външната температура се повреди г4 РЕшЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

външната температура се повреди г4 РЕшЕНО

Мнениеот angell » Сря 17 сеп 2008 10:22

скоро видях че няма никакви показания за външна темп. на таблото . става дума за голф 4 ... на климатроника ми показва външната темп. но на таблото вече не. някой знае ли дали нещо се е бъгнало и трябва грешка да се чисти или датчик се е скапал. а да и къде може да се намира този датчик.... тук има тема че на голф 3 в предната броня но на голф 4?

Последна промяна от angell на Сря 19 ное 2008 15:18, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
dokros
Автомобил: SEAT TOLEDO 2000
Двигател: 1.9 TDI ALH
Контакти:

Мнениеот dokros » Сря 17 сеп 2008 15:46

На предната броня ,отдолу в ляво ,махаш малката решетка ,зад нея е датчика.

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Чет 18 сеп 2008 7:49

гледах го тоя датчик но не мога да разбера дали нещо не се е намокрил или е изгорял ... има ли как да го пробвам дали е в ред ???

Потребителски аватар
Petkovski
Автомобил: Vw Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот Petkovski » Чет 18 сеп 2008 14:41

angell написа:гледах го тоя датчик но не мога да разбера дали нещо не се е намокрил или е изгорял ... има ли как да го пробвам дали е в ред ???

И при мен го има същия проблем, мисля че е от грешка в климатроника, все не остава време да отида да го погледнат... при мен дачика си показва реални стойности на дисплея на климатароника а на таблото имам --.-

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 18 сеп 2008 15:27

И при мен е така и това стана след като едни майстори бяха откачали датчика на бронята и от тогава и на мен ми показва --.--

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Чет 18 сеп 2008 17:10

Не помня от колко време не ми работи защото не го следя но преди месец си сложих ксенон и може тогава нещо да е дало грешка но акумулатора не го сваляха тогава. а и датчика един ли е за климатроника и таблото ??? че на таблото мерише до 1/2 от градуса а на климатроника само на кръгло.

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: външната температура се повреди г4

Мнениеот badjo-vw » Чет 18 сеп 2008 17:46

angell написа:скоро видях че няма никакви показания за външна темп. на таблото . става дума за голф 4 ... на климатроника ми показва външната темп. но на таблото вече не. някой знае ли дали нещо се е бъгнало и трябва грешка да се чисти или датчик се е скапал. а да и къде може да се намира този датчик.... тук има тема че на голф 3 в предната броня но на голф 4?
пак е там на лявата малка решетка--и бягай на ваг ком да ти махнат грешката 8) :D

Потребителски аватар
GARTNER
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот GARTNER » Чет 18 сеп 2008 19:55

Само с чистене на VAG-COM дали ще се оправи проблема?
Или трябва да се смени датчика защото и аз го имам този проблем от преди месец беше ми паднал акумулатора и след подаване на ток не работеше изписва на дисплея само (------) :roll:

Потребителски аватар
Petkovski
Контакти:

Мнениеот Petkovski » Чет 18 сеп 2008 20:04

Ако някои намери решение на въпроса да го сподели, мисля че само с триене на грешката ще се оправят нещата...

Потребителски аватар
dokros
Контакти:

Мнениеот dokros » Чет 18 сеп 2008 20:06

Можеш да направиш две неща -

1.Да отидеш на компютърна диагностика ,да ти изтрият грешките от климатроника.

2. Да смениш температурния датчик с нов-м/у 20 -40 лв , зависи от модела.

За да не косиш ,че го сменяш напразно,може да му замериш съпротивлението( датчика е термосъпротивление),изваждаш го , закачаш го на клемите на волтметър-амперметър, т.нар мултисет и го топваш в чаша с гореща вода-трябва до показва 600-800 ома, след това го топиш в чаша с ледена вода ,в която плуват бучки лед(може и в уиски)- трябва изведнъж да скочи на 1500-1600 ома, ако не стане , значи е за смяна,също е от значение дали е монтиран правилно.

Потребителски аватар
Petkovski
Контакти:

Мнениеот Petkovski » Чет 18 сеп 2008 20:20

dokros написа:Можеш да направиш две неща -

1.Да отидеш на компютърна диагностика ,да ти изтрият грешките от климатроника.

2. Да смениш температурния датчик с нов-м/у 20 -40 лв , зависи от модела.

За да не косиш ,че го сменяш напразно,може да му замериш съпротивлението( датчика е термосъпротивление),изваждаш го , закачаш го на клемите на волтметър-амперметър, т.нар мултисет и го топваш в чаша с гореща вода-трябва до показва 600-800 ома, след това го топиш в чаша с ледена вода ,в която плуват бучки лед(може и в уиски)- трябва изведнъж да скочи на 1500-1600 ома, ако не стане , значи е за смяна,също е от значение дали е монтиран правилно.

Колега сигурен ли си че само със смяна на дачика ще се оправи проблема ако е така още утре ще си купя нов.......Според мен поне моя дачик си работи коректно винаги показва точно никога показваната температура не се е изменяла бързо...., но няма какво да го гадем утре имам малко свобоно време ще мина да видя за какво става въпрос..

Потребителски аватар
dokros
Контакти:

Мнениеот dokros » Чет 18 сеп 2008 22:22

Petkovski написа:Според мен поне моя дачик си работи коректно винаги показва точно никога показваната температура не се е изменяла бързо...., но няма какво да го гадем утре имам малко свобоно време ще мина да видя за какво става въпрос..

Какво значи " според мен" , замери го с уред , той ще покаже,няма смисъл да гадаем.

Трябва да напомня , че освен споменатия датчик за външна температура ,има други датчици ,които мерят температура на входящия въздух в купето ,както и датчик за температура вътре в купето.

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Сря 19 ное 2008 15:21

Проблема се реши много малоумно... откачих си клемата на акумулатора за да си вържа новата музика и като го стегнах пак температурата си отчиташе.... имаше бая хора с този проблем та май това му е лекарството

Потребителски аватар
badjo-vw
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот badjo-vw » Сря 19 ное 2008 21:19

angell написа:Проблема се реши много малоумно... откачих си клемата на акумулатора за да си вържа новата музика и като го стегнах пак температурата си отчиташе.... имаше бая хора с този проблем та май това му е лекарството
не винаги това помага но е добре да се пробва--при мен проблема си беше в датчика

Потребителски аватар
SHARKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SHARKI » Сря 19 ное 2008 23:30

При мен същия проблем се оправи като махнах бушона на таблото :roll:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”