Високи обороти на Пассат Б3 Решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Високи обороти на Пассат Б3 Решено

Мнениеот HukuTyY » Нед 16 ное 2008 19:08

Здравейте колеги.Когато запаля колата сутринта и като натисна спирачката се вдигат оборотите нз от какво но само първия път после като я покарам и като я запаля пак се оправа може ли някои да ми каже от какво е :(.А пак на бензин оборотите са сигорно на 2000 и не падат а някои път са и на 4000.Ако някои може да помогне ще сам му много благодарен.Лек и без авариен на всички.Модела е 1.8ми 88год. пассат б3 CL.

Последна промяна от HukuTyY на Сря 20 яну 2010 13:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 16 ное 2008 19:32

Най-вероятно стъпковото моторче, или темп датчик, а за спирачките - провери вакуума на сервото

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 16 ное 2008 20:53

Даже, ако питаш мен, първо с вакуума на сервото почни ;)
Тръбичка, клапанче... Дали на края на тръбичката, дето влиза в сервоусилвателя се създава вакуум..

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Нед 16 ное 2008 21:47

Радо хубаво го е казал (става студено, маркучите се удървят и гняста по стъпковото моторче се сгъстява и му пречи да реагира на време), но до колкото разбрах си и с газова уредба. За това - първо си ресетирай компа (откачваш акумулатора през ноща и сутринта го качваш, палиш на бензин и изчакваш да загрее докато се включи перката без да даваш газ или каквото и да било) Ако не се оправи - тогава тръгвай по маркучите и с почистване на моторчето.

Потребителски аватар
HukuTyY

Мнениеот HukuTyY » Нед 16 ное 2008 22:03

Благодаря колеги!Но дави кажа аз сам нов и почти нищо незнам ако може снимки дами пратите каде какво да правя.Предварително благодаря а за рестарта имам ключ маса щото има оттечка на ток :( и нея знам каде е :(

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Пон 17 ное 2008 8:30

1-во, отдели малко време да поработиш с търсачката - има АДСКИ много писано по темата, включително и със снимки
2-ро, напиши какъв ти е двигателя, колата, газова каква и т.н. - нали не очакваш хората да разберат по състоянието на атмосферата тези неща :lol:
3-то - виж 1-во - по 99% от проблемите вече е писано, просто отдели време да се поровиш и тогава започни да ровичкаш или да пускаш нова тема.

А с ключ-масата - при всяко изключване компютъра ти се рестатртира и се обучава наново, и ако не го обучиш на бензин по гореописаната метода - в един момент се омайва тотално - прочети в раздел авто-газови една от най-горните теми " Газовата беля, емулатори......" и ще ти стане ясно за някои неща.
Относно утечката - проследи я и я елиминирай - например, ако си с седан, виж да не ти свети багажника постоянно, музиката да не ти работи постоянно и т.н.

Потребителски аватар
HukuTyY

Re: Високи обороти на Пассат Б3

Мнениеот HukuTyY » Сря 20 яну 2010 13:30

Решено.
Смених степ.моторче,датчика за водата и се оправи

Върни се в “Passat”