякъде цените са различни и цената по никакъв начин не е фактор за качеството... Поне според моите наблюдения...

Интересното е, че поне според мен цената на газта (и на бензина, де) се определя без никаква логика... Навсякъде цените са различни и цената по никакъв начин не е фактор за качеството... Поне според моите наблюдения...

- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
niksisoft написа:Ами нали ги карат от Нефтохим-а. До София са повече транспортните разходи. Това е за мене обяснението, ама дали е така![]()
Не е, щото и в страната са различни... Хеле пък по морето са най-високи... Ей за тия ОМВ-та горе, дето приказвах, цената на газта беше 83ст, а към сливенско си е пак към 86... Ама навсякъде си зависи...
- malcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много малка част от пропан-бутана е от Лукойл - Бургас. По-голямата част е внос. Топливо винаги държи по-ниски цени защото сами се я вкарват. На ОМВ и на сините Петролски (червените петролски са с визуализацията на Лукойл, но на тотема има знака на Петрол), газта е от един и същ доставчик. Чувам добри думи за Еко Елда.
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
red_jetta написа:аз съм забелязал, не знам дали съм прав но градовете които са газифицирани продават най-евтино. за пример - ябланица, ботевград, враца...
аз обикновено сипвам в топлово-долни богров, газта им е добра и винаги цената е на долния праг. в момента 0,82
не знаех, че Враца е газифицирана, ама айде, там беше по-евтино преди една година и то много по-евтино (спекулативно разбира се), ама вече не е, а и като заредиш от там после ти излиза по-скъпо, щото харчи като дзвер
Последните няколко месеца зареждам газ само от ШЕЛ и съм много доволен, не дърпа така както от някои други места(например Враца), обаче харченето е екстра 10-11 градско и 8-9 извънградско на 16-годишна кола си е екстра според мен

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”