Приети днес промени в закона за движение по пътищата

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пет 14 ное 2008 12:02

аве, слагате в казанчето от ония за тоалетните - тип синя вода.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 14 ное 2008 12:33

kickd0wn написа:Викаш, който се чувства балък да си плаща глобите, а за тарикатите да си има възможност за рушвет и на който както му харесва така да си кара?

точно това е скрития аргумент на всички които излизат с тез приказки

КАМЕРИ И МИКРОФОНИ за всикчи катаджии и жестокли глоби, санкции - затвор и конфискация за хванатите с рушвет - инак няма оправия

пък нека тогава тия дето предлагат да продължат да го правят

Всичко друго което се прави и още повече говори, че ще се направи има толкова стойност колкото една пръдня .....

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 14 ное 2008 12:41

Сега се сещам, понеже работя с хора от западна европа как веднъж им разказвах за отношенията водач-полицаи в България и по специално за това как като те спре сержанта и те пита какво ще правим сега и чака ти да му предложиш рушвет. Това което ми казаха чужденците беше, че и те биха желали при тях да е така, а не да ги жулят със стотиците и хиляди евро глоби! Не са хората виновни, че искат да избегнат това да се разделят с повече пари - виновна е системата, че позволя да се минава метър.

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 14 ное 2008 12:56

kickd0wn написа:Сега се сещам, понеже работя с хора от западна европа как веднъж им разказвах за отношенията водач-полицаи в България и по специално за това как като те спре сержанта и те пита какво ще правим сега и чака ти да му предложиш рушвет. Това което ми казаха чужденците беше, че и те биха желали при тях да е така, а не да ги жулят със стотиците и хиляди евро глоби! Не са хората виновни, че искат да избегнат това да се разделят с повече пари - виновна е системата, че позволя да се минава метър.

Прав си трябва да се раздваме, че имаме тази възможност :lol: а дали ще го направим си е индивидуален избор

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 14 ное 2008 13:10

Прав съм като посочвам как е в развитите държави и как е в нашата кочина.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 14 ное 2008 14:27

kickd0wn написа:Прав съм като посочвам как е в развитите държави и как е в нашата кочина.

ами да де ама там в "развитите държави" едва ли забиват знак 20км/час на междуградски път и след него на 2 метра под сянката на дебелия орех седят полицаите и питат "а сега какво ще правим".
Редовно има в населените места някой знак 20 или 30 км/час и след него на няма 10 метра е патрулката и те чакат да минеш с 40 понеже тъкмо си го видял и си тръгнал да намаляваш...все пак радара те хваша 100 метра преди знака...аз на 100 метра едва ли ще видя с точност,че този знак е 20 а и той важи до 50 метра след него ама....върви обеснявай,върви обжалвай после...
По повод рушветите - ако ги нямаше 90 от нас вече нямаше да имат книжка и да не могат да си я вземат до живот....просто защото не е нормално на магистрала да имаш знак за баубин и неравности и 70км/час при което после да ти треснат акт за несъобразена скорост с лошите пътни условия (на магистралата забележете,за която сте си платили винетката в началото на годината).Същото се случва и на междуградски път - треснат едно 30 и знак,че се ремонтира пътя....а той нито се ремонтира нито е бил ремонтиран през последните 10 години ама знака си е там,вече порядъчно ръждясал и едвам се вижда от клоните на дърветата пред него....ама след него си седят с радара на капака.....и като те спрат с 80 те водят за ръчичка да ти покажат,че "еи там зад това дърво има знак,че се извършват ремонти работи на пътя и има знак 30 ;) "....и се озъбваш с 250лв и 3 месеца без книжка понеже не си имал физическата възможност да го видиш и си минал с 50 или 60 или 90,колкото е ограничението за такъв тип път ;)

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 14 ное 2008 14:41

Очуден съм колко много хора подкрепят корупцията по пътищата в България.

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 14 ное 2008 14:51

kickd0wn написа:Очуден съм колко много хора подкрепят корупцията по пътищата в България.

и аз се Очудвам как си наричаш родината кочина и какво те бърка корупцията на пътя

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 14 ное 2008 14:59

кухите кратуни са приели текст забраняващ на лица под 25 години да карат коли с кубатура над 1700 см3 :) :) :)

явно до тях не е стигнала информацията, че вече серийно има коли с мотори дори 1,4 см3 с по 170 коня и нагоре :)

няма да се сетят да направят ограничението не по кубатура ,а по мощност

наистина ли си толкова тъпи ....
ай леле край няма простотията на управниците

Потребителски аватар
kickd0wn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kickd0wn » Пет 14 ное 2008 15:20

R@do написа:
kickd0wn написа:Очуден съм колко много хора подкрепят корупцията по пътищата в България.

и аз се Очудвам как си наричаш родината кочина и какво те бърка корупцията на пътя

Също се учудвам как хора с 3000+ мнения започват изречения без главна буква и го завършват без точка, но това не им пречи да поправят останалите. ;)

Освен това нищо не пречи една държава да ти е родина и в същото време кочина.

Корупцията по пътищата ме бърка понеже чрез нея се стимулира безрасъдно шофиране, което е реална заплаха за мен лично. Дали някой шибан идиот ще се размаже в някое дърво на мен ми е през оная работа, но когато вместо дървото на пътя може да бъде моята кола вече ме интересува. Затова логиката е, без корупция, по-строги санкции, по-малък риск за мен и сиемейството ми.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 14 ное 2008 15:21

One написа:кухите кратуни са приели текст забраняващ на лица под 25 години да карат коли с кубатура над 1700 см3 :) :) :)

под 25 години или тези който са под 25 год. и нямят 1 год. стаж :?:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Re: Приети днес промени в закона за движение по пътищата

Мнениеот Tishku » Пет 14 ное 2008 16:41

vasstop написа:.. и като се натресем в дупка необозначена със съответните обозначителни знаци ще съдим общината собственик до дупка (до следващата)!
Това е.

Мдааа.. ти караш бавно заради дупката някой бързак, на който му е през *** за колата която кара, те блъска отзад и кво? Акт на теб(не винаги), акт на него... От общината ти казват че те нямат вина за дупката, защото тя се е появила поради немърливостта на еди си кой, а от там... имало еди си какъв отговорник... Всеки прехвърля шапката на другия и така до безкрай. И най-големия куриоз е че, човек с възможности, в моя район направи на собствен гръб една улица перфектна и от общината го глобиха, щото той нямал право да предприема квото ида било там разбираш ли, защото улицата е общинска собственост.... Пародията продължава и по останалите БГ улици!

В този ред на мисли, успех на всички превишаващи скоростта по гадните дупки!
:D

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Пет 14 ное 2008 16:46

Dead man написа:Тия са луди....
Така корупцията ще нарасне многократно... :lol :014:
ами те вече си я озакониха, така че нищо ново в бг...

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 14 ное 2008 16:58

Някой няма ли да оправи заглавието на тази тема? Нищо не е прието и обнародвано все още http://dv.parliament.bg/DVWeb/index.faces ! Подвеждащо е!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пет 14 ное 2008 17:38

kickd0wn написа:Прав съм като посочвам как е в развитите държави и как е в нашата кочина.

Ми ходи в некоя развита държава бе?!

Върни се в “ОФФ-Топик - други”