Покупка на кола-какво да и гледам?
Покупка на кола-какво да и гледам?
Утре ще гледам ето този Голф,ако може да ми кажете какво по специално да гледам на колата или пак да питам продавача ... с няколко думи думи "Как да разбера дали си заслужава?!"

- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
Има доста теми в търсачката, потърси.
Иначе:
1.Щипки на фаровете - струват 120лв да си купиш нови фарове, а мн често за заминали.
2.Съединител
3.Катализатор
4.Работоспособност на ел огледалата - парчето е 100лв, а късно може да се сетиш, че не работят..
С една дума - всичко
....
Иначе:
1.Щипки на фаровете - струват 120лв да си купиш нови фарове, а мн често за заминали.
2.Съединител
3.Катализатор
4.Работоспособност на ел огледалата - парчето е 100лв, а късно може да се сетиш, че не работят..
С една дума - всичко

Последна промяна от lyubobg на Съб 15 ное 2008 19:59, променено общо 1 път.
Най-важното е като видиш колата, като седнеш в нея и запалиш мотора, да си кажеш това е моята кола
. Аз поне така си ги избирам. перфектни автомобили втора ръка няма и в крайна сметка всичко е човешка направа, каквото и да и има ще го оправиш, стига вътрешно да си убеден, че искаш да караш точно тази кола. Пък ако е някой таралясник, а ти си претенциозен клиент, едва ли след като седнеш на седалката ще си кажеш това е моята кола
.
Общо взето, вслушай се в това как работи мотора, трябвада работи меко и балансирано. Закачи я на компютър, ако има такава възможност. Закарай я на стенд, за да провериш дали има посуквания по купето. Огледай всички капаци и врати, дали разстоянията им са еднакви. След като я качиш на стенда, огледай купето отдолу, за изгнило, рязания, присаждания и т.н.т. Огледай също и ходавота част - маншони, амортесьори, дискове, накладки. Пробвай абсолютно всички копчета в купето дали работят, фарове, чистачки....., плафончета, задължително пробвай климатика-климатроника дали работи нормално. След което можеш да си направиш едно завойче, обърни внимание, как зацепва съединителя при тръгване, виж как се държи ходовата част, на по-лош път. Натисни педала повече от нормалното, за да усетиш как ускорява колата, дали има някакви колебания, придърпвания, буксуващ съединител и т.н.т.
Само като се замисля, че преди седмица дадох моята двойка за 1100euro, която е 1.6 карбуратор, без газова, абсолютно базов модел 90год. в почти идеално техническо състояние, тази цена ми се вижда малко ниска, ма т'ва си е мое мнение

Общо взето, вслушай се в това как работи мотора, трябвада работи меко и балансирано. Закачи я на компютър, ако има такава възможност. Закарай я на стенд, за да провериш дали има посуквания по купето. Огледай всички капаци и врати, дали разстоянията им са еднакви. След като я качиш на стенда, огледай купето отдолу, за изгнило, рязания, присаждания и т.н.т. Огледай също и ходавота част - маншони, амортесьори, дискове, накладки. Пробвай абсолютно всички копчета в купето дали работят, фарове, чистачки....., плафончета, задължително пробвай климатика-климатроника дали работи нормално. След което можеш да си направиш едно завойче, обърни внимание, как зацепва съединителя при тръгване, виж как се държи ходовата част, на по-лош път. Натисни педала повече от нормалното, за да усетиш как ускорява колата, дали има някакви колебания, придърпвания, буксуващ съединител и т.н.т.
Само като се замисля, че преди седмица дадох моята двойка за 1100euro, която е 1.6 карбуратор, без газова, абсолютно базов модел 90год. в почти идеално техническо състояние, тази цена ми се вижда малко ниска, ма т'ва си е мое мнение

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
chy написа:http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=13150
тук също виж
ТОВА са златните правила за мен!!! Ако продавача те изтрае цял ден да я гледаш сигурно ще й знаеш кусурите

Аз лично това съм си го записал в .txt файл на десктопа и при нужда го принтирам

Иначе и на ЛС ти казах, че цената е доста нисичка, но на място предполагам ще разбереш дали е така

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Значи видяхме колата с техник каза че това е кола за "келеши" и не ставала за градски спокойни жени като майка ми за това сега издирвам за такава цена Рено Клио...Иначе като кола е страшна точно същата,всичко бачка,спортно окачване(не са рязани пружините)...много е добра,има ремус, сичко точно ама не...клио за майка ми че по-бавно,проблем с стъклото няма.
0898485094 ето номера защото го скрих на картинката,ако някой му се кара да го взима. Аз търся Клио или Сивик... до тази цена ако имате нещо предвит казвайте
0898485094 ето номера защото го скрих на картинката,ако някой му се кара да го взима. Аз търся Клио или Сивик... до тази цена ако имате нещо предвит казвайте
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Mного поздрави на тоя "майстор", ако колата е добра е вземайте, ебти цената - 2500 лв...... Купи си Клио, тва, е колата е 115 коня, не значи, че тази кола трябва да се кара с 200 на метла....... Тази кола може да върви и бавно........ Поздрави на майстора! Тая кола ще я кара майка ти, не майстора, мисли малко.........
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”