застраховка ? аз съм си я ожулил

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
ivanp
Автомобил:
Двигател:

застраховка ? аз съм си я ожулил

Мнениеот ivanp » Нед 16 ное 2008 20:32

Онзи ден на паркинг-а на стадиона леко си ожулих задната броня, някакъв бетонен стълб 50 см и докато паркирах назаде не успях да го видя.

Интересно ми е да знам какво става ако отида при застрахователя(в случая Булстрад) и така опиша инцидента както си беше. Некви проблеми, примерно да почнат да ми искат протокол от КАТ и прочие ? Разни познати ме съветват да съм им кажел, че е ударена на паркинг докато ме е нямало. Има ли смисъл от такава постановка ?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Мнениеот kaiser666 » Нед 16 ное 2008 20:36

Един познат по същия начин на паркинг си счупи задния джам в дърво. Викнал полицаите и те го посъветвали да пишат в протокола,че някой го е ударил за да не му пишат акт. Но той отказал и му писали и след това застрахователите му платиха джама. :wink:

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Нед 16 ное 2008 21:02

сам си счупих огледалото (при паркиране), отидох след 1 седмица и има казах, че сам си го счупил и ми го платиха (не съм към булстрад)

отивай задължително. каското е за такива неща също.

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Нед 16 ное 2008 21:07

Аз така си надрах задната броня,после на оглед в Уника и ми платиха ремонта по фактурата,която им представих от бояджията(разсрочиха ми вноска по каското).КАТ не съм търсил,беше през ноща,а и аз си бях виновен,писах обяснение в Уника и така :wink:

irenda
Автомобил:
Двигател:

Re: застраховка ? аз съм си я ожулил

Мнениеот irenda » Нед 16 ное 2008 22:08

ако някой може да ми каже какво да правя ще му бада благодарна,преди два месеца си вземахме кола на лизнг голф5 на 20 ден от копуването стана злополука паркирах колата и след около два часа я намерих в една пропаст близо до мястото кадето я оставих.имаме пълна автокаско в бул инс но те отказват да я изплатят.причината е че аз сам виновна немога да ги садя защото колата е на порше лизинг вече втори месец ни разиграват.какво мога да направя при тези обстоятелства

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 16 ное 2008 22:10

Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но имам питане:
При ПТП в което вината е моя и акта е писан на мене, каското ми ще ми поеме ли щетите по моята си кола?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 16 ное 2008 22:19

groznika написа:Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но имам питане:
При ПТП в което вината е моя и акта е писан на мене, каското ми ще ми поеме ли щетите по моята си кола?

Мисля, че да.Поемат няма значение дали си ти виновен или не.Ако не ти го поемат няма кой да го поеме, а ти точно за това го плащаш това каско

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 16 ное 2008 22:56

irenda написа:ако някой може да ми каже какво да правя ще му бада благодарна,преди два месеца си вземахме кола на лизнг голф5 на 20 ден от копуването стана злополука паркирах колата и след около два часа я намерих в една пропаст близо до мястото кадето я оставих.имаме пълна автокаско в бул инс но те отказват да я изплатят.причината е че аз сам виновна немога да ги садя защото колата е на порше лизинг вече втори месец ни разиграват.какво мога да направя при тези обстоятелства

Ъъ,да погледнеш някъде в дребните букви на договора дали е споменато за изключване на риск поради умишлени или с груба небрежност действия на застрахования,ако колата се е озовала в пропастта така както предполагам :wink:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Пон 17 ное 2008 9:36

С пълно каско плащат, казващ така я намерих на паркинга и си готов.

Потребителски аватар
BeckoTDI
Автомобил: VW Touareg-Audi Coupe-VW Golf 3
Двигател: BPE-ABK-AAZ

Мнениеот BeckoTDI » Пон 17 ное 2008 9:38

groznika написа:Извинявам се, че ползвам темата на колегата, но имам питане:

Да плащат, особено като видят протокол/акт за случилото се много добре плащат :D

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пон 17 ное 2008 10:10

maiz написа:С пълно каско плащат, казващ така я намерих на паркинга и си готов.
а защо трябва да лъже...
аз така се ожулих в една скала и си написах - ожулих се в скала докато връщах назад.... и влязох в доверен сервиз...

Затва е каско

groznika написа:При ПТП в което вината е моя и акта е писан на мене, каското ми ще ми поеме ли щетите по моята си кола?
именно това е идеята на каското.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Пон 17 ное 2008 11:09

Стига да няма алкохолец си плащат....

TheFreeRider
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот TheFreeRider » Пон 17 ное 2008 11:21

Интересно ми е някой дали е правил точно това в БулИнс. Понеже и аз ожулих задната броня преди няколко дни и се чудя дали да се занимавам. Става въпрос дали ако им кажа, че аз съм я одрал, ще я платят? И без това трябва да сменям предното стъкло, че е пукнато...

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Пон 17 ное 2008 12:41

TheFreeRider написа:Интересно ми е някой дали е правил точно това в БулИнс. Понеже и аз ожулих задната броня преди няколко дни и се чудя дали да се занимавам. Става въпрос дали ако им кажа, че аз съм я одрал, ще я платят? И без това трябва да сменям предното стъкло, че е пукнато...

ще ти платят

irenda
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот irenda » Пон 17 ное 2008 12:57

icoico написа:
irenda написа:ако някой може да ми каже какво да правя ще му бада благодарна,преди два месеца си вземахме кола на лизнг голф5 на 20 ден от копуването стана злополука паркирах колата и след около два часа я намерих в една пропаст близо до мястото кадето я оставих.имаме пълна автокаско в бул инс но те отказват да я изплатят.причината е че аз сам виновна немога да ги бесадя защото колата е на порше лизинг вече втори месец ни разиграват.какво мога да направя при тези обстоятелства

Ъъ,да погледнеш някъде в дребните букви на договора дали е споменато за изключване на риск поради умишлени или с груба небрежност действия на застрахования,ако колата се е озовала в пропастта така както предполагам :wink:
не знам какво предполагаш всичко това се случва в гърция посаветвах се и тук и знаеш ли казаха ми че с тази полица и в българия да беше станало пак нямало да ми платят или те изплащат само малки суми пари за надрано за един прозорец и т н.застраховката ми е 2000 лева клауза р при която пише че не се изплаща само при кражба без аларма или маркировка а все пак колата е нова на 20 дена от магазна искам да знам само на старите коли ли изплащат защото на новите им са скъпи частите и на всичко отгоре немога да ги съдя защото полицата не е на мое име а на лизинга а сега ми дай съвет какво да правя или ние българите никога нищо не правим а се оставяме на течението затова сме и на това дередже но за 40 000 лева няма да ги оставя

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”