Въпрос за Ланд Роувър Фрийлендър

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за Ланд Роувър Фрийлендър

Мнениеот DAXC » Сря 12 ное 2008 13:34

Някой има ли впечатления от Ланд Роувър Фрийлендър - за модели 1999-2000 г. ?
Интересува ме кой двигател е по-удачен за това купе - бензиновия 1.8, 120к.с. или дизеловият? (По принцип не харесвам дизелови автомобили).
Какво му е поведението на пресечен терен-има ли проходимост?
Какво му е поведението на шосе - стабилен ли е, каква му е возията?
Каъв разход на гориво мога да очаквам?
Как е по отношение на подръжка и здравина на частите?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 12 ное 2008 13:37

Ъъ аз за разхода мога да кажа само :oops:
Около 10-12 градско е при бензиновият 1,8 120к.с.Поне при моят познат е толкова :oops:

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 12 ное 2008 13:42

Имаше скоро едни статии в Аутобилд и не бяха много ласкателни. Лоша изработка, дори ръжда отдолу. До колкото си спомням препоръчваха бензиновите двигатели. Слабо поведение извън пътя. А пък частите определено не са едни от евтините.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 12 ное 2008 13:42

ако искаш мога да разпитам колегите за нашите,само че са тези другите Defender :arrow: незнам дали ще ти бъда полезен :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 12 ное 2008 13:46

дизела до 2000год е дърво след това слагат от БМВ мотор те са Т4.
Джип=японски :wink:
или Г класа :lol:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Сря 12 ное 2008 13:56

Фрийлендър е шосейна кола, няма никакво поведение извън пътя, а и + това двигателя му е слаб за такива изпълнения.
Бензиновия двигател е определено по-добри за тия години на производство които си посочил, а както казва колегата по-горе дизела на БМВ е много добър, но и по-скъп като цена модел.
Относно резервните части, изключително трудно се намират, а ако ги намериш без поръчка от единствените две места в цяла България, а именно Дару Кар и Мото Пфое ще е цяло чудо.
Първоначалното му обслужване ще ти излезе над 1500лв., а недай си Боже някой по-сериозен ремонт след време. Според мен не си заслужава.

Относно цените немога да кажа евтино ли е или скъпо. Според зависимост от това какви са ти възможностите.

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 12 ное 2008 14:08

за частите заеби всички какво ти казват
http://www.paddockspares.com/
5-6 работни дена
амортисьори задни за дискавъри 18 паунда
33 с доставката ДО ВРАТА (12кг)
тук частите специално да дискавъри са по евтини отколкото на голф 2/3 у нас :lol:

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Сря 12 ное 2008 14:50

Най-добре питай тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/forumdisplay.php?f=66

Ама първо попрочети малко...

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 12 ное 2008 15:13

На един познат баща му си купи Фрийлендър - в края на 2001 година - чисто нов, с поръчка - чака го 3-4 месеца. 2.0 дизел май беше.
Тази тоалетна не излезе от сервиза. Само в Дару Кар киснеше. Абсолютно всичко му се счупи - гаранционен беше, ама пича оставаше без кола за доста дълги периоди. Щото всички знаем коко време отнрма гаранционното отстраняване на повреда.
Накрая го блъсна в Нова Загора - добре, че оцеля - джипката беше тотал. :?

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Сря 12 ное 2008 16:35

Аз имах до март месец Фрийлендър 2002ра 2.5 V6 беше 178коня и ревеше добре, беше авто със стептроник и беше в САЩ. Тук не съм виждал този мотор. Харчеше си доста, правеше 20на мили на галон, смятай ги ако искаш. Няма зима, няма лято, няма дъжд няма сняг мачкаше и правеше партина често пъти е седял паркиран седмица - до две и е бил зариван от снега, в момента в който вляза и врътна е запалил от 1/4 оборот натискам му копчетата и си размразява всичко. Не беше много комфортен, позицията на шофьора винаги ми се струваше неудобна клатеше се в завоите но вярвам е нормално за всички джипове. Нивото на оборудване беше различно от тези тук, не съм виждал подобен тук в мобиле. Имах го година и половина - доста доволен. В сервиз не съм влизал за това време освен за отказал страничен джам и масло веднъж.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Сря 12 ное 2008 16:55

В офроуд форума, някои го хвалят, други-не. По написаното стигнах до убеждението, че не става за пресечен терен ( а на мен ми трябва джип, който да го ползвам предимно като шосеен, но когато реша да отида на лов да ми върши работа). От двигателите бензиновия е бил по-читав ( на Хонда ), въпреки, че всички модели имат фабричен дефект в гарнитурата на главата, което в последствие води до основен ремонт ( явно за това в интернет търсачките видях доста обяви на такива роувъри с разглобени двигатели ). Проверих в магазин за авточасти колко струват ангренажен ремък и ролки -около 150 лв. , което не е много. Шарнирните са около 40 лв. за бр.
Явно ще трябва да се насоча към друга марка джипове. Ще ми препоръчате ли марка и модел джип, който на цени и години е близък с тези на Фрийлендера, но с по-добри показатели като качество и проходимост?

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 12 ное 2008 16:57

от колегата ми, който е ловец знам
жипче-японка
Нисан Патрол
Тойота Ландкрузер
въпроса е че са и на добра цена :roll:

Потребителски аватар
Tougi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tougi » Сря 12 ное 2008 20:50

DAXC написа:В офроуд форума, някои го хвалят, други-не. По написаното стигнах до убеждението, че не става за пресечен терен ( а на мен ми трябва джип, който да го ползвам предимно като шосеен, но когато реша да отида на лов да ми върши работа).

В off-road форума критериите за пресечен терен са малко по-различни от ходене на лов :)

Айде и моите пет стинки: карал съм такова чудо около 6 месеца, не съм имал никакви проблеми и съответно ме мога да кажа какво му се чупи и какво не. По асфалт вози твърдо и друса, по селски пътища и бабунести поляни е много добре (в сравнение с разни ратоли и хюндаи). Прост и удобен за управление, учуди ме само големият радиус на завой.

Изобщо, хубав английски(!) паркетник. Ама на теб повече не ти и трябва.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Сря 12 ное 2008 21:55

Tougi написа:По асфалт вози твърдо и друса...

По твърдо от Голф3?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 12 ное 2008 22:17

DAXC написа:
Tougi написа:По асфалт вози твърдо и друса...

По твърдо от Голф3?

Със сифурност.
Повечето джипове било то и шосейни возят твърдо заради другия тип окачване,който се ползва - по-твърди пружини,по-твърди амортисьори,по-масивна конструкция на мостовете и т.н. и т.н.
Отделно при джиповете има и друго - правят се нарочно да возят по-твърдо за да може при пресечен терен да се усещат препядствията понеже иначе риска да се обърне или да излети от някъде е доста по-голям когато я няма ясната преценка на водача какво гази (ако седи разплул се на удобната седалка).
По повод тези джипове преди имах приятел,който работеше в Дару Кар (сега вече в Мото Пфое) и той редовно ми се хвалеше как дошъл такъв с еди какъв си проблем....даже каза,че били по-зле от цитирам "мазен Форд Фокус".
Общо взето като части мой познат кара Дефендер и ми обесняваше,че за едно каре бил дал с поръчка от Англия около 70 лири (джипа му е на 20 гидини да поясня)...което за мен е доста бая много.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”