Махнах поплавака в бутилката!!!-НЕ ПРАВЕТЕ ТАКА!

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Нед 16 ное 2008 15:41

Влиянието на магнита от говорителя много лесно може да се елиминира с една ламарина (от материал дето я лови магнит, да не сложиш някой алуминий) като екран, между говорителя и сондата и ще ти показва нивото. Иначе на колко да изключва също може да се настройва ама си е играчка, евентуално да изключи като останат 5-6 литра.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 16 ное 2008 15:49

По-голяма простотия скоро не бях виждал...
Пич, ПРЕДПАЗНИЯ КЛАПАН НА 80% СИ РАБОТИ, просто стрелката има вградено магнитче, което се влияе от говорителите - стрелката няма нищо общо с предпазния клапан!!!
Връщай поплавъка и като те дразни, че не показва вярно си махни стрелката от сондата - тя няма физическа връзка с поплавъка - задвижда се от друго магнитче, монтирано на ос, задвижвана от поплавъка...

Аман от тъпизми, после хората викат - ми има коли, взривили се от газта... ми как няма да има!!! :evil: :roll:

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Нед 16 ное 2008 16:09

Абе знам ама моя поплавак беше с размерите на 500млл. шише едвам излезе от бутилката. А тва за 80% го знам. Ама и преди побираше почти толкова. Имам предвид че бутилката е от 94 година и поплавака управлява само стрелката. А домашните бутилки имате ли ги в предвид. Те да не би да имат поплавак или клапан за 80 % колкото е налягането на колонката толкова. Старите руски бутилки също!!!

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Нед 16 ное 2008 16:30

И това вътре си беше някаква вода от конденза. Мислиш ли че ако беше газ щях да си я излея най-спокойно!!!

Последна промяна от alex_zazy на Нед 16 ное 2008 17:37, променено общо 1 път.

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Нед 16 ное 2008 16:47

alex_zazy написа:И тва вътре си беше някаква вода от контенза. Мислиш ли че ако беше гас щях да си я излея най-спокойно!!!
:roll:

alex_zazy написа:И тoва вътре си беше някаква вода от конденза. Мислиш ли че ако беше газ щях да си я излея най-спокойно!!!

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Нед 16 ное 2008 17:58

Колега, сгрешил си. Нормално, хора сме. Просто си върни поплавъка и си 6.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Нед 16 ное 2008 18:56

мойта бутилка е нова(20 литра) но при зареждане спира на 12-13 литра.Ако искам ги карам газаджийте да продължават да зареждат до 20 литра(не е правилно но го горя веднага) и демек какво спира тоя поплавък?Зареждам си колко искам.....

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Нед 16 ное 2008 21:44

Колега представи си че ти гръмне колата, защото си махнал поплавака ....
Защо трябва да пострадат невинни хора ? :roll:

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Нед 16 ное 2008 21:49

10 години е така вече и да не би домашната бутилка да има поплавак. Като стигне нужното налягане и зареждачката им спира. (ако се загледа някои и на нея пише 80%) Голяма работа стана че съм махнал неработещ поплавак.

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Нед 16 ное 2008 22:02

Домашните бутилки просто се пълнят с по-малко литри, отколкото е бутилката, мноо е сложно да си го представиш сигурно :-D

Колкото до колегата с 20-литровата бутилка - завърти я малко надолу около оста й и предполагам ще започне да събира около 16

VANKO57
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VANKO57 » Нед 16 ное 2008 22:56

alex_zazy написа:А домашните бутилки имате ли ги в предвид. Те да не би да имат поплавак или клапан за 80 % колкото е налягането на колонката толкова. Старите руски бутилки също!!!

Нямат но по правило се пълнят на 65-70% за това не е необходим!!!
Да пълниш на 100% няма проблем стига постоянно да караш!!!
Моите всичките бутилки са на 100%

VANKO57
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VANKO57 » Нед 16 ное 2008 23:11

Доста неща са написани по темата! някои са верни други не! Не е необходимо да купува нов нивомер стига да е запазил поплавъка!
По принцип не е необходимо да се сваля поплавъка достатъчно е малко да се завърти основата за да пълни на мах

СЪВЕТ ОТ МЕН

Ако не разбирате не ровете по газовите

Газта не е опасна стига да знаеш какво правиш

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пон 17 ное 2008 7:49

Така е ама на домашните и на старите бутилки да не би да се вижда че се е напълнила до 80 % газаджията пълни докато почне да дрънчи и тва е така и на мене прави.

П.С. Мойта бутилка както споменах е от 94 година и няма заводски клапан или там каквото е а си зарежда докато спре а поплавака е на твърда ос със стрелката и не е свързан по никакв начин със пълненето.

2 П.С. Сега ще ми кажете да си смена бутилката може би.....

3. П.С. Някои да знае колко литрова се сабира на мястото на резервната гума (Г2 90г. с малката гума)

VANKO57
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VANKO57 » Пон 17 ное 2008 11:23

alex_zazy написа:Така е ама на домашните и на старите бутилки да не би да се вижда че се е напълнила до 80 % газаджията пълни докато почне да дрънчи и тва е така и на мене прави.

Попаднал си на индивид който мисли с това на което седи!
То затова стават бели, щото всеки работи това от което не разбира!

Преди години за да ползваш газ трябваше да се изкара специален курс
Тогава ми се виждаше глупаво и губене на време
Сега, с опита който съм натрупал, се убеждавам че това съвсем не е излишно още повече за хора който работят на газостанции

П.С. Мойта бутилка както споменах е от 94 година и няма заводски клапан или там каквото е а си зарежда докато спре а поплавака е на твърда ос със стрелката и не е свързан по никакв начин със пълненето.

Това което пишеш не е вярно!
клапана ти е там където лагерува оста на поплавъка!
По горе в темата един колега много точно го е описал

Потребителски аватар
alex_zazy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alex_zazy » Пон 17 ное 2008 17:56

Ти от каде знаеш че не е вярно!!! И даже сега зареждам супер бързо ко Шумахер трррррррррррк и съм готов. А преди бавно и трънчи требва да го чакам да са напълни до горе а и винаги газаджийте натискат спусака като спре и ми я допълват до горе или до кръгла сума........................................

Върни се в “Автогазови уредби”